Сьогодні поділюсь рецептами чудових, простих та корисних сніданків з кисломолочного сиру. І так, це будуть не сирники, про які я, до речі, розповідала ось тут. Ідеальність цих рецептів для мене в тому, що готувати їх треба з вечора, бо їсти холодними набагато-набагато смачніше. А це, в свою чергу, круто заощаджує час вранці. Отже, рецепт швидкого сирного магкейку та сирні трикутники з лаваша.
Ці сирні рецепти я пригледіла в інстаграмі у @kamenskaya_t (фотки також будуть оригінального автора). Останнім часом я помітила, що вживати сир у необробленому вигляді мені стає дедалі важче. Точніше, моєму шлунку та організму. Тому радію таким смачним та корисним рецептикам.
Сирний магкейк
Основа магкейку із сиру:
- пастоподібний або м’який сир - 200 г,
- яйця - 2 шт,
- вівсяне (або рисове чи кукурузне) борошно - 30 г,
- розпушувач - ½ ч.л.,
- інгредієнт-підсолоджувач (це може бути цукор, цукрозамінник, стевія, мед, джем, або що забажаєте).
Додавання на вибір:
- свіжі ягоди/фрукти, в т.ч. банани
- арахісова паста
- сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив і т.ін.), горішки, насіння
- кориця
- ваніль
- какао
- кокосова стружка і т.ін.
Варіації:
- Одне яйце можна замінити просто на білок (тобто взяти 1 велике яйце + 1 білок). Так зменшуємо загальну калорійність готової страви.
- Можна зменшити кількість сиру до 100-120 г та додати в магкейк 50 г яблучного або бананового пюре (теж дуууже круто виходить, текстура набагато ніжніша).
Приготування магкейку
Все дуже просто:
- Ретельно змішуємо виделкою всі інгредієнти до однорідності прямо у контейнері чи великій чашці (можна, звичайно ж, використовувати блендер).
- Ставимо у мікрохвильовку на середній потужності хвилини на 3. Потім, не відкриваючи її, чекаємо хвилинку-дві і знову вмикаємо на 2-3 хвилини.
СВЧ у всіх різні, тому орієнтуйтеся за своїм агрегатом (може вам потрібно буде 2+2 хвилини, а може 3+3) і на свій смак (трошки вологий, або більш щільний).
- Дістаємо наш магкейк, даємо йому охолонути та відправляємо до ранку в холодильник. Наш смачний сніданок готовий!
Подавати можна з топінгом, наприклад, з йогурту чи промастити чимось серединку магкейку. Як ваша душа забажає! Що мені подобається в цьому рецепті, так це величезне поле для експериментів: магкейк із сиром можна готувати хоч щодня і кожного разу він може бути неповторним та різним!
Сирні трикутники з лаваша
Приготування тут теж доволі елементарне:
- Пачка сиру (200 г) змішується з яйцем та цукром (чи іншим підсолоджувачем) до однорідності. Можна ще додати сюди ванільки та маку, якщо любите таке. Ну або шматки бананів, яблука, корицю, родзинки.
- Лаваш розрізати на прямокутні смужки ~ 10х30 см, змастити сирною масою і скласти трикутником чи конвертиком приблизно ось так:
- Випікати в духовці хвилин 25-30 при 180°С. Перед духовкою можна зверху змастити конвертики жовтком.
Це дуже ситно! І зручно брати з собою на перекус.
Смачного!