11 липня 2016 р.

Країна шейхів, фініків та хмарочосів - Об'єднані Арабські Емірати

Мріючи протягом 4-х років про Об'єднані Арабські Емірати, все ж таки у квітні 2014 року ми з чоловіком відвідали цю дивовижну країну. Мої спогади та трохи фото про нашу тижневу подорож в ОАЕ вилилися величезний пост, тому розділю його на дві частини. Отже, частина перша :)

United Arabian Emirates


Жили ми в трьохзірковому міському готелі Citymax Bur Dubai 3*. Навмисне не вибирали собі якийсь пляжний готель, бо більше любимо екскурсії та прогулянки містом, ніж байдикування на піску. Та й чесно кажучи, готелі, які мають свій вихід до Перської затоки, м’яко кажучи, не бюджетні. Розташування Citymax Bur Dubai нас цілком влаштовувало, адже неподалік знаходяться станції метро та автобусна зупинка. До того ж на даху готелю є басейн, а на пляж кожні півгодини курсував безкоштовний готельний автобус.

Номер в трьохзірковому міському готелі Citymax Bur Dubai


До речі, тема транспорту в Дубаї це те, що мене приємно здивувало та вразило. В першу чергу, я рекомендую встановити додаток Wojhati Journey Planner (він є в Play Маркет для Андроїд), якщо плануєте багато користуватись міським транспортом. Взагалі, в Дубаї все чітко, все точно і все за графіком. А цей додаток дає можливість планувати поїздки саме громадським транспортом. Також корисним виявився додаток Dubai Metro (розробник phinx): схема, мапи, вартість проїзду, розклад руху, та ще й містить FAQ по всім основним питанням, пов’язаними з сплатою за проїзд та ін. Ще постійно користувались офлайн-мапою MapsWithMe.

Метро в Дубай космічне! Без машиніста! Все досить зрозуміло, бо інформація арабською одразу ж дублюється англійською. Вартість проїзду залежить від кількості зон, які ви проїхали містом. Автобусні зупинки теж космічно виглядають. Вони обладнані кондиціонерами, моніторами, мапою та додатковою корисною інформацією.

Космічний вигляд зупинки з кондиціонером в середені в Дубаї


У квітні, коли ми були в ОАЕ, вже було досить спекотно, і з кожним днем відчувалось, як збільшується температура повітря. Наприклад, о 10 ранку 24 квітня вже було майже +34. Сутінки на Сході дуже швидкі і захід сонця приходить вже о 18-45.

Що ми відвідали в Еміратах

Звичайно ж поїхали на пляж Jumeirah Open Beach на безкоштовному автобусі від готеля. Пляж дуже великий, місця багато, є душ, роздягальня. Але парасольки та лежаки платні. Водичка в Перській затоці дуже чиста, прозора та тепла.

Перська затокаПрозора вода в Перській затоці


Нам дуже сподобався парк-пляж Al Mamzar Beach Park: величезна територія (зелена!), яка містить 5 пляжів з чистесенькою водичкою та білим піском.

П'ятий пляж в Аль-Мамзар


З цього парку відкривається неймовірний вид на сусідній емірат Шарджа.

Вид на Шарджа з парку Аль Мамзар


Прогулюючись історичним центром міста, відвідали Дубайський музей. Було дуже цікаво. В музеї можна побачити як жили раніше мешканці Дубай, їхні домівки, школи, ринки. Все дуже реалістично: відтворені не тільки людські фігури в повний зріст, а й звуки! Дійсно, таке враження, що ти знаходишься у минулому!

Дубайський історичний музей


Досить зеленим та красивим місцем в Дубай є Creek Park. Там можна покататися на підвісній канатній дорозі, яка дозволяє побачити місто зверху.

Канатна дорога в Creek Park.jpg

Creek Park в Дубай

Creek Park з канатної дороги


З дивовижних для нас фруктів пробували мангустин (дуже сподобався), тамаринд (на вигляд не дуже, але шалено солодкий, таке поєднання фініки і повидла), лічі та лонгон. Ну й фініки та манго тут неперевершені!!!

Мангустин, тамаринд, лічі, лонгон, манго


Продовження подорожі в ОАЕ... клац!

2 коментарі: