Уявіть собі: чудовий вихідний ранок і запашні млинці поряд з горнятком кави. Що може буде краще, ніж потішити коханих вранці смачними панкейками на сніданок? Сьогодні поділюсь найкращими та найлегшими, як на мене, рецептами приготування двох різновидів смачних млинців - американських хоткейків та звичних нам млинців.
Американські хоткейки
Хоткейки - це такий вид оладок, який відрізняється від панкейків відсутністю в складі жирів, тобто в тісто для хоткейків не додається ані олія, ані вершкове масло. Смажаться такі млинці на зовсім сухій пательні. У порівнянні з іншими рецептами, цей варіант є відносно дієтичним (225 ккал/100 г, Б-6 г, Ж-3,5 г, В-42 г).
Для мене такі хоткейки є ідеальним варіантом млинців на швидкоруч. Це така собі золота середина між оладками та млинцями. Вони пишні, наче повітряні бісквітні оладки, і готуються дуже швидко, хвилин за 15 (ну і на приготування десь 10 хвилин).
Отже на 2 порції (6 великих хоткейків) нам знадобляться:
Для мене такі хоткейки є ідеальним варіантом млинців на швидкоруч. Це така собі золота середина між оладками та млинцями. Вони пишні, наче повітряні бісквітні оладки, і готуються дуже швидко, хвилин за 15 (ну і на приготування десь 10 хвилин).
Отже на 2 порції (6 великих хоткейків) нам знадобляться:
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 120 г борошна (це приблизно 5 столових ложок)
- 5 г розпушувач 5 г (1 чайна ложка з горкою)
- 25-40 г цукру (1-2 ст.л.)
- трошки ванільного цукору
- у якості топінгу смачно подавати мед або варення
- антипригарна пательня
В результаті отримаєте великі та пишні хоткейки, які чудово смакують навіть холодними (можна брати з собою на перекус). Якщо зручніше робити хоткейки меншого розміру і по декілька штук одразу, то не забудьте залишити на пательні між ними достатньо простору, аби не злипались!
Я готую млинці за допомогою ідеального перевіреного рецепту, який мене жодного разу не підвів. Головне, треба чітко дотримуватись пропорцій формули!
На 15-18 млинців нам знадобиться:
Розігріваємо пательню, змащуємо невеличкою кількістю олії, прогріваємо півхвилини, а потім видаляємо залишки олії паперовим рушником (не викидайте цей рушник, бо ним зручно змащувати пательню через кожні 3-4 млинця). Далі смажимо наші млинці. От і все! Обожнюю смакувати млинцями з арахісовим маслом:
Рецепт ідеальних млинців
Якщо американці полюбляють товстенькі млинці, у нас більш поширені тоненькі млинчики, в які, наприклад, можна завернути сир або іншу начинку.Я готую млинці за допомогою ідеального перевіреного рецепту, який мене жодного разу не підвів. Головне, треба чітко дотримуватись пропорцій формули!
На 15-18 млинців нам знадобиться:
- молоко - 1 склянка
- вода - 1 склянка
- борошно - 1 склянка + 2 ст.л.
- яйця - 2 шт.
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 2 ст.л.
- рослинна олія - 4-5 ст.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
Розігріваємо пательню, змащуємо невеличкою кількістю олії, прогріваємо півхвилини, а потім видаляємо залишки олії паперовим рушником (не викидайте цей рушник, бо ним зручно змащувати пательню через кожні 3-4 млинця). Далі смажимо наші млинці. От і все! Обожнюю смакувати млинцями з арахісовим маслом:
Отже, все надзвичайно просто, головне дотримуватись формули: (1+2) до 2, тобто 1 склянка та 2 ст.л. борошна на 2 склянки рідини!
Готуйте з легкістю, радістю та натхненням! Смачного тижня та добрих ранків!
Готуйте з легкістю, радістю та натхненням! Смачного тижня та добрих ранків!
Немає коментарів:
Дописати коментар