8 серпня 2016 р.

Pancakes time! Готуємо смачні хоткейки та млинці

Уявіть собі: чудовий вихідний ранок і запашні млинці поряд з горнятком кави. Що може буде краще, ніж потішити коханих вранці смачними панкейками на сніданок? Сьогодні поділюсь найкращими та найлегшими, як на мене, рецептами приготування двох різновидів смачних млинців - американських хоткейків та звичних нам млинців.

Готуємо смачні хоткейки та млинці


Американські хоткейки

Хоткейки - це такий вид оладок, який відрізняється від панкейків відсутністю в складі жирів, тобто в тісто для хоткейків не додається ані олія, ані вершкове масло. Смажаться такі млинці на зовсім сухій пательні. У порівнянні з іншими рецептами, цей варіант є відносно дієтичним (225 ккал/100 г, Б-6 г, Ж-3,5 г, В-42 г).

Для мене такі хоткейки є ідеальним варіантом млинців на швидкоруч. Це така собі золота середина між оладками та млинцями. Вони пишні, наче повітряні бісквітні оладки, і готуються дуже швидко, хвилин за 15 (ну і на приготування десь 10 хвилин).

Отже на 2 порції (6 великих хоткейків) нам знадобляться:
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • 120 г борошна (це приблизно 5 столових ложок)
  • 5 г розпушувач 5 г (1 чайна ложка з горкою)
  • 25-40 г цукру (1-2 ст.л.)
  • трошки ванільного цукору
  • у якості топінгу смачно подавати мед або варення
  • антипригарна пательня
Виделкою або вінчиком треба змішати всі інгредієнти, тісто вийде доволі густим. Добре розігріваємо пательню на великому вогні, потім знижуємо його до середнього і випікаємо хоткейки: на суху пательню викладаємо тісто, накриваємо кришкою, чекаємо появи бульбашок. Швиденько перевертаємо на інший бік и допікаємо знову під кришкою. На кожну оладку потрібно не більше хвилинки.

рецепт американських хоткейків


В результаті отримаєте великі та пишні хоткейки, які чудово смакують навіть холодними (можна брати з собою на перекус). Якщо зручніше робити хоткейки меншого розміру і по декілька штук одразу, то не забудьте залишити на пательні між ними достатньо простору, аби не злипались!

Рецепт ідеальних млинців

Якщо американці полюбляють товстенькі млинці, у нас більш поширені тоненькі млинчики, в які, наприклад, можна завернути сир або іншу начинку.

Я готую млинці за допомогою ідеального перевіреного рецепту, який мене жодного разу не підвів. Головне, треба чітко дотримуватись пропорцій формули!

На 15-18 млинців нам знадобиться:
  • молоко - 1 склянка
  • вода - 1 склянка
  • борошно - 1 склянка + 2 ст.л.
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - 1 ч.л.
  • цукор - 2 ст.л.
  • рослинна олія - 4-5 ст.л.
  • розпушувач - 1 ч.л.
Приготування стандартне: змішуємо яйця з сіллю та цукром, додаємо склянку молока та склянку води, розмішуємо вінчиком. Тією ж склянкою, що відмірювали рідину, міряємо й борошно. Додаємо склянку та ще 2 ст.л. борошна, добре розмішуємо, аби не було комків. Всипаємо розпушувач, перемішуємо, додаємо олію і ще раз добре розмішаємо. Обов’язково даємо тісту почекати 10-15 хвилин.

Розігріваємо пательню, змащуємо невеличкою кількістю олії, прогріваємо півхвилини, а потім видаляємо залишки олії паперовим рушником (не викидайте цей рушник, бо ним зручно змащувати пательню через кожні 3-4 млинця). Далі смажимо наші млинці. От і все! Обожнюю смакувати млинцями з арахісовим маслом:

Точний рецепт тоненьких млинців


Отже, все надзвичайно просто, головне дотримуватись формули: (1+2) до 2, тобто 1 склянка та 2 ст.л. борошна на 2 склянки рідини!

Готуйте з легкістю, радістю та натхненням! Смачного тижня та добрих ранків!

Немає коментарів:

Дописати коментар