13 липня 2016 р.

Країна шейхів, фініків та хмарочосів - Об'єднані Арабські Емірати. Частина друга

Продовження нашої подорожі в ОАЕ. Першу частину можна знайти тут.

Панорама Дубай


Найочікуванішим моментом всієї подорожі для мене була поїздка в Абу-Дабі, а саме екскурсія до Мечеті шейха Зайда Sheikh Zayed Grand Mosque. Це найдивовижніше місце, яке я бачила в своєму житті! Це неможливо передати на словах. Вона шикарна!

Неперевершена Sheikh Zayed Grand Mosque.jpg

Колони мечеті шейха Зайда


ДБілий мармур на фоні синього неба, найбільший килим у світі, сім красивіших люстр з сусального золота та кристалів Сваровскі.

Люстра з сусального золота та кристалів Сваровські

Найбільший килим у світі

Колони в Мечеті шейха Зайда


Чарівна атмосфера, просто диво світу. Цю грандіозну мечеть варто побачити, якщо приїдете в ОАЕ. У мечеті ходять без взуття, існує певний дрес-код, жінкам видають хіджаб. І не забудьте сонцезахисні окуляри (без них неможливо не мружачись милуватися мечеттю)!

Жінки повінні вдягати хіджаб


Абу-Дабі дуже зелений емірат. Взагалі, в Еміратах більше 40 мільйонів штучно висаджених дерев, а обслуговування одного коштує державі $300 на рік. В столиці ОАЕ ми заїжджали також до Heritage Village - музей під відкритим небом, де можна було побачити як жили бедуїни, відвідати їхню хатину та побачити стародавній кондиціонер:

Стародавній кондиціонер.jpg


Перебуваючи ще вдома, ми заздалегідь придбали квитки на оглядовий майданчик Бурдж Халіфи - найвищий хмарочос у світі. Перед тим прогулялися в видатному Dubai Mall - найбільшому ТРЦ в світі: купили неймовірно смачного шоколаду Al Nassma Chocolate з верблюжого молока, арабський парфум Ajmal Prose, бо дуже мені хотілось спробувати незвичайну нішеву парфумерію, а також пообідали в London Fish&chips та випили кави в популярному Starbucks (який, до речі, нас не вразив зовсім. Точніше вразив, але не кавою, а її ціною)))

Кава у Старбаксі


Взагалі то Дубай Мол вражає: він надзвичайно величезний! Проте там дуже легко орієнтуватись, бо в достатній кількості розташовані електронні інформаційні стенди.

Дубайський акваріум теж величезний:

Вражаючих розмірів акваріум в Дубай мол

Позитивний риба-скат


Щоб потрапити на оглядовий майданчик Бурдж Халіфи, треба пройти процедуру сканування речей, як в аеропорту. Людей було дуже багато, великі черги. Але воно того варте:

Вечірня красуня - найвища будівля в світі Бурдж Халіфа

Вигляд з оглядового майданчика Бурдж Халіфи

Транспортна розв'язка в Дубай


Не менш захоплюючим виявилось і шоу музичних фонтанів:

Співаючі фонтани Дубая


Наступного дня поїхали в елітний район міста Dubai Marina де прогулювались по Marina Promenade.

Вежа “Принцеса” - найвищий житловий апартамент на планеті Земля

Преміум район Дубая - Марина


Тут побачили багато хмарочосів, в тому числі кручену вежу Інфініті та вежу “Принцеса” - найвищий житловий апартамент на планеті Земля. Помітили, що в Дубай все з префіксом “най”?)))

Найвища будівля в світі, яка перекручена на 90°


На шляху до Madinat Jumeirah побачили єдиний в світі 7-зірковий готель Burj Al Arab:

Єдиний в світі 7-зірковий готель


Мадінат Джумейра - це теж чудове та вражаюче місце. Стилізовані вулички, ресторани, магазинчики в старовинному арабському стилі. Взагалі, то є комплекс готелей, така собі “дубайська Венеція”. Тут дуже колоритно, красиво, спокійно та затишно:

Дубайська Венеція

Комплекс готелей Мадінат Джумейра


Звичайно ж, ми поїхали на монорельсі і на штучний острів Palm Jumeirah, який зроблено у вигляді пальми. Дивовижний вигляд “пелюстків” пальми, голубої затоки, гарних приватних домівок та розкішного готелю Атлантіс на верхівці пальми:

Готель на створеній вручну пальмі-острові Palm Jumeirah


Не важко здогадатись, що відпочинком в космічному Дубай ми дуже задоволені. Це місто, ця країна варті того, щоб їх відвідати. Важко повірити, що всі ці сучасні технології успішно впроваджені і функціонують по суті в пустелі, де ще 40 років тому гуляли самі верблюди, а сьогодні знаходиться найвища будівля на Землі.

Мушу сказати, що шанувальникам “ол інклюзіву” наш відпочинок буде незрозумілим. Тут потрібно насолоджуватись масштабами, видами, унікальними спорудами. В країні відчуваєшь себе дуже безпечно. Хочеться повернутися в Дубай (років через 5-6, коли у них пройде виставка Expo 2020). Тільки тоді, напевно, будемо брати на прокат авто для пересування містом, тому що паливо там дуже дешеве.

Дякую тим, хто подужав все це прочитати :)

2 коментарі:

  1. Як круто! Десь у мене є мрія - поміряти хеджаб :)
    Фотки нереально круті!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!
      Мені якось у хіджабі було не дуже комфортно. Але поміряти було цікаво))

      Видалити