12 жовтня 2016 р.

Coffee Scrub: скраб з кави "stopцелюліт"

А ви любите каву? Я дуже люблю. А ще люблю, коли моя шкіра підтягнута та рівненька. Тому сьогодні будемо робити натуральний домашній антицелюлітний скраб з кави. Основою нашого кавового скрабу для тіла є мелена кава. Відомо, що кофеїн може стимулювати приплив крові, а це, в свою чергу, допомагає зменшити прояви целюліту та додати шкірі тонусу. Тому не поспішайте виливати випиту вранці свіжозварену каву, прибережіть кавову гущу, що залишилась. Її і будемо використовувати для приготування ефективного пілінгу.

Користь меленої кави для тонусу шкіри

Якщо полюбляєте жорсткіше скрабування, то можна застосовувати незаварену мелену каву, навіть найдешевшу яка є в магазині. Заварена гуща більш делікатна та ніжна, тому орієнтуйтесь тут за власними побажаннями.

Формула скрабу з кави дуже проста: основа, тобто кава, + зв'язуючі елементи + олія для зволоження + ефірні масла за бажанням.

Отже, у кавову гущу (чи просто мелену каву) додаємо корицю (той самий зв'язуючий елемент), улюблену олію для тіла (наприклад, мигдальну, або навіть оливкову), улюблений гель для душу (краще з нейтральним запахом) та ефірні олійки (цитрусові мають найбільшу антицелюлітну дію). Якщо використовуєте суху каву, то треба додати до суміші трошки водички. До речі, ще скраб з кави можна урізноманітнити додаванням морскої солі, коричневого цукру або меду.

Кавовий антицелюлітний скраб для тіла в домашніх умовах
Фото з сайту healthremidies.com

Далі ретельно перемішуємо всі інгредієнти и починаємо себе скрабувати масажними рухами, рухаючись знизу догори та приділяючи особливу увагу проблемним зонам. Оскільки в складі нашого пілінгу присутня олія для зволоження шкіри, додатково після процедури можна не наносити різні креми.

Вранці після сніданку я висипаю свіжозаварену кавову гущу в пластикову коробочку та зберігаю її в холодильнику кілька днів. Використовую такий кавовий пілінг 2-3 рази на тиждень, часто просто змішавши гущу з гелем для душу (такий експрес-варіант не менш дієвий, але потребує додаткового зволоження після скрабування).

При регулярному застосовуванні скрабу з кави шкіра дійсно стає більш рівною та гладенькою. Однак, не слід забувати також про збалансоване харчування на фізичні вправи!

4 коментарі:

  1. Люблю використовувати каву для тіла. Зараз у пошуках хорошого готового скрабу, бо часто ліньки готувати самій :) але якщо є бажання і натхнення - то люблю пошаманити :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я довго не могла знайти "свій" скраб, а зараз так підсила на цей "хоуммейд", що і перестала шукати готові. А от зараз розумію, що може щось новеньке цікаве й спробувала б ☺

      Видалити
    2. мені готовий скраб зручно було брати в басейн.
      зараз поки перерва з басейном - то і скраби у мене різні, не завжди кавові :) і можна робити щось своє :)

      Видалити
    3. згодна, до басейну не дуже зручно "саморобні" брати

      Видалити