15 серпня 2016 р.

Запашний веганський цільнозерновий банановий хліб

Щось давненько на блозі не було нових рецептів з випічкою :) Швиденько виправляюсь! Вчора, якраз, натрапила на перезрілі банани і миттєво вирішила пекти смачнючий цільнозерновий банановий хліб. У мене, точніше, вийшли бананові мафіни, тобто кексики (мені така форма зручніша). Шанувальники здорової випічки з бананом, ласкаво прошу! До речі, рецепт підійде також веганам, бо не містить навіть яєць.

Рецепт запашного веганського цільнозернового бананового хлібу (або кексів)


Отже, для невеликого хлібчика, або на 6 мафінів нам потрібно:
  • дуже сптиглі або перезрілі банани - 3 штуки;
  • цільнозернове борошно - 150 грамів;
  • рослинна олія - 75 мл;
  • розпушувач - 1 ч.л.;
  • горішки, сухофрукти, цукати, насіння - за смаком.
Все так просто, що навіть міксер не потрібен. Розминаємо банани виделкою, додаємо борошно, розпушувач та ретельно все перемішуємо. Додаємо “ніштячки” - горіхи або сухофрукти, ще раз перемішуємо. Викладаємо у форму, краще силіконову, та випікаємо у розігрітій до 165 градусів духовці приблизно 40-60 хвилин. Готовність легко перевіряється зубочисткою.

Щодо олії, я люблю робити такі кекси з олії волоського горіху, або арахісової олії. Але й на оливковій або соняшниковій олії теж виходить смачно! Зверху мої бананові кекси припорошені чорним кунжутом.

Якщо будете випікати як хліб, то беріть краще високу на вузьку форму, бо на цільнозерновому борошні випічка сильно не підіймається, а в широкій формі вийде пласка коврижка.

веганські кекси с цільнозернового борошна з бананом

Смачного і приготуйтеся до неперевершених ароматів в оселі, під час випікання цього веганського цільнозернового бананового хліба!

2 коментарі:

  1. з бананчиками! треба буде спекти таких, бо зараз у мене 14 днів без цукру :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спечи обов'язково!
      А чого 14 днів без цукру? Система харчування?

      Видалити