17 серпня 2017 р.

Закуска "Ковбасні трояндочки" та десерт "Яблучні троянди"

Сьогодні розповім про дві цікаві страви. Перша - цікава закуска, яка чудово смакуватиме у якості страви на фуршетний стіл чи на пікнік, а друга - як чудовий яблучний десерт. Об'єднує ці рецепти основа - листкове тісто, а також зовнішній вигляд та легкість виконання. Ну й оригінальність, куди ж без неї. Отже, якщо маєте намір вразити своїх гостей чи домашніх, то саме для вас - закуска “Ковбасні трояндочки” та десерт “Яблучні троянди”.
Рецепт закуски "Ковбасні трояндочки" та десерту "Яблучні троянди"

Рецепт “Ковбасних трояндочок”


Складові найпростіші:
  • тісто листкове бездріжджове,
  • варена ковбаса.

Як приготувати (теж легко, насправді):
  1. Тісто розморозити, порізати смужками приблизно по 2-3 см.
  2. Ковбасу нарізати тонкими кружечками та розрізати навпіл.
  3. На смужку укладаємо половинки ковбаси, залишаючи кінець вільним.
  4. Загортаємо в рулетик.
  5. Кінчики тіста треба загорнути під низ трояндочки, формуючи "бутончик", щоб наша краса не падала на бік, а стояла рівнесенько:
Як приготувати ковбасні троянди з листкового тіста

  1. За бажанням можна змастити жовтком (для кольору).
  2. Викладаємо на деко з пергаментом або силіконовим килимком та ставимо у розігріту до 180°С духовку хвилин на 20-30.  

Такі закуски з листкового тіста дуже прикрашають будь-який стіл або тарілочку до сніданку.  Їх просто та швидко готувати, а результат точно сподобається майже всім.

Неперевершені “Яблучні троянди”


Нам знадобиться:
  • листкове тісто,
  • 2-3 яблука (краще червоних),
  • мед (приблизно по 1 ч.л. на кожну трояндочку) або абрикосовий джем,
  • кориця,
  • вода,
  • 2 ч. л. лимонного соку,
  • цукрова пудра для подачі (опціональне).

Приготування:
  1. Тісто розморозити, нарізати на смужки приблизно 5-7 см, а яблука - на дуже тонкі скибочки.
  2. Яблучні пелюстки викладаємо в глибокий посуд, заливаємо водою, додаємо лимонний сік та відправляємо в СВЧ на 3-5 хвилин. Це потрібно для того, щоб скибочки яблук були м'якішими та легше згорталися. Але слідкуйте, щоб в результаті цієї маніпуляції не отримати кашу з яблук. Вони мають зберегти свою форму.
  3. Смужку тіста змастити медом або джемом, викласти шматочки яблука на верхній край, притрусити корицею, скласти смужку навпіл, прикривши яблучні скибочки, та акуратно загорнути:
Як приготувати яблучні троянди з листкового тіста

  1. Випікати при 180°С приблизно 40 хвилин.
  2. Після запікання можна посипати цукровою пудрою і корицею.
Яблучні троянди можна притрусити корицею та цукровою пудрою

Яблучні троянди - це не просто пиріжки з яблуками. Це чудовий і ніжний десерт, що об’єднує солодкі ароматні яблука з тонким та хрустким листковим тістом, який нікого не залишить байдужим!

Порада: щоб трояндочки не розповзались та не розгортались, можна їх помістити в форми для мафінів:
щоб трояндочки з листкового тіста не розповзались та не розгортались, можна їх помістити в форми для мафінів

Але я робила без форми, просто випікала на деку.

Ось такі рецепти смачної та вишуканої випічки з листкового тіста - ефектна закуска ковбасні трояндочки та неперевершений десерт у вигляді яблучних троянд.

Смачного! Насолоджуйтесь!


comments powered by HyperComments