27 серпня 2020 р.

Лейзі різотто: рецепт від італійського шеф-кухаря

Люблю ліниві рецепти. Про ліниві вареники та ньокі, певно, ви чули дуже часто. А про ліниве ризотто? Виявилось, що приготування за рецептом від італійського шеф-кухаря та ресторатора Дженнаро Контальдо дуже просте та дійсно лейзі. А результат справді приємно вражає. Отже, рецепт лінивого ризотто.

Простий рецепт ризотто

Для приготування Lazy Risotto від Gennaro Contaldo нам знадобиться:

  • 1 частина рису
  • 3 частини окропу
  • 1 дрібно нарізана маленька цибулинка
  • 100 г пармезану
  • оливкова олія
  • сіль, перець
В окріп насипаємо нарізану цибулю, потім додаємо рис, ніжно помішуючи дерев’яною ложкою (бо металева може пошкодити рисові зернятка). Далі майбутнє ризотто необхідно підсолити та залишити на вогні на 11-12 хвилин, не більше. Ризотто має бути аль денте, адже після вимкнення вогню страва продовжуватиме готуватись.

Отже, вимикаємо ризотто, додаємо трохи оливкової олії, пармезан і обережно перемішуємо. Залишаємо під кришкою на 5 хвилин, а потім насолоджуємось кремовою текстурою смачного різотто.

Для подачі рекомендовано притрусити тертим сиром, чорним перцем та кількома крапельками оливкової олії.

Як швидко приготувати різотто на вечерю

Урізноманітнити ризотто можна за допомогою соусу песто або лимону.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар