Щось давненько на блозі не було нових рецептів з випічкою :) Швиденько виправляюсь! Вчора, якраз, натрапила на перезрілі банани і миттєво вирішила пекти смачнючий цільнозерновий банановий хліб. У мене, точніше, вийшли бананові мафіни, тобто кексики (мені така форма зручніша). Шанувальники здорової випічки з бананом, ласкаво прошу! До речі, рецепт підійде також веганам, бо не містить навіть яєць.
Отже, для невеликого хлібчика, або на 6 мафінів нам потрібно:
Щодо олії, я люблю робити такі кекси з олії волоського горіху, або арахісової олії. Але й на оливковій або соняшниковій олії теж виходить смачно! Зверху мої бананові кекси припорошені чорним кунжутом.
Якщо будете випікати як хліб, то беріть краще високу на вузьку форму, бо на цільнозерновому борошні випічка сильно не підіймається, а в широкій формі вийде пласка коврижка.
- дуже сптиглі або перезрілі банани - 3 штуки;
- цільнозернове борошно - 150 грамів;
- рослинна олія - 75 мл;
- розпушувач - 1 ч.л.;
- горішки, сухофрукти, цукати, насіння - за смаком.
Щодо олії, я люблю робити такі кекси з олії волоського горіху, або арахісової олії. Але й на оливковій або соняшниковій олії теж виходить смачно! Зверху мої бананові кекси припорошені чорним кунжутом.
Якщо будете випікати як хліб, то беріть краще високу на вузьку форму, бо на цільнозерновому борошні випічка сильно не підіймається, а в широкій формі вийде пласка коврижка.
Смачного і приготуйтеся до неперевершених ароматів в оселі, під час випікання цього веганського цільнозернового бананового хліба!
з бананчиками! треба буде спекти таких, бо зараз у мене 14 днів без цукру :)
ВідповістиВидалитиспечи обов'язково!
ВидалитиА чого 14 днів без цукру? Система харчування?