7 жовтня 2016 р.

Сухі шампуні, або як помити голову без води

Що робити, коли вранці розумієш, що вимкнули воду, а волосся, м’яко кажучи, не свіже? Або просто нема зараз часу помити голову, а виглядати пристойно вкрай необхідно? Вихід є: можна скористатися сухим шампунем. Про його особливості, переваги і використання поговоримо сьогодні.
Сухі шампуні, або як помити голову без води


Що таке сухий шампунь і в чому його переваги


Сухий шампунь - це косметичний засіб, який допомагає освіжити волосся та позбавити жирного блиску саме тоді, коли немає часу на повноцінне миття голови або відсутня така можливість. Наприклад, він стане у нагоді, коли запізнюєшся на роботу або навчання, знаходишся в тривалій поїздці, тобто коли немає доступу до води.

Найбільше оцінять переваги цього продукту володарки жирного типу волосся, бо сухі шампуні чудово вбирають з коренів жир та бруд, а також прихильниці зачісок з чолками (завдяки шампуню можна її пречудово освіжити, не миючи решту волосся).

Після використання таких продуктів волосся не стає чистим, однак виглядає набагато краще та свіжіше. То є така ілюзія чистоти. До речі, сухий шампунь допоможе замаскувати те, що ви не мили голову кілька днів. Але не варто очікувати від нього хорошого ефекту, якщо волосся було вимите тиждень тому або рясно намащене живильною олією чи маскою. Такі засоби працюють з природними забрудненнями, а не з хімічними.

Основа будь-якого сухого шампуню - адсорбент, який і поглинає забруднення. Найчастіше це дрібні крихти рису, вівса чи кукурудзи. Також у складі присутні ароматизатори, щоб надати волоссю приємного аромату.  

Як правильно використовувати сухі шампуні?

Від правильного використання такого шампуню залежить кінцевий результат. Отже, спрей треба добре струсити, потім на відстані приблизно 20-30 см розпилити на корені. Залишаємо на кілька хвилин і легкими рухами ретельно масажуємо поверхню голови. Видалити залишки можна розчіскою або рушником.  

Не треба наносити продукт на вологе чи мокре волосся, бо результату не побачите. Тобто, у застосуванні нема нічого складного, треба лише дотримуватись простих рекомендацій. До речі, я помітила, що після використання засобу набагато легше укладати волосся.

Не рекомендується юзати такі шампуні два дні поспіль. Але, чесно зізнаюсь, маю такий досвід і нічого страшного не сталося: зовні все виглядало пристойно, оточуючі нічого не помітили, але “всередені” мене пристрасті все ж таки бушували (було некомфортно чисто психологічно).

Переваги сухих шампунів:
  • економія часу при позбавлені жирного блиску волосся (замість 20-30 хвилин звичайного миття та сушки можна вкластися в 5 хвилин);
  • додають об’єму навіть доволі тонкому волоссю;
  • зручність використання в будь-якому місці в будь-який час;
  • підходять для всіх типів волосся.
До недоліків можна віднести нездатність повністю замінити звичайний шампунь назавжди (але чи потрібно таке?), швидко витрачаються та не надають блиску волоссю (але надають об’єму!).

Мій досвід використання

Раніше я користувалась Syoss та білоруським Вітэкс від Belita. Першим ніколи не була задоволена, бо він дуже погано вичісувався з волосся та витрушувався з одягу. І працював на мені лише кілька годин. Зовсім не айс.
Вітэкс був набагато якіснішим за Syoss, але до його розпилювача треба було пристосовуватись.

Сьогодні мій фаворит і must have - це сухий шампунь Batiste, який виробляється в Великій Британії (в Україні вже є офіційне представництво, де я і замовляла свої dry shampoo). У складі має рисовий крохмаль, який і виконує вищезгадану роль адсорбенту. Засіб чудово поглинає кожне сало та бруд, волосся виглядає чистим та об’ємним впродовж усього дня та досить приємно пахне. Упакування яскраве, а аерозоль якісно розпилює дуже дрібні часточки. Вичісується засіб легко, не залишаючи після себе “борошна” на голові. Зручно, що випускається і в travel форматі.
мій фаворит і must have - це сухий шампунь Batiste

Окрім непередбачених ситуацій, сухий шампунь може виручити після тренування в залі, коли треба швидко надати свіжості волоссю. Також це невід’ємний супутник подорожей: 50 мл Батісту завжди в моїй дорожній косметичці. До речі, нещодавно переваги цієї манюньки оцінив і мій чоловій, який раніше досить скептично ставився до “всіх цих рекламних штучок”.

Batiste дійсно працює. Він відносно економічний: 50 мл упакування мені вистачило на 4 чи 5 разів. Цей продукт впевнено посів своє місце на поличці в моїй ванні.
Сухий шампунь - то доволі практична штука, яку варто завжди мати під рукою. Але використовувати його краще лише як додаток до основного догляду за волоссям.
А у вас є улюблені сухі шампуні?

2 коментарі:

  1. я ще не пробувала такі. зазвичай мию волосся раз на два дні.
    проте для екстрених випадків, певно, варто мати таку одиничку косметичну :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так-так, саме на екстренні випадки сухі шампуні просто знахідка!

      Видалити