Сьогодні поділюсь смачним рецептом приготування печеного болгарського перцю з томатною підливою. Так готує моя матуся, бабуся, і так само готувала моя прабабуся. Отже, це майже сімейний рецепт. Готується просто, а смакує неперевершено навіть у холодному вигляді!
Нам потрібно:
Готові перці виймаємо з духовки, даємо їм охолонути під кришкою у глибокій посудині (так вони пустять смачний сік, який ми додамо до підливи, і будуть легше очищуватись). Цибулю, перець і моркву обсмажуємо на пательні, потім додаємо помідори та готуємо помішуючи нашу підливу хвилин 5-8. Далі треба її підсолити та додати цукор за смаком (все залежить від кислоти томатів) та сік від запечених перців. Ще разок добре перемішуємо.
Очищений перчик викладаємо у каструлю та заливаємо його гарячою підливою. Притрушуємо зверху подрібненим часником, накриваємо кришкою та даємо охолонути і просочитися овочевими соками. От і все! Наш печений перець з томатною підливою готовий.
- болгарський перець для запікання і кілька штук для підливи
- помідори
- морква
- цибуля
- часник
- рослинна олія
- сіль, цукор - за смаком
Готові перці виймаємо з духовки, даємо їм охолонути під кришкою у глибокій посудині (так вони пустять смачний сік, який ми додамо до підливи, і будуть легше очищуватись). Цибулю, перець і моркву обсмажуємо на пательні, потім додаємо помідори та готуємо помішуючи нашу підливу хвилин 5-8. Далі треба її підсолити та додати цукор за смаком (все залежить від кислоти томатів) та сік від запечених перців. Ще разок добре перемішуємо.
Очищений перчик викладаємо у каструлю та заливаємо його гарячою підливою. Притрушуємо зверху подрібненим часником, накриваємо кришкою та даємо охолонути і просочитися овочевими соками. От і все! Наш печений перець з томатною підливою готовий.
Смачного!
яка смакота! дивлюсь - і вже їсти хочеться :) люблю перці, особливо печені!
ВідповістиВидалитиПечені перці дійсно стають якимись особливими)
Видалити