26 грудня 2016 р.

Рецепт святкового імбирного печива

Передсвяткова суєта наближається все швидше та поглинає все більше. Але хто ж відмовиться трошки відволіктися на смачненьке печиво? Тим більше таке імбирне печиво просто створене для компанії із затишним горнятком зігріваючого какао. Різдвяні нотки такій випічці надає ароматна суміш спецій, від яких стає ще тепліше і святковіше. Отже, зустрічайте рецепт смачнючого святкового імбирного печива.
Рецепт святкового різдвяного імбирного печива

Рецептів в інтернеті ну дуже багато, вони всі майже однакові, лише відрізняються кількістю інгредієнтів та підбіркою спецій та прикрашанням. Сьогодні я поділюсь своїми найулюбленішим варіантом імбирного печива, який пекла вже неодноразово. Моє печиво не дуже солодке, але неймовірно пряне та зігріваюче!

Для імбирного печива візьміть:
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 40 г цукру
  • 1 яйце
  • 50 г меду
  • 180 г борошна
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • суміш спецій: 1 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. кориці, за бажанням також можна додати 0,5 ч.л. кардамону

  1. Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо яйце, мед, ретельно розмішуємо та додаємо спеції.
  2. Окремо треба просіюємо борошно з розпушувачем.
  3. Поступово всипаємо суху суміш до масляної і замішуємо тісто. Воно має бути еластичним та не липким, тому всипайте поступово, можливо все борошно і не знадобиться.
  4. Огортаємо наше тісто в харчову плівку і залишаємо у холодильнику на 30 хвилин (або у морозилці на 10 хвилин, якщо часу обмаль).
  5. Розкачуємо тісто бажаної товщини (приблизно 0,5 см), вирізаємо формочками фігурки. Якщо формочок немає, можна з паперу вирізати трафарет, покласти на тісто і вже по ньому вирізати фігурки.  
  6. Випікаємо 8-10 хвилин за температурою 180-200 градусів. Чим менше часу печиво проведе в духовці, тим м’якішим воно буде. Не пересушіть! Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Новорічне імбирне печиво з прянощами

Готуємо глазур для імбирного печива

Коли печиво остигне, його можна прикрасити глазур'ю. Для цього яєчний білок треба збити з 100 г цукрової пудри, додавши туди 2 ст.л. лимонного соку, до збільшення в об'ємі приблизно у 2-3 рази.
Для отримання рожевого кольору додаємо в глазур буряковий сік, для зеленого - шпинатний, а для фіолетового - сік червоної капусти.
Перед нанесенням глазурі поверхню печива треба трохи змочити. А для того, щоб глазур швидше підсохла, прикрашене святкове імбирне печиво можна поставити на пару хвилинок до духовки.
Імбирне печиво, вкрите рожевою білковою глазур'ю
P.S. Щоб отримати шоколадно-імбирне печиво, до складу можна додати 2 ч.л.какао, ¼ ч.л. мускатного горіху та дрібку солі. Експериментуйте!

P.P.S. Таке печиво не тільки чудово смакує, а може стати і чудовою прикрасою для новорічної ялинки або прекрасним хенд-мейд подарунком для родини та друзів!
Christmas Cookie Recipes - Печіво з прянощами

Бажаю всім веселих і смачних свят!
comments powered by HyperComments