18 липня 2016 р.

Риб'ячий жир та Omega-3 - запорука здоров'я та краси

Не відкрию Америку, якщо скажу, що про красу треба піклуватись не тільки зовні, а й з середини. Взагалі, існують три універсальні добавки, які рекомендовано вживати практично усім людям від 30 років: вітамінно-мінеральний комплекс, вітамін D та риб'ячий жир. Останній є моєю улюбленою добавкою до їжі, яку я приймаю вже приблизно півтора року. Сьогодні поговоримо про те, чим корисний риб'ячий жир і в якому вигляді його доцільно приймати.

Fish Oil Supplements.jpg


Що таке риб'ячий жир

Риб'ячий жир - це добавка до раціону харчування, яка широко використовується з метою зміцнення загального стану здоров'я. Він безпечний навіть для вагітних жінок, але в правильному дозуванні.

Ненасичені Омега-3 кислоти, що містяться в жирній океанічній рибі виступають в якості потужних природних протизапальних речовин. Більшість людей не отримують разом з їжею достатню кількість цих корисних жирів. Іноді навіть навпаки, коли жінка, наприклад, знаходиться на дієті, кількість жирів значно зменшується. А це, в свою чергу, призводить до передчасних зморшок.

Користь Omega-3

Омега-3 здатна суттєво знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, тромбів та бляшок, гальмує запальні процеси в організмі, підтримує тканини суглобів та кісток, зір, живить сітківку очей. Добре впливає на регенерування тканин, допомагає в схудненні (в комбінації з фізичними вправами), корисний для волосся, нігтів та шкіри. Якщо ви помітили, що волосся або шкіра стали сухими, а нігті ламкими - це дзвіночок додати до раціону риб'ячий жир.

Оскільки риб'ячий жир покращує й розумову діяльність, його доцільно приймати й літнім людям, щоб пригальмувати процес погіршення пам'яті. Також кислоти Омега-3 перешкоджають утворенню гормонів стресу та сприяють виробленню серотоніну. Тобто це ще й чудові ліки від депресій та запорука гарного настрою!

Цікаво, що ефективність саме Омега-3 жирних кислот для досягнення фітнес-мети підтверджена науково>:
  • прискорюється зростання м'язової маси
  • знижується відсоток жиру в організмі
  • знижується рівень кортизолу
  • поліпшується функція легень під час інтенсивних тренувань
Омега-3 - це незамінні кислоти, які людський організм не здатний синтезувати в достатній кількості самостійно. Отже їх надходження можливе тільки в їжею. Наприклад, в 100 г риб'ячого жиру міститься близько 30 г Omega-3, в скумбрії 2,5 г, лосось містить 1,8 г, а оселедець близько 1,6 г. Омега-3 існує і рослинного походження (наприклад, волоські горіхи, базилік), але його структура та вплив на організм відрізняється за якісними характеристиками.

Мій досвід вживання Омега-3

Ми виявили, що риб'ячий жир дуже корисний компонент харчування. Сама по собі на смак це не дуже приємна штука (запитайте у батьків, вони, певно, ще пам'ятають ці тортури з поглинанням його в дитинстві). Але технології не стоять на одному місці і дякувати науці сьогодні ми можемо насолоджуватись риб'ячим жиром в капсулах.

Я вже писала, що полюбляю робити замовлення на iHerb. Там дуже багато брендів та різновидів Омега-3 кислот. Для себе я вибрала Omega-3 Premium Fish Oil, 100 Fish Gelatin Softgels від Madre Labs . За ціною це досить бюджетна добавка, бо Madre Labs - це якісна власна марка айхербу (цей продукт входить до топ-20 найпопулярніших товарів).
Omega-3 Premium Fish Oil.jpgOmega-3 Premium Fish Oil supplement facts.jpg


Компанія Madre Labs використовує джерела риб'ячого жиру з Чилі, а гелеві капсули виробляються в Каліфорнії, США. До речі, у виробництві капсул використовується теж риба. Природний концентрат риб'ячого жиру проходить перевірку на відсутність потенційно небезпечних компонентів та не містить холестерину.

Упакування має захисну плівку. Капсули жовтуватого кольору, гладенькі, м’які, але пружні, не мають вираженого запаху. Ковтаються легко, хоча й за розміром близько 25 мм. Післясмаку теж не залишають.

Виробник рекомендує приймати по дві капсули на день - це близько 600 мг Омега-3. Це оптимальне дозування для підтримки організму. Для профілактики захворювань або для терапевтичної дії, дозування, згідно до рекомендацій лікаря, збільшується. Свої дві капсули я приймаю щоденно після їжі, запиваючи водою.

Дуже рекомендую ввести додатковий прийом риб’ячого жиру у будь-якому зручному для вас вигляді в свій раціон. На собі я відчула значне покращення здатності зосереджуватись та уваги, збереження м'язової маси, збільшення енегрії та зменшення втоми, поліпшення стану волосся, нігтів та шкіри.

2 коментарі:

  1. Омегу корисно приймати всім, особливо тим, хто займається фізичним навантаженням та спортом. Я дітворі даю по 1 капсулі - вони у нас плавці.

    ВідповістиВидалити