20 грудня 2020 р.

Грибний соус з печериць

Якщо обожнюєте пасту, пропоную спробувати смачний та простий грибний соус, здатний перетворити звичайні макарони на кулінарний шедевр. До речі, грибний соус за цим рецептом чудово смакує не тільки до пасти, а й до гречки або рису.
як приготувати грибний соус

Покроковий рецепт приготування грибного соусу

  1. Аби соус вийшов такий, як треба, печериці мити не потрібно, бо вони вберуть в себе всю вологу з води! Це важливо. Для того, щоб почистити печериці, необхідно акуратно підчепити на верхівці капелюшка шкірку і потягнути її вниз. Потім необхідно протерти гриби паперовим рушником.
  2. Нарізаємо печериці скибочками, як наведено у відео нижче (відокремлюємо ніжки від капелюшків, розрізаємо навпіл та шикуємо). Ніжки також шинкуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник не дуже дрібно.



  3. Цибулю та часник обсмажуємо на оливковій олії на середньому вогні до м'якості та легкої золотавості. Додаємо сіль та обсмажуємо ще кілька хвилин.
  4. Додаємо нарізані печериці та на сильному вогні готуємо до коричневого кольору. Перемішувати краще від країв до центру (так печериці не випадатимуть з нашої сковорідки).
  5. Додаємо бульйон або трошки води та підсолюємо за необхідністю. Додаємо білий перець на свій смак, перемішуємо.
  6. Додаємо вершки або сметану. Багато вершків не потрібно, вони мають лише покривати печериці. Тепер випарюємо, доки соус не потемнішає та до необхідної консистенції. Для гречки я люблю більш густий соус, а от для пасти - рідкий. І пасту, зазвичай, додаю прямо на сковорідку, де поєдную її з грибним соусом.
рецепт грибного соусу до пасти
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар