От за що я обожнюю літо, так це за доступність корисних та смачних фруктів і овочів. Вчора побачила молоденькі та свіженькі кабачки й згадала свій улюблений рецепт кабачкових оладок з сиром. Отже, час продовжувати рубрику “овочеві страви” (більше подібних рецептів шукайте за тегом vegetables).
Для приготування кабачкових оладок з сиром візьміть:
- 2 невеликих кабачка,
- 50 г тертого сиру,
- 2 яйця,
- 3 ст.л. борошна,
- сіль, часник, зелень - за смаком,
- рослинна олія - буквально крапелька, щоб змастити силіконовим пензликом пательню.
Рецепт дуже простий:
- Кабачки натерти на великій терці та залишити на півгодини. Потім віджати з них сік.
- Додати до кабачків всі інші інгредієнти та добре перемішати.
- На змащену олією сковорідку викладати ложкою оладки та смажити наступним чином: 2 хвилини смажити без кришки, потім перевернути, накрити кришкою на 3 хвилини, потім знову перевернути і ще під кришкою тримати 2 хвилинки.
- Найкраще смакують такі кабачкові оладки з нежирною сметаною та зеленню.
Смачного!