Сьогодні швидкий, але смачнючий рецепт шоколадного брауні. Що таке брауні? Це шоколадне тістечко з м'якою начинкою, майже шоколадний фондан, але більш щільний.
Готується дуже легко та швидко, а результат завжди неперевершений (готувала тричі). Готуємо брауні?
Для приготування шоколадного брауні нам знадобиться:
- чорний шоколад - 200 г
- вершкове масло - 125 г
- цукор - 150-170 г
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- яйця - 3 шт
- борошно - 120 г
- темне какао - 60 г
- морська сіль - 1/4 ч.л.
Покроково: як приготувати шоколадний брауні
- Розігріваємо духовку до 180°С
- Шоколад розламати на невеличкі шматочки та розтопити разом з вершковим маслом на водяній бані. Дати цій шоколадно-масляній суміші трохи охолонути
- Цукор та ванільний цукор збити з яйцями до світлої повітряної маси (краще це робити міксером, руцями важкувато)
- Додати у яєчну суміш розтоплений шоколад та добре все перемішати
- Борошно перемішати з 50 г какао та додати до вологих інгредієнтів. Вимішати тісто лопаткою
- У невисоку форму на папір для випічки викласти шоколадне тісто та розрівняти його лопаткою
- Випікати 25-27 хвилин, витягти з форми та дати охолонути
- Нарізати на квадратики та притрусити какао, що залишилось
- Подавати з морозивом або вершками, прикрасивши гілочкою м'яти