27 лютого 2018 р.

Французька висока мода. Правила життя від Коко Шанель та поради по стилю від Ів Сен-Лорана

Коко Шанель та Ів Сен-Лоран - великі французькі кутюр’є, які кардинально змінили світ моди. Габрієль Бонер Шанель створила ту саму маленьку чорну сукню Little black dress та сповідувала простоту, а Ів Сен-Лоран вважається засновником стилю унісекс. Він придумав сукні фасону трапеція та перший запропонував одягнути жінок у смокінг. У нарядах Шанель та Ів Сен-Лорана жінки почали відчувати себе більш впевнено та вільно і привабливою можна було бути й без глибокого декольте. Отже, сьогодні трошки про мудрість, красу та стиль від цих великих дизайнерів - Коко Шанель та Ів Сен-Лорана.

Правила життя від Коко Шанель та поради по стилю від Ів Сен-Лорана

Серед правил життя Габрієль Бонер Шанель, найбільше мене вразили наступні:
  • У двадцять років ваше обличчя таке, яке подарувала вам природа. У тридцять - те, що створило життя. А в п’ятдесят ви маєте те обличчя, на яке заслуговуєте.
  • Вважається, що розкіш є протилежністю бідності. Ні, розкіш - це антонім вульгарності.
  • Жодна косметика не допоможе стати красивою, якщо не дбати про красу душі та серця. Починайте саме з них.
  • Неможна опускати руки, бо все є в наших руках.
  • Парфуми - це бездоганний, невидимий та незабутній аксесуар.
  • Ів-Сен-Лоран теж вважав, що вишукані парфуми здатні підкреслити стиль краще, ніж прикраси та коштовності. Саме парфуми додають шарм та чарівність будь-якому наряду.
Ставлення до парфумів Коко Шанель та Ів Сен-Лорана
  • Вік жінки неважливий. Можна чудово виглядати в двадцять, бути розкішною в сорок і залишитись неперевершеною все життя.
  • Не існує некрасивих жінок, є ліниві жінки. Не кожна народжується красунею, але якщо жінка до 30 років не стала привабливою, вона просто ледача.
  • Жінки, які зовсім не користуються косметикою, скоріше за все занадто високої думки про себе.
  • Мода минає, а от стиль - це назавжди.
  • Ів Сен-Лоран пізніше казав, що йому навіть фізично боляче дивитись, коли жінка власноруч перетворює себе на жертву моди. Подіум та повсякденне життя - це різні речі. Індивідуальний стиль не передбачає сліпого слідування віянням моди. Навпаки, він враховує індивідуальні особливості, підкреслює сильні сторони та приховує недоліки.
Габрієль Бонер Шанель більш відома як Коко Шанель
  • Є люди, які мають гроші, а є багаті люди.
  • Не існує ще одного шансу справити перше враження.
  • Слідуй принципу "розкішної простоти". Розкіш має бути зручною, бо в іншому випадку це не розкіш.
Як виглядає бутік Chanel

4 поради Ів Сен-Лорана

  1. Найелегантнішим кольором французький модельєр вважав чорний. На його думку, жінка може бути красивою, якщо знаходиться поруч із коханим та має в гардеробі чорну спідницю та светр такого ж кольору.
  2. Сен-Лоран дуже жалкував, що це не він придумав джинси. Дизайнер просто обожнював цей елемент гардеробу, бо на його думку, джинси одночасно прості, універсальні, скромні та сексуально привабливі.
  3. “Жіночі штани мають бути жіночними, підкреслювати те, що потрібно, та приховувати недоліки фігури”. Хоча штани є елементом чоловічого гардероба, Ів Сен-Лоран один з перших переконав модний світ, що жінка в них виглядає дуже жіночно та красиво. Головне, підібрати вдалий фасон, щоб одяг ідеально сидів по фігурі. Поєднувати штани він пропонував із ніжними блузами з шовку.
  4. "Найважливіше в сукнях - це жінки, які їх одягають". Головне не просто носити на собі одяг, треба мати власну індивідуальність, прагнути досягти досконалості. "Це одяг повинен бути підпорядкований особистості жінки, а не навпаки".
Ів Сен-Лоран вважається засновником стилю унісекс
Мені здається, що такі поради та правила життя від великих кутюр’є корисно пам’ятати кожній дівчині та жінці.

З чим з цього ви згодні, а що викликає сумніви? Поділіться, будь ласка, в коментарях.