Сьогодні розповім про дві цікаві страви. Перша - цікава закуска, яка чудово смакуватиме у якості страви на фуршетний стіл чи на пікнік, а друга - як чудовий яблучний десерт. Об'єднує ці рецепти основа - листкове тісто, а також зовнішній вигляд та легкість виконання. Ну й оригінальність, куди ж без неї. Отже, якщо маєте намір вразити своїх гостей чи домашніх, то саме для вас - закуска “Ковбасні трояндочки” та десерт “Яблучні троянди”.
Рецепт “Ковбасних трояндочок”
Складові найпростіші:
- тісто листкове бездріжджове,
- варена ковбаса.
Як приготувати (теж легко, насправді):
- Тісто розморозити, порізати смужками приблизно по 2-3 см.
- Ковбасу нарізати тонкими кружечками та розрізати навпіл.
- На смужку укладаємо половинки ковбаси, залишаючи кінець вільним.
- Загортаємо в рулетик.
- Кінчики тіста треба загорнути під низ трояндочки, формуючи "бутончик", щоб наша краса не падала на бік, а стояла рівнесенько:
- За бажанням можна змастити жовтком (для кольору).
- Викладаємо на деко з пергаментом або силіконовим килимком та ставимо у розігріту до 180°С духовку хвилин на 20-30.
Такі закуски з листкового тіста дуже прикрашають будь-який стіл або тарілочку до сніданку. Їх просто та швидко готувати, а результат точно сподобається майже всім.
Неперевершені “Яблучні троянди”
Нам знадобиться:
- листкове тісто,
- 2-3 яблука (краще червоних),
- мед (приблизно по 1 ч.л. на кожну трояндочку) або абрикосовий джем,
- кориця,
- вода,
- 2 ч. л. лимонного соку,
- цукрова пудра для подачі (опціональне).
Приготування:
- Тісто розморозити, нарізати на смужки приблизно 5-7 см, а яблука - на дуже тонкі скибочки.
- Яблучні пелюстки викладаємо в глибокий посуд, заливаємо водою, додаємо лимонний сік та відправляємо в СВЧ на 3-5 хвилин. Це потрібно для того, щоб скибочки яблук були м'якішими та легше згорталися. Але слідкуйте, щоб в результаті цієї маніпуляції не отримати кашу з яблук. Вони мають зберегти свою форму.
- Смужку тіста змастити медом або джемом, викласти шматочки яблука на верхній край, притрусити корицею, скласти смужку навпіл, прикривши яблучні скибочки, та акуратно загорнути:
- Випікати при 180°С приблизно 40 хвилин.
- Після запікання можна посипати цукровою пудрою і корицею.
Яблучні троянди - це не просто пиріжки з яблуками. Це чудовий і ніжний десерт, що об’єднує солодкі ароматні яблука з тонким та хрустким листковим тістом, який нікого не залишить байдужим!
Порада: щоб трояндочки не розповзались та не розгортались, можна їх помістити в форми для мафінів:
Але я робила без форми, просто випікала на деку.
Ось такі рецепти смачної та вишуканої випічки з листкового тіста - ефектна закуска ковбасні трояндочки та неперевершений десерт у вигляді яблучних троянд.
Смачного! Насолоджуйтесь!