26 жовтня 2016 р.

Прогулянки у Чернівцях та Івано-Франківську

Після Кам’янець-Подільського ми з чоловіком вирушили далі: спочатку в Чернівці, а потім до Івано-Франківська. Фоткали небагато, адже намагалися просто насолоджуватись атмосферою міста і не відволікатись на клацання фотіком чи телефоном.
Історичні міста Буковини та Галичини: Чернівці та Івано-Франківськ

Що відвідати у Чернівцях

Безперечно, головний “герой” нашої мандрівки до Чернівців - це Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича. Цей Університет - історичне місце і дійсно виглядає як “український Хогвартс”. Дуже вражає як сама споруда, так і його історія. Раджу взяти екскурсію (ціна якої 25 грн), бо просто так на територію і в середину цього навчального закладу не потрапити. Особливо мене вразила Мармурова зала (концертний та конференц-зал). По території приємно гуляти - за університетом знаходиться доглянутий та затишний Дендрологічний парк ЧНУ. Однозначно, Чернівецький університет - це must see в Чернівцях!
Chernivtsi National University - український Хогвартс

Друге приємне місце в Чернівцях - це, безумовно, пішохідна вулиця Ольги Кобилянської. Надзвичайно мила вуличка, де приємно прогулюватись як вдень, так і ввечері. Тут розташовано безліч кафе, магазинчиків та лавочек. Чисто та затишно.
Зупинялись ми в міні-отелі Apartments like hotel, що біля готелю «Кайзер». Приємно вразив надзвичайно привітний та доброзичливий персонал. Поруч знаходиться зупинка громадського транспорту, тому до центра можна дістатися досить швидко.

В цілому, для того, щоб погуляти Чернівцями вистачить одного дня. Ми встигли прогулятись по Соборній площі, по Центральній, по Площі Філармонії, відвідати Театральну площу, де, до речі, знаходиться алея зірок. Також гуляли великим та зеленим парком ім. Т.Г. Шевченка.

Міська Ратуша, вулиця Ольги Кобилянської, Тетральна площа в Чернівцях

Де поїсти і попити у Чернівцях

Щодо харчування у Чернівцях дуже раджу відвідати закусочну з хот-догами BUCO - це дуже смачне та стильне місце, яке було нещодавно відкрите. Знаходиться на вул. Шіллера, 1. Авторські хот-доги тут дуже смачні, кава неперевершена, а ціни приємні (за два хот-доги і два капучіно рахунок був 94 грн):
закусочна з авторськими хот-догами BUCO в Чернівцях

Якщо прогулючись вулицею Кобилянської ви замерзнете, то рекомендую скуштувати смачнючий глінтвейн у cafe Bacara. Ціна десь за 300-350 мл 40 грн, але цей напій того вартий.
Обережно! Заходити до приємної на зовнішній погляд Картопляної Хати / Potato House дуже не раджу. Заклад зовсім не гігєнічний (деталі можна подивитись у моєму відгуку на foursquare).

Івано-Франківськ

Наступного дня ми вирушили до Івано-Франківська. Поселилися в готелі Станіславський двір, що неподалік вокзалу. Непоганий готель з красивою територією, у вартість проживання входить доволі смачний сніданок (можна заздалегідь вибрати на рецепції). Якщо виїзд ранній (як було у нас), його принесуть з вечора вам у номер, але без одноразових приборів(( Кому важливо, то wi-fi практично не працював, принаймні в нашому номері.

Сам по собі Івано-Франківськ, точніше його центр, чимось нагадує Львів. Місто файне, мені дуже сподобалось! На огляд центральної частини міста також вистачить одного дня. Нам з чоловіком сподобалось прогулюватись Стометрівкою (така пішохідна вулиця Незалежності), пити каву з видом на Площу Ринок та Міську ратушу у кав’ярні Говорить Івано-Франківськ (до речі, тут смачні чизкейки), перепочити у тихому затишному Парку на Валах.

Івано-Франківськ як маленькій Львів
Також відвідали історичне місце з художньою галереєю та магазинами - Фортечну галерею «Бастіон», пробігли повз Вічевий Майдан, Площу Адама Міцкевича, Сквер імені Руської Трійці.
Майже не забула! Пообідати рекомендую у Пивному клубі «Десятка» / Beer Club 10. Тут гігантські порції, смачна їжа, бюджетні ціні, швидке обслуговування та приємна атмосфера пабу!

Ось такі в нас вийшли прогулянки по історичній Буковині та Галичині. Вже після Івано-Франківська на нас чекала подорож до Закарпаття, в Мукачево та Ужгород...

4 коментарі:

  1. Як там гарно! ЯК же там прекрасно!
    Треба купувати машину і подорожувати Україною нарешті :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От я теж думаю, що машиною було б зручніше)) Можна побачити набагато більше цікавинок.

      Видалити
    2. і ще треба взуття комфортне підбирати, аби багато ходити :)

      Видалити
    3. це точно) кросівки наше все ☺

      Видалити