19 серпня 2016 р.

Матуюча основа Matte Base від Everyday Minerals - моє спасіння в літню спеку

В літню спеку при шаленій вологості повітря моя комбінована жирна шкіра виглядає не найкращим чином: наче я протерла обличчя масним млинцем. Досліджуючи youtube та рекомендації улюблених блогерів, вирішила ризикнути та замовити на iherb мінеральну основу під макіяж Everyday Minerals Matte Base. Після місяця користування, вже можу зробити деякі висновки. Отже...

ідеальна база під макіяж для літа - мінеральна пудра Matte Base Everyday Minerals


Трошки про Everyday Minerals та Matte Base

Марка Everyday Minerals (США) має декілька різновидів бази під макіяж:
  • Semi-Matte Base - напівматова база з м’яким підсвічуванням, ідеальна для нормального типу шкіри;
  • Matte Base - матова основа, яка приборкує жирний блиск. Чудово підходить до комбінованої шкіри;
  • Jojoba Base - основа, яка надає шкірі сатинового фінішу.
Для себе я обрала саме мінеральну пудру Matte Base. Продукт має досить лаконічне упакування, об'єм - 17oz / 4,8g:

Matte Base Everyday Minerals у відтінку 3Nсіфтер основи, який щільно закривається, що не дає розсипатися мінералам

Виробник обіцяє матове покриття, яке наче шовк огортатиме обличчя, роблячи його атласним і м’якеньким на дотик. Колір чудово підстроюється від тон шкіри, надаючи свіжості без блиску. З рахунок інноваційної формули, основа підходить будь-якому типу шкіри, та навіть схильній до алергій. Матова база від Еврідей Мінералс не забиває пори, маскує недоліки, почервоніння, та навіть має антисептичну дію.

Склад матової основи Everyday Minerals реально мінеральний - простий, чистий та зрозумілий:
  • слюда (допомагає приховати зморшки)
  • діоксид титану (трохи можуть захистити шкіру від сонячних променів)
  • оксид заліза (захищає від шкідливої дії навколишнього середовища).

На деяких сайтах, окрім iherb, вказано, що продукт має сонцезахисний SPF 26 (хоча на упакуванні про це жодного слова). Але це не так. На офіціальному сайті декілька разів задавали таке питання виробнику, на що була отримана відповідь, цитую: “We don't have an SPF stated” (ми не робили жодних заяв стосовно SPF). Як то кажуть, довіряй, але перевіряй!

Сподобалось, що мінеральна пудра не містить парабенів, сульфатів, різних sls, барвників, силіконів, тальку, спирту, синтетичних ароматизаторів, парафіну та інших шкідливих інгредієнтів.

Щодо вибору відтінку. Кожна мінеральна пудра має букву та цифру. Буква вказує на тон шкіри (C, тобто cool - холодний підтон, N - нейтральний, а W - теплий), а цифра від 0 до 7 на глибину кольору (де 0 - найлегший, а 7 - найглибший). Також на офіційному сайті є тест-туторіал, як підібрати собі підходящий відтінок.

Мушу сказати, що я не довірилась отриманим результатам. Сайт визначив для мене відтінки cool від 0 до 2. Але довірившись ютубу, вибрала для себе нейтральний 3N (бо саме його рекомендували для слов’янської зовнішності).

Скажу, що відтінок підійшов ідеально, а холодні та свіліші були б можливо засвітлі для мене (хоча в мене світле волосся, світлі сіро-блакитні очі та дуже світла шкіра). Певно що 3N - є доволі універсальним відтінком, який здатен добре підлаштовуватись під колір обличчя.

Помел у Matte Base дуже дрібний, наче пил. Саме тому пудру дуже легко набирати, наносити та розтушовувати.

як виглядають мінерали основи Matte Base Everyday Minerals


Як правильно наносити мінеральну пудру

Для нанесення мінеральної пудри використовується відома техника “Twist! Tap! Swirl!”, тобто “Крути! Стучи! Обертай!”. Отже, відкриваємо сіфтер, висипаємо трошки мінеральної бази у кришечку, туго набитим пензликом флеп-топ або кабукі (у мене останній варіант від EcoTools) набираємо мінерали в щетинки пензля, розмішуючи кружляючими рухами (Twist!). Струшуємо надлишок у кришечку (Tap!) та наносимо круговими легкими втираючими рухами на обличчя та шию (Swirl!), нібито заблюрюючи поверхню шкіри. Потім кілька разів пройдіться пензлем зверху вниз, щоб пригладити волосинки.

Пензлик Кабукі для правильного нанесення мінеральної пудри

Пам’ятайте, що краще одразу взяти менше пудри, а потім за необхідністю поступово додавати продукт, а перед нанесенням Matte Base треба нанести зволожуючий крем, щоб не підкреслювати лущення шкіри!

Лайфхак: якщо ви хочете взяти з собою пудру, щоб підправити макіяж впродовж дня, можна набрати пудру на пензлик типу кабукі EcoTools, постукати нею по твердій поверхні (тоді мінерали опускаються всередину пензля), акуратно закрутити його і кинути в сумочку.

Враження від використання Everyday Minerals Matte Base

Matte Base Everyday Minerals добре лягає на шкіру тонесеньким та легесеньким шаром, дуже рівномірно. Після нанесення мінеральна пудра деякий час “сідає” на обличчя і найкращий результат ви побачите хвилин через 5: дрібні недоліки повністю приховані, розширені пори стають менш помітними, не забиваються, колір обличчя вирівнюється, з'являється більш свіжий, відпочивший вигляд. При цьому, зовсім немає “ефекту маски”, бо пудра майже невагома, шкіра не пересушується, а дихає. Покриття середнє, але його можна нашаровувати.

Ну і найголовніше, від жирного блиску мою шкіру пудра рятує на 4 години! Це неймовірно круто в умовах літної спеки +35 та 100% вологості повітря. Неперевершений результат, я надзвичайно задоволена! Єдине, для чого треба було підлаштуватись, це висипання Matte Base із сіфтера.

А ви полюбляєте мінеральну косметику? Яку основу для макіяжу вибираєте для себе в літню спеку?