Цього літа одним з овочевих фаворитів у мене стали баклажани. А найулюбленіша страва з них - смачнюча ікра за рецептом Оксани Путан. Це прекрасна закуска, яка однаково смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. Отже, рецепт ікри з баклажанів.
На 1 кілограм баклажанів нам знадобляться:
- 2 цибулини
- 1 салатний перець
- 2 великих помідора
- 1 головка часнику
- 80 грамів рослинної олії
- 1 чайна ложка солі з верхом
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка яблучного оцту
- 1 пучок кропу (за бажанням)
Окремо очистіть цибулю, перець і часник. Нарізаємо середнім кубиком цибулю і перець, а зубчики часнику - кружечками. Викладіть овочі в глибоку сковороду або сотейник. Влийте олію та обсмажуйте овочі 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Лайфхак: якщо замість олії використовувати топлене вершкове масло, страва вийде ще смачнішою!
Помідори поріжте середнім кубиком, додайте їх до овочів та обсмажуйте ще 5-8 хвилин.
Помідори поріжте середнім кубиком, додайте їх до овочів та обсмажуйте ще 5-8 хвилин.
Потім додайте нарізану баклажанну м'якоть, сіль, цукор та оцет. До речі, яблучний можна замінити звичайним або бальзамічним. Готуємо все разом, помішуючи періодично, ще 5 хвилин.
Дрібно нарізаний кріп всипте в сковороду з овочами, перемішайте і відразу ж зніміть сковороду з вогню. Ікра з баклажанів готова! Це нереально смачно! Спробуйте ☺
баклажанчики! з мого сімейства чомусь ніхто мене не підтримує, проте таку смакоту я готова готувати лише для себе :)
ВідповістиВидалитиот як можна не любити баклажани?))) Чесно кажучи, теж готую їх тільки для себе, бо так само моя половинка їх не дуже шанує)
Видалити