21 жовтня 2016 р.

Кам’янець-Подільський / Kamianets-Podilskyi

Сьогодні хочу поділитись своїми враженнями від відвідування Кам'янець-Подільського, де ми з чоловіком провели кілька днів, перебуваючи нашим вересневим “турне” по містах Західної України. Пунктом номер один нашої подорожі був Кам’янець-Подільський. Що мене вразило в цьому місті, що сподобалось, а що ні, читайте далі.

Кам'янець-Подільська фортеця вночі мов казковий замок

Звичайно ж, найбільшу увагу в Кам'янці пригортає до себе неперевершена фортеця. Кам'янець-Подільська фортеця дуже вражає як вдень, так і вночі, коли виглядає як казковий замок, де живе принцеса ☺
Гуляти територією фортеці навіть в похмуру погоду було дуже приємно: таємничі коридори, старовинні споруди, готичний стиль веж робили якийсь такий загадковий настрій. Також з фортеці відкривається неймовірний вид на місто:
Готичний вигляд фортеці у Кам’янець-Подільському
Ціна входу у фортецю - 25 гривень. Приємно, що територія доглянута, все отреставровано і підтримується в належному вигляді.
Розташування об'єктів замку у Кам'янці
Всередині двору є ресторанчик “Шинок біля фортеці”, розташований прямо на вулиці, де готують на ваших очах. Не знаю чи смачно, але пахло приємно.
Вид на Кам'янець-Подільську фортецю збоку

Щоб потрапити у фортецю, треба пройти через унікальну споруду - Замковий міст, що сполучає Старе місто із самою фортецею. Вперше цей міст згадано в 1494 році, а це більше п’ятисот років тому! Сьогодні Замковий міст - це такий собі  кам'яний мур заввишки майже 30 метрів:
Замковий міст, що сполучає Старе місто з Кам'янець-Подільською фортецею
У Кам'янці розташована найстаріша Ратуша, яка збереглась на території України. Поряд з нею знаходиться прикольна пам’ятка туристові.
Найстаріша Ратуша, яка збереглась в Україні
По місту приємно прогулюватись старими вуличками (на фото вулиця Старого міста - П’ятницька):
вулиця Старого міста - П’ятницька

Також у Кам'янець-Подільському мене дуже підкорив Новопланівський міст з шаленими видами на Смотрицький каньйон. Міст, висотою майже 40 метрів,  закладено в 1864 році. Це складна інженерна конструкція, яка має вигляд 7-пролітного віадуку через каньйон річки Смотріч та сполучає Старе місто з новою його частиною (центральною вулицею Князів Коріатовичів).
Новопланівський міст-віадук з видами на Смотрицький каньйон
Довжина мосту становить 136 м. До речі, сам Смотрицький каньйон входить до списку Семи чудес міста. Неподалік мосту є водоспад, що падає з 27-метрової висоти.

Де зупинитись

Жили ми в гостьовому будиночку з видом на фортецю - Dom u Rodnika. Якщо будете шукати місце для зупинки в Старому місті, дуже рекомендую саме цей Будинок біля джерела: приємна хазяйка, все чисто, є міні-кухня загального користування. Додатковий бонус - чиста джерельна водичка.

Де поїсти

Що не зовсім потішило, так це ”смачні” місця Кам'янець-Подільського. Звісно, кожному своє, але ми з чоловіком у подорожах намагаємось відвідати й найцікавіші та найсмачніші заклади харчування.
Якщо бажаєте перекусити на швидкоруч, можна заскочити в Витребеньки, що знаходяться в новій частині міста неподалік автовокзалу. Заклад бюджетний, невелике приміщення, тому рекомендую одразу зайняти собі столик, а вже потім йти до барної стійки та робити замовлення.
Місцевий заклад “грузинської” кухні Ачма зовсім не сподобався своїми стравами (я то знаю яка на смак справжня грузинська кухня), але персонал там приємний.
Мабуть, найприємніше місце в Кам'янці, щоб смачно поїсти в приємній атмосфері - це Бломанже Lounge Café. Сподобався грибний суп-пюре, а також фірмові млинці зі шпинату та начинкою з курки й шинки.
Фірмові шпинатні млинці в Бломанже Lounge Café
Тут насправді чудове обслуговування, гідне ресторанного рівня. Знаходиться заклад біля міського скверу «Гунські криниці». Дуже раджу відвідати.

В принципі, для того, щоб сповна насолодитись Кам'янець-Подільським, достатньо одного повного дня. Місто прекрасне! Я б хотіла ще раз побачити Кам'янець, але вже навесні, в травні, коли проводиться фестиваль повітряних куль.
Після Кам'янця ми вирушили до Чернівців. Далі буде...

6 коментарів:

  1. Яке ж гарне місто)) Колись була там на екскурсії в універі, але заїжджали лише до замку. Хочу поїхати ще, треба намовляти чоловіка) Дякую, що поділилась))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую)Так, місто красиве!
      Бажаю швидко та легко вмовити чоловіка ☺ Зі Львова, певно, годин 5 їхати автобусом?

      Видалити
  2. Была в Каменец-Подольском несколько раз и всегда уезжаю очарованной... Красивый уютный город, особенно здорово сидеть на лавочках в старом городе и наслаждаться осенью... Именно сидеть, читать, мечтать, просто быть там - мне в Каменце атмосфера больше понравилась, чем осмотр достопримечательностей...)))
    livelovelook.ru

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Згодна, атмосфера в Старому місті Кам'янця дуже класна)
      Рада знайомству ;)

      Видалити
  3. Які фото шикарні! Просто захоплює подих!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Кам'янець насправді то щось нереальне! Навіть фотки не передають всього захоплення, що там виникає))

      Видалити