Ой, здається мені, що цей тиждень на блозі буде кулінарним. Тому сьогодні ділюся оригінальними запеченими бутербродами з яблуком, себто грінками, які чудово смакуватимуть на суботній або недільний сніданок, чи на полуденок.
На 10 грінок з яблуками нам знадобляться:
Приготування
Розтопити вершкове масло, батон нарізати скибочками. Яблука необхідно помити, почистити від шкірки, очистити всередині і натерти на крупній тертці (я ще збризнула лимонним соком, щоб не потемніли). Потім потрібно приготувати «фарш». Для цього висипаємо в подрібнені яблука цукор, вбиваємо яйце, додаємо корицю і перемішуємо. Далі змащуємо розтопленим вершковим маслом кожну скибочку хліба. Потім викладаємо на батон солодку начинку і ставимо грінки з яблуками в духовку. Готуємо при середній температурі 15-20 хвилин.
Хліб стає трохи хрустким, а начинка приємно підсихає. Смак у грінок виходить ну дуже особливим! Смачного!
- яблука - 7-8 штук;
- батон;
- цукор - 100 грамів (я брала лише кілька чайних ложок і додала трохи ванілі);
- вершкове масло - 100 грамів (я знову зменшила кількість і взяла лише 40 гр);
- яйце - 1 шт;
- кориця - 1 столова ложка (половину грінок залишила без кориці, тому на фото бутіки різні).
Приготування
Розтопити вершкове масло, батон нарізати скибочками. Яблука необхідно помити, почистити від шкірки, очистити всередині і натерти на крупній тертці (я ще збризнула лимонним соком, щоб не потемніли). Потім потрібно приготувати «фарш». Для цього висипаємо в подрібнені яблука цукор, вбиваємо яйце, додаємо корицю і перемішуємо. Далі змащуємо розтопленим вершковим маслом кожну скибочку хліба. Потім викладаємо на батон солодку начинку і ставимо грінки з яблуками в духовку. Готуємо при середній температурі 15-20 хвилин.
Хліб стає трохи хрустким, а начинка приємно підсихає. Смак у грінок виходить ну дуже особливим! Смачного!
от я би ніколи не додумалась до такого сніданку. хоча булочки і пиріжки з яблуками просто обожнюю, і мама мого чоловіка готує їх спеціально для мене :)
ВідповістиВидалитиЯ сама, коли натрапила на цей рецепт, трохи сумнівалась в кінцевому результаті) Але все вийшло дуже смачно))
ВидалитиЯ теж обожнюю пиріжжки з яблуками! А ще з вишнею) Ну от, захотілося їсти ☺