Обожнюю готувати страви, які потребують мінімум часу та рухів тіла. А коли це стосується випічки, то взагалі важко втриматись. Сьогодні розкажу про найелементарніший і неймовірно смачний пиріг, рецепт якого має столітню історію - Фамільний пиріг. Готувати його швидко, а ефект матиме приголомшливий.
Для приготування Фамільного пирога візьміть:
- 4 яйця,
- 1 склянку цукру (я кладу трохи менше),
- 1 склянку борошна,
- 1 склянку маку,
- 1 склянку волоських горіхів,
- 1 склянку родзинок,
- 2 чарки коньяку або лікеру на травах.
- Родзинки промийте та замочіть в алкоголі на годину (або замочіть в гарячій воді).
- Ретельно збийте яйця з цукром до пишної світлої маси.
- Додайте мак та перемішайте.
- Всипте майже все просіяне борошно - залиште окремо 1 столову ложку (вона знадобиться нам далі). Добре вимішайте до гладкості.
- У родзинки додайте решту борошна і перемішайте. Додайте родзинки в тісто разом з крупно порубаними горіхами. Розмішайте.
- Вилийте тісто в змащену маслом і присипану борошном форму.
- Випікайте 40 хвилин за температурою 180 градусів.
- Готовність перевіряйте зубочисткою: вона повинна виходити сухою з центру пирога.
- Остудіть готовий пиріг хвилин 10 у формі, а потім перекладіть на решітку для повного охолодження.
- Посипте цукровою пудрою для подачі.
Пиріг виходить дуже ароматним, із трохи хрумкою та щільною скоринкою. А всередині - дуже розсипчастий, здобний, пухнастий. По суті, це тісто для звичної шарлотки, тільки начинка інша.
Мак у такій великій кількості - це просто неймовірно. Смак цікавий, багатий, зовсім не схожий на булочки з маком. Найбільше мене вразило те, що мій чоловік, який не дуже полюбляє той мак та родзинки, оцінив цей Фамільний пиріг. Через день-два пиріг стає ще смачнішим (якщо, звісно, щось залишиться). Мені здається, цей смаколик нікого не залишить байдужим.
Приємного чаювання!