Якщо обожнюєте пасту, пропоную спробувати смачний та простий грибний соус, здатний перетворити звичайні макарони на кулінарний шедевр. До речі, грибний соус за цим рецептом чудово смакує не тільки до пасти, а й до гречки або рису.
Покроковий рецепт приготування грибного соусу
- Аби соус вийшов такий, як треба, печериці мити не потрібно, бо вони вберуть в себе всю вологу з води! Це важливо. Для того, щоб почистити печериці, необхідно акуратно підчепити на верхівці капелюшка шкірку і потягнути її вниз. Потім необхідно протерти гриби паперовим рушником.
- Нарізаємо печериці скибочками, як наведено у відео нижче (відокремлюємо ніжки від капелюшків, розрізаємо навпіл та шикуємо). Ніжки також шинкуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник не дуже дрібно.
- Цибулю та часник обсмажуємо на оливковій олії на середньому вогні до м'якості та легкої золотавості. Додаємо сіль та обсмажуємо ще кілька хвилин.
- Додаємо нарізані печериці та на сильному вогні готуємо до коричневого кольору. Перемішувати краще від країв до центру (так печериці не випадатимуть з нашої сковорідки).
- Додаємо бульйон або трошки води та підсолюємо за необхідністю. Додаємо білий перець на свій смак, перемішуємо.
- Додаємо вершки або сметану. Багато вершків не потрібно, вони мають лише покривати печериці. Тепер випарюємо, доки соус не потемнішає та до необхідної консистенції. Для гречки я люблю більш густий соус, а от для пасти - рідкий. І пасту, зазвичай, додаю прямо на сковорідку, де поєдную її з грибним соусом.