14 вересня 2016 р.

Київ: місця щасливих людей

Київ прекрасний, неперевершений, красивий і чудовий. Це місто великих можливостей. Я можу нескінченно довго із захопленням описувати нашу столицю. Та сьогодні не буду цього робити, а просто поділюсь своїми найулюбленішими місцями Києва.
Оболонська набережна в Києві

Почнемо зверху, тобто з північної частини Києва. Тут найкрасивішим місцем для мене є сучасна Оболонь. Симпатична Оболонська набережна, новобудови, Дніпро та Московський міст, який, до речі, є пам'яткою архітектури. Взагалі то я можу із превеликою насолодою гуляти пішки від станції метро Мінська і до самого Урочища Наталка.

Від ст. Печерська прогулюючись бульваром Лесі Українки (приблизно 2 кілометри треба йти), можна вийти до входу в величезний Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка. Від дійсно огромезний! Там можна провести весь день і не помітити цього. Тут під відкритим небом розташовані унікальні колекції рослин, затишні галявини, пагорби, ставки. А який відкривається краєвид на Дніпро! Найбільш за все я люблю сад бузків та сад магнолій:
Магнолії в Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка

Наступна локація, яка мені запала в душу, це район Київського національного університету ім. Тараса Шевченка: парк, де розташований ботанічний сад ім. О.Фоміна, та безпосередньо сам парк Шевченка. До речі, тут можна скуштувати найсмачніше морозиво Валь-де-Валь (мені найбільш сподобалось арахісове, базилікове, шоколадне та обліпихове) та перепочити на дизайнерських лавках.
Морозиво valdevalicecreme

Від парку Шевченка люблю гуляти у трьох напрямках. Можна по вул. Льва Толстого, повернувши на Велику Васильківську, вийти на Троїцьку площу до Національного спортивного комплексу «Олімпійський».  Або вийти через Бессарабську площу на головну вулицю Києва - Хрещатик та неспішно гуляти до Майдану Незалежності. Звідти круто гуляти по вулицях Михайлівській, Софіївській або по Малій Житомирській.
Собор святої Софії в Києві
Також від парку Шевченка гуляємо ще в одному напрямку: по Володимирській вулиці через Золоті Ворота до Софіївської площі та Михайлівського золотоверхого монастиря. От чомусь Михайлівський мені подобається навіть більше за Лавру.
Михайлівський золотоверхий монастир

Звідти можна гуляти теж у трьох напрямках: по Десятинній вулиці до Андріївської церкви, повз Замку Річарда Левине серце вийти на вулицю Воздвиженську та милуватись мальовничим місцем з багатою історією і красивою архітектурою. Або можна забратися на Замкову гору та подивитись на Воздвиженку, Подол, Андріївський узвіз та Андріївську церкву зверху.
найдавніша вулиця Києва - Воздвиженська
Фото від elektraua.livejournal.com

Другий варіант - це через Десятинний провулок вийти до Пейзажної алеї. Пейзажка - це історичне, але креативне місце з чудовою атмосферою в самому серці Києва.  Тут дуже приємно відпочивати як дорослим, так і дітям. А ввечері з чарочкою зігріваючого глінтвейну можна насолоджуватись тишею, красивими нічними видам пагорбів Подолу, Лівим берегом і, навіть, можна розгледіти мою улюблену Оболонь!
Зебри на Пейзажній алеї в КиєвіСкульптури на Пейзажній алеї
Фото з сайту relax.com.ua

Ну і третій маршрут від Михайлівського собору - Володимирська Гірка. Мені тут стає так спокійно і затишно, що не можу передати словами! Саме це місце я згадувала, коли прогулювалась Приморським бульваром в Одесі. Тут зелено, тихо, відкривається неперевершений вид на Дніпро та Лівий берег. Обожнюю!
Вид з Володимирської Гірки на Дніпро та Лівий берег Києва
Фото з сайту the-city.kiev.ua

Після парку Володимирська Гірка ми зазвичай ідемо до Хрещатого парку біля Європейської площі. Тут знаходиться казково красивий Ляльковий театр, пізнавальний Музей води. Далі через Парковий міст, повз стадіону ім. Валерія Лобановського, виходимо до Маріїнського палацу, Верховної Ради, Маріїнського парку і найглибшої в світі станції метро - Арсенальної.
Ляльковий театр в Києві

Якщо у вас небагато часу, щоб роздивлятись цікавинки та пам'ятки столиці, дуже рекомендую з’їздити в Гідропарк до парку-музею під відкритим небом «Київ в мініатюрі». Тут розташовані мініатюрні та найбільш відомі пам’ятки архітектури нашої столиці.

Якщо піти від Майдану Незалежності по вул. Архітектора Городоцького, то через площу Івана Франка можна потрапити до модернового Будинку із Химерами. Побудований за проектом “київського Гауді” Владислава Городоцького, Будинок із Химерами має фантастичні скульптурні прикраси, які просто треба побачити власними очами. Поблизу на вул. Шовковичній 19 розташована ще одна цікава споруда - Будинок Ікскюль-Гільденбанда.
Проект Владислава Городоцького - Будинок із Химерами


В Києві так багато всього цікавого, історичного та красивого. Це місто можна відкривати знову і знову. Хочу ще дістатися до Феофанії, Китаїва, Музея просто неба в Пирогові, урочища Покол і київського водоспаду, а також погуляти Аутлет-містечком «Мануфактура». Мрію якомога скоріше зануритись в атмосферу і шалену швидкість нашої столиці.


А які ваші улюблені місця в Києві?

Немає коментарів:

Дописати коментар