27 листопада 2018 р.

4 злодії продуктивності

Про головний закон успіху та міфи, які можуть заважати його досягненню, вже поговорили. Настала черга розглянути злодіїв, що крадуть нашу продуктивність.

що краде нашу продуктивність


Чотири злодії продуктивності


1. Невміння відмовляти

Погоджуючись на щось, вкрай важливо розуміти, від чого ми при цьому відмовляємось. Кіносценарист Сідні Говард, який прославився сценарієм “Віднесених вітром”, казав:

“Половина знання того, що ви хочете, полягає в знанні того, що ви готові віддати за це”.

Зрештою, кращим способом домогтися масштабного успіху є звуження свого фокусу. А коли ви його звужуєте, ви багатьом речам кажете тверде “ні”. Значно більшій кількості речей, ніж здається.

необіхдно навчитись відмовляти

Почніть казати “ні”. Пам'ятайте: погоджуючись на щось, ви відмовляєтеся від усього іншого. Це основа дотримання зобов'язань. Почніть відмовляти в звернених до вас проханнях навідріз або ж кажіть: “Ні, не зараз”, - щоб ніщо не відволікало від головного пріоритету.

2. Страх перед хаосом

Хаос неминучий, коли ми фокусуємось на чомусь одному. Поки ми повністю вимкнені з того, що відбувається, займаючись своєю найважливіою роботою, навколишній світ не застигає в очікуванні. Він лишається в режимі швидкого перемотування вперед і справи просто громадяться одна на іншу, поки ми занурені в свій єдиний пріоритет. Один з головних викрадачів продуктивності - неготовність прийняти хаос або недолік винахідливості в роботі з ним. Завжди існуватиме незакінчена робота і нез'ясовані питання, які накопичуються, відволікаючи увагу.

як подолати хаос

Мистецтво бути мудрим - це мистецтво знати, чим можна знехтувати. Не жертвуйте своїм часом зі словами “а я так просто не можу”. Ви не можете цього собі дозволити. Придумайте що-небудь. Знайдіть спосіб. Зробіть так, щоб у вас все вийшло. Позбавтеся від своєї боязні хаосу, навчиться справлятися з нею.

Прийміть хаос. Визнайте, що робота над ОДНІЄЮ річчю відсуває все інше в бік. Незавершені справи будуть здаватися перешкодами на вашому шляху. Такий хаос неминучий. Заспокойтеся. Навчіться з цим жити. Успіх, який чекає по завершенні роботи з ОДНІЄЇ річчю, буде постійним свідченням правильності вашого вибору.

3. Нездоровий спосіб життя

Вчіться керувати своєю енергією. Не жертвуйте здоров'ям, приймаючи на себе занадто багато. Ваше тіло - відмінна машина, але воно не має гарантії, його не можна поміняти на нове, а ремонт може коштувати дуже багато. Важливо управляти своїми силами так, щоб займатися тим, чим важливо, досягати того, що потрібно, і жити так, як хочеться.

Вплив нездорового способу життя на продуктивність


4. Оточення не підтримує вас у досягненні ваших цілей

Станьте господарем свого оточення. Оточуючі нас люди і фізичне середовище мають допомагати в досягненні цілей. Правильні люди і правильне оточення сприятимуть необхідному оптимізму та підтримці, щоб ваша ОДНА річ стала реальністю.

Викрадачі нашої продуктивності


Одна річ - це не чарівна паличка. Але завжди є щось, що за будь-якими мірками означає більше, ніж все інше. Не обов'язково це завжди буде та сама The ONE Thing.

Але в кожну мить може існує тільки ОДНА найважливіша річ. І якщо вона відповідає нашому призначенню і очолює список пріоритетів, то вона буде найбільш продуктивною з того, що ми можете зробити зараз аби наблизитись до свого кращого “я”.

Бажаю всім успіхів, продуктивності та усвідомленого життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар