22 лютого 2017 р.

Порівняння доглядових засобів для губ

Сьогодні поділюсь враженням від використання мазюкалок для догляду за губами, а саме бальзамів Sierra Bees та Crazy Rumors, двох різновидів легендарного Carmex, Nivea Lip Butter, гіалуронового бальзаму Episilk™ HA та Lipceutical.
Порівняння доглядових засобів-бальзамів для губ

Натуральні бальзами з айхерб: Sierra Bees та Crazy Rumors

Бальзами від Sierra Bees тішать своїм дійсно натуральним складом. Вони містять:
  • оливкову олію
  • органічний бджолиний віск
  • вітамін Е
  • та якусь олійку (соняшникову, какао, перцевої м'яти, гранату, каріте, арганії, таману чи чайного дерева).
Мають ледь помітний запах ледь помітний, приємний та ненав’язливий. За консистенцією бальзами щільні, але м’які та добре тануть при нанесенні на губи. Стік Легко ковзає, не липкий, відчувається дуже приємно. Зволоження помірне.
Ціна за упакування з 8 одиниць (якщо без знижок) - $6, тобто трохи більше 20 гривень за штуку. Чудово, еге ж?
Використовую Sierra Bees для зволоження перед нанесенням матової помади, і просто впродовж дня чи перед виходом на вулицю. Супер дії не дають, але як непоганий натуральний зволожувач чи основа під помаду пройдуть.
Обережно! Бальзамчики Sierra Bees навряд чи вам підійдуть, якщо маєте алергію на продукти бджільництва.
Виробник пропонує вісім різновидів продукту, а за таку ціну це дійсно чудовий бюджетний варіант на щодень.
Натуральні бальзами з айхерб від Sierra Bees

Серед натуральних бальзамів від Crazy Rumors у мене був варіант Cola. Дуже приємний, зовсім не хімозний аромат та присмак Кока-Коли. Для шанувальників цього напою то просто знахідка!
Бальзам дуже непоганий, за текстурою мені подбається навіть більше за попередній. Добре зволожує, не залишає липкої плівки. Дає легкий вологий блиск. Склад теж натуральний, але багатший від Sierra Bees: додані ще олія макадамії, масло жожоба та стевія для солодкого смаку. Широченний вибір ароматів: я нарахувала більше 40 різновидів!
Ціна одного такого бальзамчика $3.49. Для щоденного використання - чудовий варіант, але дорожчий за Sierra Bees.
Бальзам для губ зі смаком Коли від Crazy Rumors

Мій вибір для домашнього використання

Найкращим бальзамом для домашнього використання на постійній основі вважаю засіб з гіалуроновою кислотою HA Lip Balm від Hyalogic LLC. Без запаху, зволожує на 5+, а якщо нанести його ввечері, то зранку можна побачити легку привабливу припухлість на вустах.
Ціна не з бюджетних: упакування 14 г коштує приблизно $7, але засіб дуже економічний. Обов’язково буду його повторювати!

Бальзам для губ Lipceutical від Neways

Використовувала цей продукт на постійній основі більше 5 років поспіль. Це така захисна мазь, що попереджає запалення та лущення, доглядає і захищає губи, а також сприяє швидкому загоєнню тріщин і подряпин. Бальзам Lipceutical ніжний і водостійкий, чудово пом'якшує і зволожує, має SPF-10.
Склад із цінними рослинними маслами австралійського горіха, жожоба, каріте (або ши), абрикоса, екстрактом алое барбадоського, філодендрона, сандалу. Ну і також у складі присутні віск, вітаміни Е та С, оливкова олія та інші масла. Не обійшлося і без диметикону.
10 мл продукту коштують зараз в офіційному інтернет-магазині $3.
Порівняння бальзамів для губ від Nivea, Lipceutical, Episilk

Жахливий жах - Nivea Lip Butter

Розчаруванням та марною тратою грошей та нервів можу назвати масло для губ від Nivea “Макадамський Горіх та Ваніль”.
Купувала минулого року під впливом ютуб-рекомендацій від б’юті блогерів. Як на мене, це дуже липка, пахуча та жирна вершково-кремова субстанція, що зовсім не вбирається, а лишає щільну липку плівку на губах! На моїх губах це масло зовсім не працювало: ані живлення, ані зволоження, ані догляду я не отримала. До того ж, витримувати його більше 5 хвилин просто неможливо: дискомфорт і бажання скоріше стерти, бо відчуття ніби щось прилипло і заважає.
Я пробувала наносити це масло і на кутикулу. О, це ще більший жах, наче я опустила руки в соняшникову олію, а зверху додала шар воску від свічки.
Отже, не зрозуміла я цей продукт, і рекомендувати точно нікому не буду. До того ж, в складі, окрім хімічних компонентів та продуктів нафтохімії, ніякої макадамії чи ванільного екстракту немає.
Купувала минулого року на знижках в Watsons близько 40 грн. На мейкапі зараз коштує трохи більше 50 грн за 19 мл.

Бальзами від Carmex: у шайбочці чи в стіку?
У використанні мені дуже сподобався Carmex Lip Balm Original що в баночці-шайбі. Це жовтий бальзам з сильним запахом камфори та ментолу. При нанесенні приємно холодить губи. Обожнюю це відчуття! Я взагалі зрозуміла, що метнолові та м'ятні з холодком аромати то моє. А от солодкі люблю набагато менше.
У складі бачимо 1,7% камфори, 0,7% ментолу, а також вазелін, ланолін, цетилові ефіри, масло какао, парафін, бджолиний віск, ароматизатор, саліцилову кислоту, фенол. От той фенол та саліцилова кислота в складі мене трохи лякають, бо на постійній основі ці інгредієнти можуть нашкодити.
Це хороший варіант лікувального бальзаму, щоб використовувати його вдома при серйозних проблемах на вустах. Він за одну ніч може класно загоїти тріщини та згладити лущення. Але для щоденного використання краще вибрати щось без фенолу.
Упакування 7,5 гр коштує зараз на мейкапі 85 грн.
Бальзами від Carmex у шайбочці та в стіку

А от від бальзаму Кармекс у стіку, я не розіляю такого ж захвату. На відміну від шайби, стіковий варіант страшенно тхне фенолом, який відчувається доволі довгий час. Може ванільний, полуничний чи вишневий бальзам-стік пахнуть більш приємно, але ось цей - то просто хімічна феєрія. Не рекомендую!
Ціна на приблизно 100 грн за 4,25 г.

Ось такий маю досвід використання доглядових засобів та бальзамів для губ. Ще в планах спробувати знаменитий EOS та Hurraw! з iherb.

Поділіться у коментах, який ваш улюблений бальзам для губ, а який нізащо в світі не порадите купувати. Дякую!