Я вже казала, що просто обожнюю сирну випічку, коли ділилась рецептами Королівської ватрушки та естонського торф'яного пирога Turbakook (за рецептами сюди → клац!). А ще я дуже люблю ласувати смачними та корисними домашніми сирниками. І не тільки на сніданок ☺ Бо приготувати найкращі сирники не займає багато часу. Сьогодні поділюсь з вами своїм улюбленим рецептом приготування сирників.
Рецепт ідеальних сирників
На одну порцію сирничків нам знадобиться:
- пастоподібний сир - 200 г (я використовую максимум 5% жирності);
- яйце - 1 шт;
- сіль - дрібка;
- борошно - 1 ст.л. (це приблизно 30 г) + десь 1 ст.л. на подпил (можна використовувати будь-яке борошно: звичайне біле, вівсяне, рисове, цільнозернове);
- цукор або підсолоджувач за смаком (іноді роблю без нього, якщо планую їсти сирнички з медом чи джемом);
- ваніль або ванільний цукор;
- додатково можна додати трохи кокосової стружки, родзинки або інші сухофрукти.
Процес приготування:
- Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Консистенція повинна вийти густа, досить туга, наче м'який пластилін (тому кількість борошна варіюється в залежності від того, яке саме борошно ви обрали).
- Ліпимо кульки. Приблизно 1 велика столова ложка - це 1 сирник. Кульки обваляти в борошні, трохи приплюскнути з двох сторін.
- Смажити та повільному вогні на заздалегідь розігрітій пательні під кришкою.
Мої сирники (тут дві порції):
Примітки:
- Краще взяти антипригарну сковорідку і трохи змастити її олією. Я іноді використовую кокосову олію або топлене вершкове масло гхі (рецепт можна знайти тут).
- Важливо! Сирники не повинні плавати в олії, наче в басейні. Крапельку масла буквально розтираємо по сковорідці, а якщо перебухали жиру - залишки витираємо серветкою.
- Замість борошна можна використовувати манку. Але її у тісто треба додати трохи більше - 2 ст.л. + на обвалку. Також необхідно залишити тісто відпочити, щоб манка набухла приблизно хвилин 10-15. Сирники з манкою теж виходять дуже смачними!
Смачного!
А ви любите ласувати сирничками? Чи маєте свій фірмовий рецепт сирників?