24 травня 2020 р.

Рецепт піци від італійської синьйори

Надибав якось мій чоловік на пікабу рецепт піци від італійської синьори з Неаполя. 3 роки тому я писала, що вже знайшла свій ідеальний рецепт піци. Але пройти повз цього рецепта неаполітанської піци я не змогла. Забігаючи наперед скажу, що саме цей рецепт тіста зараз є основним в нашій родині.

Як приготувати італійську піцу

Для тіста на 4 невеликі піци нам знадобиться:
  • 600 г борошна обов'язково з якнайменш 12 г білка у складі (я купую зазвичай борошно NordiC з 13 г білка). Це перший секрет ідеальної піци.
  • 400 г теплої води (не гарячої!)
  • 6 г швидких дріжджів
  • дрібка солі
  • 3 ст.л. оливкової олії (не обов'язково, але бажано)
Для класичної начинки піци Маргарити знадобиться:
  • моцарела
  • напівтвердий сир (зазвичай, нам вистачає просто моцарели)
  • оливкова олія
  • томатний соус
  • сушений орегано, базилік або італійські трави
Рецепт італійської піци

Як приготувати неаполітанську піцу:
  1. Просіяти борошно, додати сіль та дріжджі, додати теплу воду та оливкову олію.
  2. Замісити тісто (я роблю це за допомогою міксера та спеціальних насадок для тіста).
  3. Трохи змастити миску невеликою кількістю олії, перекласти тісто та накрити плівкою чи рушником. Залишити в сухому теплому місці на 45-50 хвилин.
  4. Розділити тісто на 4 частини, сформувати кульки, викласти на папір, притрусити зовсім трохи борошном, накрити та залишити ще на 40 хвилин.
  5. Тим часом готуємо соус. Помідори у власному соку трошки підсолюємо, додаємо трохи цукру (я додаю також мелений часник, цибулю та італійські трави), та залишаємо на маленькому вогні "побулькати" хвилин 10-15.
  6. Вмикаємо духовку на максимум. Справжня піца готується в печі за температурою понад 400°С, але в домашніх умовах ми прогріваємо наші 250°С протягом 20 хвилин разом із деком. А це був другий секрет ідеальної піци.
  7. Формуємо з кульок коржики для піци. Звертаю увагу, що тісто для піци не розкочують качалкою, а формують руками. Нижче я додам класні відео, де наочно показують, як це можна зробити. Основа для піци має бути тонка, але не прозора, щоб соус не пошкодив її.
  8. Викласти на піцу соус та начинку. Багато не кладіть, бо основа не витримає натиску. Посипаємо сушеними травами, дістаємо гаряче деко з духовки, дуже швидко перекладаємо на нього піцу разом з папером для випічки та відправляємо назад в духовку на найвищу полицю.
  9. У духовці піца має провести 6-8 хвилин, не більше! Ніяких 20 хвилин, забудьте про таке. Якщо маєте функцію верхнього гриля, можна ввімкнути цей режим на останні 2 хвилини приготування (так піца вийде більш рум'яною).
  10. Даємо охолонути пару хвилин і насолоджуємось найсмачнішою піцою ever!
Ось, що у мене вийшло:
Рецепт неаполітанської піци

Обіцяні відео, як сформувати основу для піци за допомогою рук. Дуже рекомендую подивитись:



А яка у вас улюблена піца? Чи готуєте вдома самі? Або, може, поділитесь перевіреними закладами з найсмачнішою піцою?

Наперед вдячна!

Немає коментарів:

Дописати коментар