У цих шоколадних тістечок багато назв: і елементарне шоколадне тістечко, і тепле тістечко-фондан, і шоколданий кекс із рідкою начинкою, а також брауні. Не впевна, як коректніше обізвати цю шоколадну смакоту, тому до вашої уваги рецепт елементарного шоколадного тістечка "брауні".
На 4-6 невеликих тістечка нам знадобиться:
Шоколадні тістечка трошки потріскаються та піднімуться. Але потім трохи опустяться. Тому не лякайтесь, так і має бути, на смак це не впливає аж ніяк! Тістечка все одно шалено смачні та нагадують справжні брауні.
Смакувати цією насиченою шоколадністю краще в теплому вигляді, разом із морозивом чи ягідним соусом. Але з морозивом смачніше, бо тут неперевершений контраст теплого шоколадного тістечка та холодного вершкового морозива.
До речі, завтра ж стартує Масляна, тому хочу нагадати про дуже простий рецепт млинців, побудований на чітких пропорціях, який жодного разу мене не підводив. Я дуже не люблю приблизних рекомендацій, на кшталт "скільки візьме", "на око" і тому подібне, тому цей перевірений рецепт щиро рекомендую.
Смачного!
- 100 г темного шоколаду
- 70 г вершкового масла
- 2 яйця
- 40 г борошна
- 50-75 г цукру
- дрібка солі
- Розтоплюємо шоколад з вершковим маслом на водяній бані та трохи охолоджуємо цю суміш
- Тим часом збиваємо яйця з цукром
- Потім вмішуємо збиті яйця в шоколадну масу
- Далі просіюємо в цю суміш борошно, додаємо дрібку солі та добре перемішуємо її до гладкої однорідності
- Опціональне: можна залишити тісто у холодильнику впродовж двох годин
- Тепер змащуємо форми маслом та притрушуємо їх какао
- Викладаємо тісто на дві третини від об’єму форми
- Випікаємо за температурою 190°С залежно від бажаного результату:
- для рідкої начинки - вистачить 8 хвилин,
- для напіврідкої - 10 хвилин,
- для твердої - 12 хвилин.
Шоколадні тістечка трошки потріскаються та піднімуться. Але потім трохи опустяться. Тому не лякайтесь, так і має бути, на смак це не впливає аж ніяк! Тістечка все одно шалено смачні та нагадують справжні брауні.
Смакувати цією насиченою шоколадністю краще в теплому вигляді, разом із морозивом чи ягідним соусом. Але з морозивом смачніше, бо тут неперевершений контраст теплого шоколадного тістечка та холодного вершкового морозива.
До речі, завтра ж стартує Масляна, тому хочу нагадати про дуже простий рецепт млинців, побудований на чітких пропорціях, який жодного разу мене не підводив. Я дуже не люблю приблизних рекомендацій, на кшталт "скільки візьме", "на око" і тому подібне, тому цей перевірений рецепт щиро рекомендую.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар