8 червня 2017 р.

Як легко приготувати домашнє морозиво всього з 3 інгредієнтів

Думаю, у багатьох з нас літо асоціюється з морозивом. Принаймні, влітку ми споживаємо його набагато більше, ніж в зимовий період, бо саме в спеку приємно потішити себе улюбленими прохолодними ласощами. А от з чим у вас асоціюється “домашнє морозиво”? У мене до недавнього часу вимальовувалась досить нудна та складна картинка: молоко, вершки, жовтки та спеціальний пристрій - морозивниця. То було до недавнього часу, адже тепер я знаю, як можна отримати смачне домашнє морозиво всього з 3 інгредієнтів і без всіляких особливих пристроїв. Хіба що нам знадобиться міксер. Отже, ділюсь рецептом домашнього морозива з трьох інгредієнтів, яке має смак жаданого шоколадного пломбіру.

Як легко приготувати домашнє морозиво всього з 3 інгредієнтів

Рецепт досить елементарний. Все, що потрібно - це взбити міксером згущене молоко, жирні вершки та додати наповнювач за смаком - какао, горішки, шматочки шоколаду, фрукти. Морозиво за цим рецептом не кристалізується, а під час замерзання його зовсім не треба постійно перемішувати! Головне - дотримуватись пропорцій та рекомендацій.

Для свого домашнього морозива з трьох інгредієнтів я взяла:
  • 100 грамів згущеного молока;
  • 200 мл холодних вершків жирністю 33% (це мінімальна жирність, яка підходить для цього морозива);
  • темне какао без цукру - 1 ч.л.

Що я робила:
  1. Ретельно змішала згущене молоко з какао до однорідної маси.
  2. Добре охолоджені вершки збила міксером спочатку на середній швидкості, поступово підвищуючи до максимальної. Це займає хвилинки 2-3. Консистенція має бути як у морозива, що розтало, тобто такий рідкий, але насичений повітрям крем. Вершки насичуються бульбашками повітря та збільшуються в обсязі приблизно в 2,5-3 рази.
  3. З'єднала вершки зі згущеним молоком і какао.
  4. Перелила суміш в контейнер, накрила кришкою та відправила на ніч у морозильну камеру.
У підсумку вийшло 265 грамів шоколадного пломбіру, який не поступається за консистенцією та смаком покупному аналогу. Вмістилось моє морозиво в 450 мл контейнер:


Калорійність на 100 г -376 ккал (білки - 5,2 г, жири - 28,68 г, вуглеводи - 25,21 г).

Як на мене, це морозиво виходить суттєво солодким, хоча кількість згущеного молока в порівнянні з оригінальним рецептом було значно зменшено (ще зменшувати не рекомендовано, бо можна отримати не зовсім бажану текстуру). Тому мені краще за все воно смакує із кисленькими ягодами або полуницею, чи в якості додатку до міцної кави (така собі кава-гляссе).

Отже, якщо ви хочете просто і швидко приготувати домашнє морозиво, то раджу звернути увагу на цей рецепт морозива з трьох інгредієнтів, в основі якого вершки та згущене молоко.

Смачного!
UPDATE: моя улюблена з Сара Лін Коукон з каналу The Domestic Geek пропонує урізноманітнити поєднання сгущеного молока та вершків фруктами, зробивши таким чином смачне фруктове морозиво. Ловіть трохи нових ідей з приготування домашнього морозива:
А також шоколадні варіанти:
Ну і на додачу пропоную подивитись ідеї рецептів морозива із заморожених шматочків банану, що ідеально підійдуть навіть для веганів:
Насолоджуйтесь морозивом та чудовим літом!