5 квітня 2017 р.

Зворушливий лист Вікторії Бекхем: «Що мені слід було тоді знати»

Напевно, всі дівчатка, які пішли до школи у середині 90-х, чули про Spice Girls, а може, навіть, як і я, купували зошити та щоденники з зображенням улюбленої групи. Сьогодні хочу поділитись з вами зворушливим листом, який написала найстильніша з усіх “перчинок” Вікторія Бекхем собі вісімнадцятирічній.
Зворушливий лист Вікторії Бекхем: «Що мені потрібно було тоді знати»

Мені дуже імпонує стиль Вікторії. Хоча тоді, в 90-ті, Пош-Спайс подобалась мені найменше з усіх дівчат. Але сьогодні найбільше. Тільки сьогоднішня Вікторія. Сьогодні Вікторія Бекхем успішний дизайнер, щаслива дружина відомого футболіста і мама чотирьох дітей. Важко уявити, що колись Вікі була дуже невпевненим в собі підлітком з акне та кількома зайвими кілограмами.
Вікторія Бекхем тоді і зараз

Вікторія Бекхем. Лист собі вісімнадцятирічній


“Так, я знаю: ти борешся. Ти не найкрасивіша, не найстрункіша і в коледжі Laine Theatre Arts танцюєш не краще за всіх. Ти ніколи не вміла вписуватися в середовище, хоча в школі Суррея “труїли” не тільки тебе, а й дійсно симпатичних дівчат. У тебе страшні прищі. На вечірку на честь закінчення навчального року тебе нарядили в принизливо блискуче фіолетове лайкрове трико і директор поставив тебе в останній ряд, тому що - підозрюєш ти - для перших рядів ти занадто жирна.

Я пишу тобі, щоб втішити, підбадьорити, підтримати. Щоб сказати тобі, вісімнадцятирічній: будь сильною! Ти ж не забула, як тебе чморять в школі? Пам'ятаєш перший день в старших класах? Але до цього моменту ти вже виробила «захисний шар» і ось він згодився. Ще багато раз він тебе виручить!
Молода Вікторія Адамс

Твоя шкіра вирівняється. Скажу по секрету: ти запустиш власний бренд декоративної косметики. Твоя перманентна завивка залишиться в вісімдесятих, вага сама прийде в норму. У школі ти харчуєшся супер-лапшою та дієтичними пластівцями, тому що вони знежирені. Ти будеш себе катувати ще безліччю безглуздих модних дієт і навіть підсядеш на зелені соки.

Вікторія, мила! Навчись приймати свої недоліки - ось що я хочу тобі сказати. Дозволь своїй шкірі дихати, менше макіяжу. І ще щось: ні в якому разі не дозволяй тому візажисту збривати тобі брови! Наслідки залишаться на все життя.

Благаю, не забудь відгукнутися на оголошення в The Stage про набір в новий дівочий гурт. Але відразу попереджаю: доведеться простояти у величезній черзі, що огинає цілий квартал. Не бійся, стій до кінця. Це прослуховування змінить твоє життя. Я знаю, ти любиш мюзикли - «Міс Сайгон», «Кішки», «Знедолені», - тому приготуй Mein Herr з «Кабаре». Шепну на вушко: всі інші будуть співати пісні Мадонни.

Ти ще не знаєш про Інтернет, електронну пошту та смартфони. Ти навіть комп'ютер включати не вмієш. Але прийде час - і ти знайдеш в мережі запис того свого виступу на прослуховуванні, а ще з'ясуєш, що запитів в Google за твоїм ім'ям - майже п'ятдесят мільйонів.
Вікторія Бекхем у Вог

Журі відбере тебе і ще чотирьох дівчат - кожна зі своєю вадою. Разом ви будете виглядати класно, тому що не схожі. Вас назвуть Spice Girls. Ти будеш літати на приватних літаках, побуваєш в дивовижних країнах, поживеш у фантастичних готелях. До речі, не треба тягати з готелів міні-упаковки шампуню, гелю і кондиціонера: я то вже знаю, що вони проливаються у валізі з катастрофічними наслідками. Ти познайомишся з Нельсоном Манделою, принцом Чарльзом і Елтоном Джоном. Тебе чекає стільки чарівних моментів!

Буде важко. Що не день - нова країна. Молода, дурна - будеш сидіти в готелі й нити, що втомилася. Вийди, подивися навколо - на країну, в якій опинилася. Іди в галереї, в музеї. Тобі пощастило, що ти тут!
Фотосесія Вікторії Бекхем

Якби ти не потрапила в Spice Girls, то так і залишилася б закомплексованою, замкнулася б у своїй раковині. Пам'ятай про це, будь доброзичливою, ввічливою, співчувай людям.

Ти будеш ставити серйозні експерименти з одягом і образами - котячі комбінезони, якісь дурні краватки і ще це немислиме вибілене волосся. Ти з’являтимешся на церемонії нагородження в образі трансвестита. Але зараз я дивлюся на тебе і посміхаюся. Ти кидаєшся з крайності в крайність - і це робить твоє життя цікавішим. Мені подобається, що ти вільно виражаєш себе. Потім тебе назвуть іконою стилю, але не дай моді повністю підпорядкувати тебе. Ти здивуєшся, але з віком перейдеш від каблуків до кросівок Stan Smith, від міні-суконь - до хрустких білих сорочок.
Вікторію Бекхем часто називають іконою стилю

Ось слушна порада: носи темні окуляри. Навіть в приміщенні. Особливо в аеропортах. Самому недбалому вигляду вони надають елегантності. Тобі сподобаються окуляри-авіатори. А через роки ти випустиш свої власні.
Окуляри Вікторії Бекхем

Тепер про кохання. Дізнайся більше про футбол, особливо - що таке офсайд. Ні, я не жартую. І знай, любов з першого погляду існує. З тобою це трапиться в кімнаті відпочинку гравців Manchester United - хоча перед цим ти трохи вип'єш, так що подробиці будуть змазані. Поки інші футболісти товпляться біля барної стійки, ти побачиш Девіда, який стоїть осторонь зі своїми батьками. У нього така мила усмішка. Для тебе теж велике значення має родина. І ​​ти подумаєш, що ви дуже схожі. Він попросить твій номер телефону, а ти напишеш його на квитку матчу. Він збереже цей квиток назавжди.

Попереджаю: майже всі ваші перші побачення пройдуть на автомобільних парковках. Річ у тім, що твій менеджер Саймон Фуллер суворо скаже: «Не можна, щоб вас бачили разом. Інакше на вас почнеться полювання». В той момент ти навіть не дуже зрозумієш, про що це він.

Тебе чекає слава, величезна слава. Ти до неї звикнеш. І хоча втрату приватного життя грошима не виміряти, ти навчишся отримувати користь зі своєї популярності. Для добрих справ. Для благодійності. Одного разу тобі випаде честь брати участь в кампанії ООН по запобіганню передачі ВІЛ від матері до дитини в Африці. І люди прислухатимуться до тебе. І багато що зміниться.
Елегантність Вікторії Бекхем

Тебе буде хвилювати, що пишуть про тебе в пресі. Будуть докучати коментарі з приводу твоєї ваги. У твоє життя увірвуться папараці з безжальними об'єктивами. Готуйся! Вплинути на них ти не зможеш. Ти будеш вагітна Брукліном, і вони підловлять тебе біля басейну в готелі Four Seasons в Лос-Анджелесі в чорно-білому бікіні. Фото з'явиться на першій шпальті британської газети. Знімок буде настільки некомпліментарним, що всю іншу поїздку ти спробуєш не виходити з готелю. Мені вже сорок два, але я все така ж. Чи можу я розслабитися на пляжі в бікіні? Ні. Я як і раніше до жаху самокритична і тому завжди трохи напружена. Швидше за все, я шістдесятилітня скажу собі сьогоднішній те саме, що кажу тобі зараз: насолоджуйся життям трохи більше. Менше думай, як ти виглядаєш. Вчися розслаблятися.
Фотосет Вікторії Бекхем

Ти будеш робити помилки - звичайно, будеш. Ти будеш суперуспішною, але зрозумієш, що втратити все можна набагато швидше, ніж заробити. Це важкий урок. Зараз я бачу, що Spice Girls стали жертвою своєї слави. Ми повірили, що можемо все, що наш межа - тільки небо. Запам'ятай: отримуючи можливість, важливо її утримати.

Тепер про материнство. Навіть одна дитина - це страшні хвилювання, а коли їх четверо, хвилювань ціле море! Діти - це постійна втома, це мішки під очима. Діти завжди будуть для тебе на першому місці, але не забувай, хто ти і чого хочеш досягти. Чи можна бути успішною і одночасно турботливою матір'ю? Це питання будуть задавати тобі багато жінок. Хитрість в тому, що лише працюючи на знос, але при цьому завжди ставлячи сім'ю на перше місце, можна домогтися якоїсь рівноваги. Тільки зараз я навчилася цінувати те, що маю, і я щаслива.
 Лист Вікторії Бекхем

Пара слів про важливі дрібниці. Якщо збираєшся взяти участь в шкільних змаганнях матерів, ніколи не одягай туфлі на підборах і платформі та штани-кльош. Не вір іншим мамам, коли вони говорять, що не кинуть тебе, якщо ти відстанеш в забігу. Кинуть. І коли стверджують, що головне - участь, теж не вір. Нічого подібного. Головне - перемога.

Можеш кричати вдома, але тільки не на роботі. Будь доброзичливим босом. Роби так, як вважаєш за потрібне, але не придушуй таланти.

Про шлюб: будь терпляча. Прикуси язика. Підтримуй чоловіка. І залишайся хоч трохи загадковою. Ніколи не слід розпускатися: принаймні, розчісуй волосся, чисти зуби, доводь до ладу брови; ти ж хочеш бути для нього привабливою. Завжди знаходьте час одне для одного. Коли все крутиться навколо дітей, це не дуже сексуально. Не забувай про людину, в яку ти колись по вуха закохалася.

Ти будеш їздити з ним по всьому світу - з Манчестера в Іспанію, потім в Америку. В Іспанії ти побачиш розквіт його футбольної кар'єри. Там же, в Іспанії, ти закладеш з партнерами основу свого модного бренду.

Але повинна попередити: більшу частину часу тобі буде важко. Люди будуть говорити страшні речі. Ти станеш посміховиськом. Варто включити телевізор або відкрити газету - і ти побачиш, як хтось поливає брудом тебе і твою сім'ю. Ти зрозумієш, як це - бути жінкою. І це навчить тебе підтримувати інших жінок. Використовуй цей час, щоб відгородитися, сфокусуватися, багато працювати і захищати дітей. Тобі будуть ставити перепони - вчися красиво їх обходити.
Вікторія Бекхем 2016

Ви з Девідом ніколи не будете обговорювати, скільки дітей хочете завести, де плануєте жити. Ви не будете говорити про це, тому що будете молоді і закохані. Навіть коли ваші бажання не збігатимуться, ви будете підтримувати один одного. Ви будете разом дорослішати. І це дуже круто.

Іноді ти будеш озиратися на своє життя і думати: «Ух ти! Я й уявити такого не могла!». Знаєш, адже мене й досі все це дивує. Нещодавно в Нью-Йорку, на зйомках для обкладинки британського Vogue в пентхаусі готелю The Carlyle, я дивилася у вікно на сонце, на жовті таксі внизу, і мені захотілося себе вщипнути. У тебе, моя юна Вікторія, буде багато таких моментів. Але не приймай їх як належне.”

Тендітність та стиль Вікторії Бекхем

Взагалі, тема написання листів самому собі мені близька. Але не в минуле, а в майбутнє. Майже рік тому, у свій день народження я написала собі лист на наступний рік. То були емоції і я вже точно не пам'ятаю, що там було. Але дізнаюсь в свій наступний день народження, коли отримаю цей mailfuture.

Як ви ставитесь до подібних листів? Що думаєте про Вікторію Бекхем?