Надибав якось мій чоловік на пікабу рецепт піци від італійської синьори з Неаполя. 3 роки тому я писала, що вже знайшла свій ідеальний рецепт піци. Але пройти повз цього рецепта неаполітанської піци я не змогла. Забігаючи наперед скажу, що саме цей рецепт тіста зараз є основним в нашій родині.
Для тіста на 4 невеликі піци нам знадобиться:
Як приготувати неаполітанську піцу:
Обіцяні відео, як сформувати основу для піци за допомогою рук. Дуже рекомендую подивитись:
Наперед вдячна!
- 600 г борошна обов'язково з якнайменш 12 г білка у складі (я купую зазвичай борошно NordiC з 13 г білка). Це перший секрет ідеальної піци.
- 400 г теплої води (не гарячої!)
- 6 г швидких дріжджів
- дрібка солі
- 3 ст.л. оливкової олії (не обов'язково, але бажано)
- моцарела
- напівтвердий сир (зазвичай, нам вистачає просто моцарели)
- оливкова олія
- томатний соус
- сушений орегано, базилік або італійські трави
Як приготувати неаполітанську піцу:
- Просіяти борошно, додати сіль та дріжджі, додати теплу воду та оливкову олію.
- Замісити тісто (я роблю це за допомогою міксера та спеціальних насадок для тіста).
- Трохи змастити миску невеликою кількістю олії, перекласти тісто та накрити плівкою чи рушником. Залишити в сухому теплому місці на 45-50 хвилин.
- Розділити тісто на 4 частини, сформувати кульки, викласти на папір, притрусити зовсім трохи борошном, накрити та залишити ще на 40 хвилин.
- Тим часом готуємо соус. Помідори у власному соку трошки підсолюємо, додаємо трохи цукру (я додаю також мелений часник, цибулю та італійські трави), та залишаємо на маленькому вогні "побулькати" хвилин 10-15.
- Вмикаємо духовку на максимум. Справжня піца готується в печі за температурою понад 400°С, але в домашніх умовах ми прогріваємо наші 250°С протягом 20 хвилин разом із деком. А це був другий секрет ідеальної піци.
- Формуємо з кульок коржики для піци. Звертаю увагу, що тісто для піци не розкочують качалкою, а формують руками. Нижче я додам класні відео, де наочно показують, як це можна зробити. Основа для піци має бути тонка, але не прозора, щоб соус не пошкодив її.
- Викласти на піцу соус та начинку. Багато не кладіть, бо основа не витримає натиску. Посипаємо сушеними травами, дістаємо гаряче деко з духовки, дуже швидко перекладаємо на нього піцу разом з папером для випічки та відправляємо назад в духовку на найвищу полицю.
- У духовці піца має провести 6-8 хвилин, не більше! Ніяких 20 хвилин, забудьте про таке. Якщо маєте функцію верхнього гриля, можна ввімкнути цей режим на останні 2 хвилини приготування (так піца вийде більш рум'яною).
- Даємо охолонути пару хвилин і насолоджуємось найсмачнішою піцою ever!
Обіцяні відео, як сформувати основу для піци за допомогою рук. Дуже рекомендую подивитись:
Наперед вдячна!