Передсвяткова суєта наближається все швидше та поглинає все більше. Але хто ж відмовиться трошки відволіктися на смачненьке печиво? Тим більше таке імбирне печиво просто створене для компанії із затишним горнятком зігріваючого какао. Різдвяні нотки такій випічці надає ароматна суміш спецій, від яких стає ще тепліше і святковіше. Отже, зустрічайте рецепт смачнючого святкового імбирного печива.
Рецептів в інтернеті ну дуже багато, вони всі майже однакові, лише відрізняються кількістю інгредієнтів та підбіркою спецій та прикрашанням. Сьогодні я поділюсь своїми найулюбленішим варіантом імбирного печива, який пекла вже неодноразово. Моє печиво не дуже солодке, але неймовірно пряне та зігріваюче!
Для імбирного печива візьміть:
- 50 г вершкового масла кімнатної температури
- 40 г цукру
- 1 яйце
- 50 г меду
- 180 г борошна
- 0,5 ч.л. розпушувача
- суміш спецій: 1 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. кориці, за бажанням також можна додати 0,5 ч.л. кардамону
- Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо яйце, мед, ретельно розмішуємо та додаємо спеції.
- Окремо треба просіюємо борошно з розпушувачем.
- Поступово всипаємо суху суміш до масляної і замішуємо тісто. Воно має бути еластичним та не липким, тому всипайте поступово, можливо все борошно і не знадобиться.
- Огортаємо наше тісто в харчову плівку і залишаємо у холодильнику на 30 хвилин (або у морозилці на 10 хвилин, якщо часу обмаль).
- Розкачуємо тісто бажаної товщини (приблизно 0,5 см), вирізаємо формочками фігурки. Якщо формочок немає, можна з паперу вирізати трафарет, покласти на тісто і вже по ньому вирізати фігурки.
- Випікаємо 8-10 хвилин за температурою 180-200 градусів. Чим менше часу печиво проведе в духовці, тим м’якішим воно буде. Не пересушіть! Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готуємо глазур для імбирного печива
Коли печиво остигне, його можна прикрасити глазур'ю. Для цього яєчний білок треба збити з 100 г цукрової пудри, додавши туди 2 ст.л. лимонного соку, до збільшення в об'ємі приблизно у 2-3 рази.
Для отримання рожевого кольору додаємо в глазур буряковий сік, для зеленого - шпинатний, а для фіолетового - сік червоної капусти.
Перед нанесенням глазурі поверхню печива треба трохи змочити. А для того, щоб глазур швидше підсохла, прикрашене святкове імбирне печиво можна поставити на пару хвилинок до духовки.
P.S. Щоб отримати шоколадно-імбирне печиво, до складу можна додати 2 ч.л.какао, ¼ ч.л. мускатного горіху та дрібку солі. Експериментуйте!
P.P.S. Таке печиво не тільки чудово смакує, а може стати і чудовою прикрасою для новорічної ялинки або прекрасним хенд-мейд подарунком для родини та друзів!
Бажаю всім веселих і смачних свят!
ого! ти ще й глазурувала його :) я ще поки не заморочувалась глазуррю, але на свята обов'язково буде :) хочу трішки помалювати на печиві :)
ВідповістиВидалитикласний пост! аж самій вже захотілось нашаманити :)
Дякую, Оксаночко!
ВидалитиТак, ті, що йшли на подарунки, я вирішила прикрасити трошки) Ну а для себе... ми й "голе" печиво схрумаємо)
Я читаю і вже відчуваю цей запах кориці і імбиру :) Точно буду пробувати :)
ВідповістиВидалити☺ Спробуй обов'язково! Воно дуже смачне!
ВидалитиЯка смакота)))
ВідповістиВидалитиМені якраз передали трохи такого печива на вихідних - задоволення!
Дякую!
ВидалитиА як зігріває, скажи?)))
Виглядає ну дуже смачно) дякую за рецепт, обов'язково спробую)
ВідповістиВидалитиhttp://beyoutiful.com.ua
Прошу! Воно й на смак чудове!
ВидалитиПоки що збираю рецепти такого печива. Може колись спробую хоч один з них! Дякую за твій рецептик!
ВідповістиВидалитиhttps://lolazas.blogspot.com
Прошу! Смачного!
ВидалитиЗачем я прочитала этот пост в 11 вечера, оно же мне снится будет :) Обязательно попробую приготовить!
ВідповістиВидалити☺ Спробуй обов'язково)
Видалити