14 липня 2017 р.

Сніданки з сиру: магкейк та трикутники з лаваша

Сьогодні поділюсь рецептами чудових, простих та корисних сніданків з кисломолочного сиру. І так, це будуть не сирники, про які я, до речі, розповідала ось тут. Ідеальність цих рецептів для мене в тому, що готувати їх треба з вечора, бо їсти холодними набагато-набагато смачніше. А це, в свою чергу, круто заощаджує час вранці. Отже, рецепт швидкого сирного магкейку та сирні трикутники з лаваша.

Сніданки з сиру: магкейк та трикутники з лаваша

Ці сирні рецепти я пригледіла в інстаграмі у @kamenskaya_t (фотки також будуть оригінального автора). Останнім часом я помітила, що вживати сир у необробленому вигляді мені стає дедалі важче. Точніше, моєму шлунку та організму. Тому радію таким смачним та корисним рецептикам.

Сирний магкейк


Основа магкейку із сиру:

  • пастоподібний або м’який сир - 200 г,
  • яйця - 2 шт,
  • вівсяне (або рисове чи кукурузне) борошно - 30 г,
  • розпушувач - ½ ч.л.,
  • інгредієнт-підсолоджувач (це може бути цукор, цукрозамінник, стевія, мед, джем, або що забажаєте).

Додавання на вибір:
  • свіжі ягоди/фрукти, в т.ч. банани
  • арахісова паста
  • сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив і т.ін.), горішки, насіння
  • кориця
  • ваніль
  • какао
  • кокосова стружка і т.ін.

Варіації:
  1. Одне яйце можна замінити просто на білок (тобто взяти 1 велике яйце + 1 білок). Так зменшуємо загальну калорійність готової страви.
  2. Можна зменшити кількість сиру до 100-120 г та додати в магкейк 50 г яблучного або бананового пюре (теж дуууже круто виходить, текстура набагато ніжніша).

Приготування магкейку

Все дуже просто:
  1. Ретельно змішуємо виделкою всі інгредієнти до однорідності прямо у контейнері чи великій чашці (можна, звичайно ж, використовувати блендер).
  2. Ставимо у мікрохвильовку на середній потужності хвилини на 3. Потім, не відкриваючи її, чекаємо хвилинку-дві і знову вмикаємо на 2-3 хвилини.
СВЧ у всіх різні, тому орієнтуйтеся за своїм агрегатом (може вам потрібно буде 2+2 хвилини, а може 3+3) і на свій смак (трошки вологий, або більш щільний).
  1. Дістаємо наш магкейк, даємо йому охолонути та відправляємо до ранку в холодильник. Наш смачний сніданок готовий!
Як приготувати сирний магкейк в СВЧ

Подавати можна з топінгом, наприклад, з йогурту чи промастити чимось серединку магкейку. Як ваша душа забажає! Що мені подобається в цьому рецепті, так це величезне поле для експериментів: магкейк із сиром можна готувати хоч щодня і кожного разу він може бути неповторним та різним!

Сирні трикутники з лаваша


Приготування тут теж доволі елементарне:
  1. Пачка сиру (200 г) змішується з яйцем та цукром (чи іншим підсолоджувачем) до однорідності. Можна ще додати сюди ванільки та маку, якщо любите таке. Ну або шматки бананів, яблука, корицю, родзинки.
  2. Лаваш розрізати на прямокутні смужки ~ 10х30 см, змастити сирною масою і скласти трикутником чи конвертиком приблизно ось так:
Сирні трикутники з лаваша - як згорнути лаваш трикутником

  1. Випікати в духовці хвилин 25-30 при 180°С. Перед духовкою можна зверху змастити конвертики жовтком.
Це дуже ситно!  І зручно брати з собою на перекус.

Смачного!