Всім відомо, що для гарного настрою та відмінної працездатності впродовж дня, дуже важливо смачно та корисно поснідати. Про користь вівсянки, як королеви сніданків, не чув лише глухий. Але щоденно їсти одну й ту саму кашу це нудно і набридливо. Так що ж можна ще приготувати з вівсяних пластівців? Поділюся з вами перевірними “вівсяними” сніданками.
Варіант №1 - стандартний
Безумовно, можна зварити вівсянку на воді чи молоці або навіть просто залити пластівці окропом. Доповнити таку кашу можна різноманітними наповнювачами: фрукти, ягоди, додати банан у комбінаціі з какао, яблуко з корицею, сухофрукти, горіхи, насіння, арахісове масло, мед, йогурт, джем. Тут, як то кажуть, все за вашим смаком!Варіант №2 - модна гранола
З вівсяних пластівців виходить чудова гранола, яку не обов’язково купувати, а можна зробити самому. Для цього запечемо вівсянку в духовці при 160 градусах до золотавого кольору і приємного хрумкотіння разом з горіхами та сухофруктами. Для солодкуватості в гранолу додають мед. А далі знову за вашим смаком і фантазією: насіння, сушена вишня або журавлина, кунжут, пюре з яблук, кориця, мак, кокосова стружка та ін. Якщо приготувати на вихідних таку гранолу, то весь тиждень можна тішити себе смачненьким сніданком, заливши її молоком або йогуртом, та додавши свіжих фруктів.Варіант №3 - лінива вівсянка в банці
Якщо зранку у вас зовсім мало часу на приготування сніданку, можна з вечора покласти в баночку вівсяні пластівці, додати туди йогурт, молоко або кефір, ретельно перемішати та додати улюблені наповнювачі і залишити на ніч у холодильнику. Дуже швидко, смачно, корисно та різноманітно! Такий сніданок можна навіть взяти з собою, використавши для цього зручний для вас харчовий контейнер.Варіант № 4 - ще одна лінива вівсянка
Якщо для вас важлива кількість білку, який потрапляє в раціон разом з їжею, то рекомендую такий рецепт. З вечора проварити вівсянку три хвилинки, потім додати один яєчний білок та ще проварити 2-3 хвилини. Далі додаємо наповнювачі (горішки, ягідки, фрукти, спеції, підсолоджувачі), перемішуємо, виливаємо в форму або контейнер і залишаємо в холодильнику. Смакувати можна вже через кілька годин, але зранку це буде просто неперевершено!Варіант №4 - яблуневий“кексик” з мікрохвильовки
Беремо 40 грамів вівсяних пластівців, додаємо 2 яєчні білки (або одне ціле яйце), натерте на терці яблуко (десь приблизно 70 грамів), дрібку кориці, перемішуємо і залишаємо в мікрохвильовці на 3 хвилинки. Це дуже ніжно, смачно, яблунево і корисно!Варіант №5 - млинець з вівсянки, банану та сиру
Таке дике, на перший погляд, поєднання, однак дуже смачне! Спробуйте легенько змішати виделкою 30 гр змолотих вівсяних пластівців та 2 яйця і вилити цю суміш на розіргіту пательню. На мінімальному вогні смажимо наш млинець, зверху виклавши на нього порізаний кільцями банан (половинки буде достатньо) і тертий сир (десь 30 гр). Накриваємо кришкою та чекаємо, доки сир розплавиться. Надзвичайно смачно і поживно!Варіант №6 - оладки з вівсяних пластівців
Рецепт схожий на попередній, але дещо інакший. Беремо 60 гр вівсяних пластівців (молоти до стану борошна їх не потрібно), додаємо 2 яйця, перемішуємо виделкою та смажимо на добре розігрітій пательні на середньому вогні у формі оладок. Смакувати краще з улюбленими топінгами, особливо смачно з медом!Це далеко не все, що можна приготувати з вівсянки. Є ще безліч рецептів: млинці, панкейки, мафіни, печиво, магкейки, запіканки і навіть котлети! Дайте мені знати, якщо вам цікаво, і я обов’язково поділюсь найкращими рецептами. А поки, запасайтеся вівсяними пластівцями!
ого скільки рецептів. Я не дуже люблю вівсянку, але млинці з вівсянки, банану та сиру мені сподобались.
ВідповістиВидалитиОбов'язково спробуйте! Це дуже смачно. Особливо з твердою українською моцареллою)))
Видалити