7 грудня 2016 р.

Як приготувати куряче філе / How to Cook Chicken Breasts

Я обожнюю курку. Певно, це мій найулюбленіший вид м’яса. А те, що курка, точніше, куряче філе, є досить дієтичним та багатим на протеїни, змушує мене любити його ще більше. Сьогодні поділюсь своїми улюбленими курячими фітнес-рецептами, що не зашкодять фігурі. Отже, як можна приготувати куряче філе, дізнаймося далі.
Як приготувати куряче філе

Пастрома з курячого філе


Пастрома - це мій найулюбленіший рецепт приготування курячої грудки. Ця страва виходить дуже ніжною, соковитою і чудово смакує навіть як закуска замість магазинної ковбаси.

Щоб приготувати пастрому з курки нам знадобиться:
  • філе курки або індички
  • молоко 1 склянка
  • сіль 2-3 ч.л.

Для маринаду візьміть:
  • соєвий соус 3 ст.л.
  • 1 ч.л. меду
  • копчена або просто солодка паприка - 1 ст.л.
  • часник свіжий або сушений у гранулах - за смаком (від 1 до 3 зубків)
  • мускатний горіх - ¼ ч.л.

Добре розмішаним молоком з сіллю заливаємо промите та обсушене куряче філе. Слідкуйте, щоб рідина повністю покривала нашу курку (за необхідністю додайте більше молока). Залишаємо майбутню пастрому у молочно-сільовому маринаді на 2 години у холодильнику. Так наше м’ясо стане набагато ніжнішим.
Витягуємо курку з молока, просушуємо паперовим рушником та обмащуємо маринадом. Для маринаду змішуємо окремо соєвий соус, мед, мускатних горіх, солодку паприку, часник (сухий або пропущений через прес). Залишаємо філе у маринаді на 10-15 хвилин.
Пастрома з курячого філе в маринаді з соєвого соусу, меду та спецій
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Філе перекладаємо на деко, застелене фольгою або пергаментом і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Вимикаємо духовку і залишаємо курку ще на 20-40 хвилин “доходити” (іноді, я лишаю пастрому у духовці на ніч). Важливо! Не відкривайте духовку під час приготування та під час цих 40 хвилин!

Нарізаємо та смакуємо як з бутербродом, так і у якості м’ясної страви до гарніру чи овочей. Виходить щось таке:

Дієтична куряча пастрома для бутербродів замість ковбаси
Фото з сайту for.recipes


Мармуровий курячий рулет


  • філе курки - 300 г
  • желатин - 15 г
  • спеції за смаком (я використовую копчену паприку та сушені трави)
  • сіль за смаком
  • рукав для запікання
  • фольга

Нагріваємо духовку до 180 градусів. Філе нарізаємо невеличкими шматками, десь 1-2 см. Додаємо до курки спеції та желатин і добре перемішуємо. До речі, щоб надати рулету більше святковості, можна додати ще трохи болгарського перцю, або зеленого горошку чи кукурудзи.

Викладаємо отриману суміш в рукав, щільно його закріплюємо та кладемо у форму. Запікаємо 25 хвилин. Після цього виймаємо майбутній мармуровий рулет з духовки, трошки остужуємо та дуже щільно (разом з рукавом) загортаємо в фольгу, формуючи рулет. Даємо повністю охолонути та залишаємо в холодильнику на ніч. Наступного дня розгортаємо фольгу, знімаємо рукав та нарізаємо порційними шматками. Ну і смакуємо шикарним бутербродом!
Мармуровий курячий рулет з желатином та спеціями, запечений в духовці

Куряче філе на грилі за мотивами маринаду “Джерк”


Коли в мене зовсім обмаль часу, на порятунок приходить наш компактний електрогриль, на якому я дуже швидко можу приготувати улюблену курку. М’ясо ретельно мию, трохи відбиваю, натираю сіллю, перцем та улюбленими приправами та смажу на грилі. Курка готується дуже швидко і виходить соковитою та смачною. Приблизно так:
Куряче філе за допомогою домашнього електричного грилю

Коли часу трошки більше, я готую улюблений гостренький маринад, за основу якого взято ямайський “джерк”. Для цього підготовлене м’ясо обмащую наступною сумішшю: часник, мускатний горіх, мелена кориця (так-так!), мелений імбир, гострий перець (каєнський або чілі), духмяний перець, чорний перець, сіль, та іноді додаю соєвий соус з лимонним соком. В ідеалі курка має пробути в маринаді ніч, але в принципі можна залишити її мінімум на 15 хвилин. Далі обсмажуємо на грилі. От і все!

А як ви готуєте куряче філе?