2 червня 2017 р.

Гребінці Tangle Teezer - модний б'юті-гаджет чи необхідність?

Певно, сьогодні майже кожна дівчина чула щось про легендарні гребінці Tangle Teezer. Сьогодні будемо розбиратись, чи є Tangle Teezer необхідністю або це просто модний б'юті-гаджет, звідки взявся цей диво-гребінець та в чому секрет його феноменального успіху. Також поділюсь своїм досвідом використання цих щіток, бо маю в наявності компактну версію та новинку The Ultimate.

Гребінці Tangle Teezer - модний б'юті-гаджет чи необхідність?

Що таке Tangle Teezer та його основні характеристики
Цей унікальний гребінець для волосся придумав британський стиліст-перукар Шон Палфрі. Він розумів, як багато волосся втрачається його клієнтками при розчісуванні та скільки неприємних відчуттів вони при цьому відчувають. Тому Шон задумав зробити ергономічну та зручну щітку, яка б легко та без шкоди впоралась зі скуйовдженим волоссям та різноманітними пасмами. Ідею автор виношував 4 роки перш ніж народилась перша щітка Тангл Тізер.

Шон Палфрі - автор знаменитих гребінців Tangle Teezer

Цікаво, що Шон Палфрі дуже довго не міг знайти інвесторів для реалізації своєї ідеї. Наприклад, на популярному британському шоу “Акули бізнесу” він програв, бо інвестори зовсім не оцінили пластикові щітки всіх кольорів веселки. Уявляю, як вони потім кусали собі лікті за таку недалекоглядність.

Секрет успіху гребінця Tangle Teezer полягає в продуманій конструкції, яку особисто винайшов Шон Палфрі:
  • пружний матеріал, від якого волосся не електризується;
  • зубчики мають різну довжину та розташовані в певному порядку;
  • ергономічність зручної для долоні форми;
  • компактний розмір;
  • стильний та яскравий дизайн, який запам'ятовується.

Все це сприяє вирішенню саме тих проблем, які бачив автор Тангл Тізер:
  • гребінець можна застосовувати не тільки на сухому волоссі, а й на вологому;
  • починати розчісування волосся можна навіть від самих коренів;
  • легко та швидко розплутує будь-які пасма;
  • попереджає виникненню посічених кінчиків;
  • робить волосся шовковистим та блискучим.

Різновиди Тангл Тізер

Tangle Teezer є універсальним гребінцем, який підходить для всіх типів волосся, навіть для нарощеного. Але ідеальним клієнтом для цих щіток стане довге волосся та волосся середньої довжини, яке схильне до заплутування або перебуває у вологому кліматі. Короткому волоссю в принципі проблеми сплутування не страшні, а от із сильно кучерявим волоссям Tangle Teezer впорається, але при цьому й кучері помітно розгладить.

Сьогодні виробник пропонує 3 кроки механічного догляду за волоссям: Detangling, Blow-Styling та Finishing. Розглянемо їх детальніше.

Різні види диво-щіток Тангл Тізер

Перший етап - Detangling. Сюди безпосередньо входять гребінці Tangle Teezer, які мають розплутувати волосся:
  • Original - перша модель такого типу щіток, яка вважається універсальною.
  • Salon Elite - дуже схожий на Оріджинал, але має більш опуклу форму та дещо іншу кольорову гаму. Вважається, що цей гребінець більш вдосконаленого дизайну.
  • Compact Styler - компактний варіант гребінця, який має кришечку і чудово підходить, щоб носити з собою.
  • Aqua splash - ергономічний гребінець для мокрого волосся спеціальної форми. Ідеальний для нанесення бальзамів або масок для волосся. До речі, це був перший Tangle Teezer який я побачила у свого перукаря ще роки 3-4 тому.
  • Thick & Curly - гребінець для дуже густого, кучерявого або афро-волосся. Вони мають більш подовжені зубчики.
  • Magic Flowerpot - дитячий варіант гребінця.

Другий етап - Blow-Styling. Для цього виробник нам пропонує кілька варіантів щіток із ручками, які використовуються при укладанні волосся феном:
  • Blow-Styling Smoothing Tool для гладкого волосся;
  • Blow-Styling Round Tool круглої форми для надання зачісці додаткового об’єму.

Tangle Teezer для укладки волосся феном
Завершальний етап - Finishing. Тут представлено один варіант щітки із ручкою The Ultimate Finishing Hairbrush, призначений для укладки сухого волосся.

Мій досвід використання гребінців Tangle Teezer

Як я вже зазначала, маю дві версії цієї диво-щітки: компактну Compact Styler та новинку The Ultimate Pink. Обидві версії Tangle Teezer дуже добре розгладжують волосся, як мокре так і сухе, при цьому зовсім його не травмують, а також приємно масажують шкіру голови.
Огляд компактної версії Tangle Teezer та новинки The Ultimate Pink

Compact Styler Tangle Teezer я вже використовую півтора року і дуже ним задоволена. Форма для мене зручна, сама по собі щітка легка і чудово лежить в долоні та не випадає з рук під час розчісування волосся. До того ж гребінець виглядає дуже стильно та ним вкрай приємно користуватись.
Спеціальна кришка допомагає сховати щетинки, захищає їх від пошкодження. Цей малюк завжди зі мною у сумочці.

Але я хотіла мати ще й стаціонарну щітку Тангл Тізер, бо до інших рука тепер не тягнеться зовсім, а смикати туди-сюди із сумки компактну версію не завжди зручно.  Я довго обирала між версією Salon Elite та новинкою The Ultimate. Але знижка на другу модель все вирішила за мене ☺

The Ultimate Pink вже має ручку та більше схожа на “звичайну” щітку. Зубчики у цього гребінця більш довгі та мають м’якіші кінчики. Це дозволяє згладжувати кутикулу волосся для надання додаткового блиску та шовковистості.
Зубчики гребінця The Ultimate Pink Тангл Тізер

Чесно кажучи, я використовую цю щітку не тільки для сухого волосся. Вона так само відмінно прочісує й мокре, не видираючи волосини, та легко справляється зі скуйовдженими прядками. Я зовсім не шкодую, що придбала саме цей Тангл Тізер і вже встигла полюбити його так само ніжно, як і компактну версію.

Все ж таки основною перевагою, за яку я дуже ціную гребінці Tangle Teezer і більше не користуюсь ні чим іншим, є чарівна властивість не видирати, а м'яко розплутувати ковтуни будь-якої складності. Тепер я розумію важливість і механічного догляду за волоссям та бачу суттєву різницю.

Не можу сказати, що це наймастхевніший мастхев, без якого волосся не може мати красивий вигляд. Але якщо у вас є можливість придбати собі Тангл Тізер, то я дуже раджу це зробити. Бо це дійсно чудо-щітка для волосся!


А чим ви розчісуєте свої коси? Що думаєте з приводу щіток Tangle Teezer?