22 липня 2017 р.

Що дає спорт і як зробити регулярні тренування своєю звичкою

Тренування, фізичні вправи чи пробіжки вранці... Дехто це приймає і активно впроваджує в своє життя, комусь це не подобається, а є люди, які взагалі мають індиферентне ставлення до спорту. Однак, є вагомі переваги на боці тих, хто попри все знаходить сили та час для регулярних тренувань. Розберемо сьогодні, навіщо ж займатися спортом?
Що дає спорт і як зробити регулярні тренування своєю звичкою

7 причин, щоб займатися спортом


  1. Здоров'я
Якісні спортивні навантаження чудово укріплюють серце, нормалізують кров'яний тиск, позитивно впливають на функціонування всіх життєво важливих системи організму, покращують активність мозку та сповільнюють старіння організму. Ваш імунітет підвищиться, кістки стануть більш насиченими мінералами, що дозволить запобігти остеопорозу та проблемам із суглобами. А прискорення метаболізму знизить ризик ожиріння. До того ж, ще й вестибулярний апарат з координацією рухів покращиться.
Якісні спортивні навантаження чудово укріплюють серце, нормалізують кров'яний тиск

  1. Гарний настрій
Після тренування навіть при фізичній втомі майже завжди відчуваються підвищення морального духу, поліпшення психічного стану, активізація життєвого тонусу та прилив сил. Мозок отримує допінг, в результаті чого ми в змозі швидше справлятися із завданнями і підходити до їх вирішення більш креативно. Також спортивні вправи - це дієвий спосіб подолати хронічну втому, депресії, зменшити тривожність, підвищити стійкість до стресів та збільшити життєву енергію.
Після тренування відчуваються підвищення морального духу, поліпшення психічного стану, активізація життєвого тонусу

  1. Сильний характер і стійкість
Фізичні навантаження пов'язані з подоланням власних слабкостей та роботою на межі своїх можливостей, що загартовує наш характер. Це укріплює віру в себе та в свої сили, самооцінка суттєво підвищується, розвивається сила волі, ми стаємо більш сильними особистостями. Також звичка тренуватись виробляє дуже необхідні в сучасному світі якості: цілеспрямованість, дисциплінованість, відповідальність.
Як фізичні навантаження загартовують характер

  1. Збагачення організму киснем
Під час тренування наш організм споживає більше кисню, а це насичує ним всі внутрішні органи та всі клітини. Збільшується пружність стінок судин, покращується кровообіг і робота капілярів, а також поліпшуються на реакції, рефлекси та робота м'язів.
Під час тренування наш організм споживає більше кисню, а це насичує ним всі внутрішні органи та всі клітини.

  1. Привабливий зовнішній вигляд
Регулярні тренування не лише допоможуть скинути зайвий жир та отримати красиву фігуру. Фізичні вправи також уповільнюють появу зморшок, бо стимулюють вироблення “білків молодості” - колагену та еластину. Пам'ятаєте Ернестін Шеферд?
Регулярні тренування не лише допоможуть скинути зайвий жир та отримати красиву фігуру

  1. Повноцінний сон
Регулярні фізичні вправи забезпечують нормалізацію сну. Відбувається стимулювання організму виробляти ендорфіни, які позбавляють від стресів, нервового напруження та запобігають виникненню депресивного стану чи безсоння.
Регулярні фізичні вправи забезпечують нормалізацію сну

  1. Витривалість та відновлення організму
Тіло стає менш схильним до фізичних травм і пошкоджень. А оскільки організм є набагато сильнішим, ніж був раніше, то після різного роду захворювань його відновлення проходить швидше.
Швидке відновлення тренованого організму після хвороб

Крім того, спортивні тренування можуть допомогти позбавитись шкідливих звичок і навіть змінити коло вашого спілкування.

Як зробити регулярні тренування своєю звичкою


Порадами про те, як змусити себе регулярно тренуватися та як зробити цей процес захоплюючим, поділився Чарлз Дахіґґ, автор бестселера "The Power of Habit", тобто "Сила звички", про яку я вже розповідала ось тут.

1. Приготуйте все необхідне з вечора та покладіть спортивний одяг на будильник чи телефон перед тим, як підете в ліжко. Таким чином вранці вам буде набагато легше переконати себе потренуватись.

2. Слідкуйте за своїм прогресом
Щоб зробити щоденні вправи приємною звичкою, потрібно заохочувати себе. А для мотивації немає нічого кращого, ніж власний прогрес. Головне, регулярно відзначати свої результати.
для мотивації немає нічого кращого, ніж власний прогрес

3. Почніть з малого
Почніть з 5-ти хвилинної зарядки 3 рази на тиждень. Адже це зовсім небагато, так? І начебто легко, правда? Поступово це перетвориться в звичку. Не потрібно відразу ставити перед собою шалені цілі та заганятись, починайте з найлегшого.

Як на мене, дуже адекватні рекомендації, до яких варто прислухатись. Особливо, якщо ви хочете почати, але весь час відкладаєте цю справу.

Яке ваше ставлення до фізичних вправ? Можливо, ви сьогодні вже потренувалися?

Всім здоров'я, гарного самопочуття та краси!