10 квітня 2017 р.

Рецепт Паски на Великдень

Головною окрасою Великодня є паска або великодній хліб і крашанки або писанки. Кожна родина має свій фірмовий рецепт пасок. Тому в перший день останнього тижня перед цим світлим святом поділюсь і я своїм неодноразово перевіреним рецептом Великодньої паски.

Рецепт Великодньої паски – як правильно приготувати великодню випічку

Хліб Радості, або Великодня Паска


  • 1,5 кг борошна
  • 450 мл молока
  • 450 г цукру
  • 450 г вершкового масла
  • 9 яєць
  • 75 г сухих дріжджів
  • дрібка солі
  • 2 п. ванільний цукор
  • 225 г родзинок (запарити заздалегідь)
  • 50 г цукатів (за бажанням)

Тісто любить, коли його роблять з душею:
1. У теплому молоці (36 градусів) розведіть сухі дріжджі, додайте дрібку цукру, ретельно розмішайте.
2. Додати яйця і збити масу вінчиком. Потім всипати потроху борошно, постійно помішуючи. Додати сіль.
3. Розтопити вершкове масло і поступово влити його в миску з тістом. Все добре перемішати.
4. Додати цукор, родзинки, ваніль, цукати. Викласти тісто на дошку і ретельно замісити його руками.
5. Покласти тісто в ємність, накрити чистим вологим рушником і поставити в тепло. Слідкуйте, щоб у кімнаті не було протягів!
6. Коли тісто підійде, пом'яти його руками. Знову поставити підходити, потім пом'яти і поставити підходити втретє і знову пом'яти вже перед викладанням у форми.
7. Ввімкнути духовку до 160°С. Змастити форми маслом (можна ще посипати всередині меленим печивом), викласти тісто на ⅓ форми.
8. Коли тісто підійде до рівня форми, ставимо їх у духовку. Я залишаю дверці духовки відкритими, доки на пасках не сформується і трошки не підсохне “шапочка”.
9. Випікати приблизно 45 хвилин.

Зазвичай, роблю половинну порцію. Для приготування глазурі для пасок на таку кількість я беру 2 холодних білка, які збиваю міксером із дрібкою солі до стійких піків. В кінці збивання додаю 1 ч.л. лимонного соку, а потім, продовжуючи збивати, потрошку всипаю 180 г цукрової пудри. Прикрашаємо паски глазур'ю поки вони не охололи! Тоді глазур не буде тріскатись при нарізанні.
Ось мої торішні пасочки:

Перевірений рецепт приготування святкових пасок

Паска та крашанки

А ви плануєте цього року пекти Великодні паски? Чи зазвичай купуєте вже готові?
comments powered by HyperComments