11 липня 2017 р.

Бронзери, скульптори... чи є різниця? Огляд Nyx Taupe та Flormar P115

Чим скульптор відрізняється від бронзера? Чи можна використовувати обидва продукти для контурування обличчя? Вирішила розібратись з цим питанням і разом з тим зробити огляд на легендарні рум'яна для контурінгу Nyx Taupe та супер бюджетні Flormar P115, які дуже рекомендувала одна з моїх улюблених блогерів.
Чим скульптор відрізняється від бронзера

Бронзер та скульптор: в чому різниця?

Досліджуючи це питання, я зрозуміла, що такі поняття часто плутають. Отже, трошки теорії від професійних візажистів.

Задача скульптуруючих засобів - зробити риси обличчя більш акуратними, приховати щічки та промалювати всі природні тіньові зони на обличчі. Саме тому колір скульптора має нагадувати природну тінь - холодні, приглушені сіро-коричневі відтінки, обов'язково матової текстури, адже тінь не може сяяти. І це логічно.

Задача брознуючих засобів - надати обличчю більш свіжий та відпочивший вигляд, шляхом підкреслення засмаги та створення ефекту “поцілунку сонця” на обличчі. Тому відтінки бронзерів, як і промені сонечка, теплі, золотаво-коричневі, можуть бути трохи рудуватими чи червоними. Текстура - сатинова, шимерна.

Отже, головні відмінності бронзера від скульптора:
  1. Мета використання (підкреслення засмаги та придання свіжого відпочилого личика чи корегування рис обличчя);
  2. Колір (рудуватий у бронзера, сіруватий у скульптора);
  3. Текстура (у скульптуючих засобів вона може бути тільки матовою);
  4. Інструмент нанесення (для скульптора рекомендовані більш щільно набиті пензлі);
  5. Зона нанесення (бронзер наносимо на виступаючі ділянки обличчя):
Куди наносити скульптор, а куди бронзер при контуруванні обличчя

Логічно, що на не засмаглому обличчі, яке ще й має холодний підтон, теплі бронзери залишатимуть руді плями. Навряд чи такий продукт здатен створити природну тінь на світлій шкірі. Можливо, якщо шкіра сама по собі має жовтий підтон, бронзером можна замінити скульптор. Але я не впевнена, то питання до візажистів.
Зустрічала інформацію, що існують все ж таки матові бронзери не з рудим, а з жовтуватим підтоном, які, можливо, можуть підійти для ледь-ледь засмаглого обличчя і для контурування. Це, наприклад, The Balm Bahama mama Bronzer, Hoola Matte Bronzer від Benefit, Chocolate Soleil Matte Bronzing Powder від Too Faced. Але я їх не тестувала, тому підтвердити або спростувати цю думку не можу.

Бронзерам, як будь-якій світловідбиваючій текстурі, для максимально красивого ефекту необхідне гарне світло. Саме тому вони найкраще виглядають влітку або в святковому макіяжі при яскравому штучному освітлені. До речі, класний пост-підбірочка мастхевів бронзерів на літо нещодавно був у Оксани Fairyland of Beauty (посилання на пост).  

Взимку краще наносити цей продукт в міру. А от максимально світлій шкірі він практично протипоказаний. І ще... Не треба забувати, що бронзером ми підкреслюємо засмагу, а не створюємо її!

Тепер для мене скульптор та бронзер - це зовсім різні косметичні продукти, перед якими ставляться різні задачі в макіяжі. Хоча в деяких випадках бронзер (якщо він матовий і не лишає рудих плям на щічках) може замінити скульптор. І все ж таки бронзер більш “тепліший” за тоном, на відміну від скульптора. А скульптор завжди матовий, бо сама суть скульптування зникає, адже продукт, який має у складі сяючі частинки не може створювати ефект поглиблення:

Легендарні рум’яна для скульптування обличчя NYX Powder Blush у відтінку TAUPE

Я згодна, що рум'яна NYX Taupe, мабуть, найкращий продукт категорії контуруючих засобів з мас-маркету.
Упакування у нього скромне, дуже лаконічне (у мене стара версія, зараз упакування виглядає трошки інакше):
рум’яна для скульптування обличчя NYX Powder Blush у відтінку TAUPE

Відтінок - дійсно тауп. Холодний, але без сірості, яка може дати обличчю вигляд “мертвяка”. Це такий холодно-світло-коричневий, зовсім не рудий відтінок, який ідеальний для скульптування форми обличчя.
Відтінок настільки класний, що його навіть можна використовувати в макіяжі самостійно, без підтримки рум'янами.

Текстура матова, на пензлик набираються чудово, розтушовуються легко. Не дуже сильно пігментовані, але це для мене лише плюс. Бо наносити можна зовсім легесенько і нашаровувати при необхідності.
Ціна - приблизно 200 грн.

Супер бюджетні рум’яна Flormar Pretty Compact Blush-on у відтінку P115

На ютубі блогерки казали, що “бронзер” з дуо Flormar P115 має дуже світлий колір, підійде навіть білошкірикам. “Ух-ху!”, - подумала я і із радістю оформила замовлення на мейкапі, коли відтінок P115 нарешті з'явився в наявності.

Супер бюджетні рум’яна Flormar Pretty Compact Blush-on у відтінку P115

Але що я ж побачила, коли отримала ці рум'яна?
На перший погляд, відтінок здався мені більш холодним та цікавим для скульптування, ніж рум'яна від NYX. Ось, погляньте, як Флормар виглядає в упакуванні, в порівнянні з Нікс:
nyx taupe and flormar p115

Але потім я відкрила кришку… І мені в носа вдарив жахливий запах старої дешевої косметики. Пам'ятаю, що в дитинстві знайшла в бабусиній шухляді прострочений тональний крем “Балет”... От запах у рум'ян Flormar саме такий. При нанесенні він дуже відчувається, потім, звісно, зникає, але користуватись ними задоволення не з приємних.

Текстура. Продукт містить дрібний шимер. Він є і щоб там не казали, на шкірі він доволі помітний. Тому, як ми тепер знаємо, він точно не підійде в якості скульптора.

Відтінок. Ну де тут холодний підтон? Я не бачу. В упакуванні здається, що це дійсно холоднуватий відтінок, але в порівнянні з Нікс на шкірі дає рудий підтон:
Свотчі flormar p115 та nyx taupe

Упакування, звісно, дуже дешеве, але й ціна теж бюджетна - до 60 грн в інтернет-магазині.

А ви використовуєте в макіяжі скульптори та бронзери? Яких маєте улюбленців з цієї категорії косметики?