5 грудня 2016 р.

17 переваг зими перед літом

Кажуть, що зима - то найчарівніша пора року. Весела, сніжна, з купою подарунків та чудовим настроєм, з хрумкітом снігу під ногами та переливами блискучих сніжинок, що заворожують око. Не можу сказати, що люблю цю пору року, адже частіше за все погодні умови у нас трохи інші і асоціюється зима в мене в першу чергу з холодом.

Якось я натрапила на добірку під назвою “Переваги зими перед літом” і мені стало цікаво, чи зможу я їх розділити і все ж таки почати сприймати зиму не як купу одежі, а як чарівну казку. Отже, нижче наведу пропоновані переваги зими перед літом та поділюсь своїми думками з цього приводу. Деякі з “переваг” здалися мені дуже дивними, а з деякими я навіть цілком погодилась. Отже, якщо цікаво, велкам далі ☺
winter-vs-summer.jpg

17 переваг зими перед літом


  1. Кажуть, що взимку найчистіше та найпрозоріше повітря, яке корисніше, ніж влітку.
Погоджусь, бо взимку мені дихати набагато легше.

  1. Літня відпустка - це фінансова струс для всієї родини. А ось відпустка взимку - значно дешевша. Ось тут не зовсім згодна, адже відпочивати можна по різному.
Зимові відпустки часто також бувають накладними, дивлячись де і як відпочивати.

  1. Взимку, щоб зігрітися, досить тепло одягнутися, а ось влітку як не роздягайся - все одно спекотно.
Це точно ☺ Хоча я не люблю одягатися мов капуста і більше все таки люблю теплу погоду, але взимку даний факт - явна перевага.
stay-warm-joey.jpg

  1. Відсутність настирливих комах та комарів - це величезний плюс зими! Звичайно, мороз теж «кусається», але чи може зрівнятися приємний «морозний рум'янець» з укусом комарів?!
Погоджуюсь. Не люблю комах.

  1. Естетичний вигляд вулиць і зупинок взимку набагато кращий ніж влітку.
Не згодна. Точніше, не зовсім згодна, бо я не зможу проміняти зелені дерева на найбіліший та найпухкіший сніг.

  1. У передчутті свят не варто турбуватися про те, що продукти не помістяться в холодильник - балкон і лоджія до ваших послуг!
О, так! Хоча я і не люблю використовувати балкон з цього приводу. В ідеалі, я б хотіла взагалі використовувати балкон або лоджію для відпочинку: столик, горнятко запашного чаю, ковдра, книга…

  1. Купа позитивних емоцій від зимових розваг набагато корисніша від будь-якого моря! Лижі, сноуборд, ковзани, сани, сніжки, снігові баби - яскравий букет спогадів і гарний настрій забезпечено!
Ну от не можна порівнювати море і сніг!

  1. Влаштувати вечірку можна вже о п'ятій годині вечора. ... А влітку потрібно дочекатися десяти!
Та й влітку не обов'язково чекати десятої, в 20-00 цілком нормально ☺ А от те, що взимку темнішає рано, мене особисто дуже засмучує.

socks-warm.jpg
  1. Кружка чаю і хрустка випічка вдвічі смачніші взимку. Що вже казати про затишний плед в клітинку і улюблені вовняні шкарпетки.
+100500. Згодна на сто відсотків!

  1. Ви скажете: а як же фрукти і овочі? А фрукти і овочі цілком можна заморозити або скористатися сухофруктами і корисним консервуванням.
У нас взимку на “ура” ідуть мандаринки, хурма, апельсини (піду вмаламурю хурми)).
Хурма - один з найсмачніших зимових фруктів

  1. Проїзд в транспорті взимку набагато приємніший, ніж влітку.
Ну не скажу, що я взагалі люблю громадський транспорт (коли є можливість йти пішки, я йду). Але не можу не погодитись, бо теплі пальта та шуби набагато приємніші від спітнілих тіл у спекотну погоду.

  1. Підготовка до новорічних свят - це можливість подарувати рідним і знайомим свою увагу, турботу і привід для радості. Чай, печиво, листівки і вироби своїми руками - ось воно, щастя!  
Люблю готуватись до свят, придумувати подарунки та робити їх своїми руками. Цього року обов’язково додаватиму до подарунків близьким імбирне печиво, зроблене власноруч.
Святкове новорічне печиво, зроблене власноруч
  1. Якщо терміново потрібно сходити за хлібом в найближчий магазин - проблема «що одягнути» і «яку зачіску зробити» вирішується в два рахунки за допомогою верхнього одягу і шапки!
І то так ☺ Але зізнаюсь, я і влітку не маю такої проблеми)

  1. Кількість кишень взимку більше, ніж влітку, тому простір для цукерок і всяких ніштячків помітно зростає!
Не люблю пхати у кишені все підряд, але якісь дрібні гроші за проїзд набагато зручніше тягати саме з кишені.

  1. Перегляд улюбленого фільму або читання корисної книги - приємні бонуси після роботи або у вихідний день.
Тисячу разів так! Починаючи з глибокої осені, коли сонечко вже не таке тепле, домашній затишок цінується набагато більше.

  1. Навіть якщо ви занедужали, перенести застуду взимку «не так прикро». Дозвольте собі тимчасово похворіти. Полежіть, поніжтесь в улюбленому ліжку, з'їжте вітамінки та швидше одужуйте!
Взагалі то хворіти в будь-який час не досить добре, але так, влітку ну зовсім прикро.

  1. Тільки взимку можна загадати бажання в Новий рік, помилуватися красунею-ялинкою і попросити Діда Мороза про найбільше диво, яке вам так необхідно!   
Ну якщо ви не живете в Австралії, де Новий рік припадає на середину літа)
Новорічний настрій
Звичайно, кожна пора року має свої плюси. Але саме зима дає нам можливість зробити своє сімейне вогнище затишнішим та більш душевним. Зима не повинна бути похмурою, незважаючи на те, що вона холодна. Нехай ваша зима стане чарівною та казковою!

А як щодо вас? Чи маєте для себе якісь переваги зими перед літом?

10 коментарів:

  1. Вот абсолютно правильный настрой! Надо позитивнее быть украинцам. А то все мои подруги и родственники так жалуются на зиму, а надо искать положительные стороны. Невозможно же все три месяца ходить и стонать)))

    ВідповістиВидалити
  2. полностью согласна, зимой особое волшебство присутствует и фото классные, пошла мужу звонить пусть хурму купит)))))

    ВідповістиВидалити
  3. В каждой поре года есть свои прелести, но все-таки зиму я совсем не люблю)) я готова только б снег потрогать и раз с горочки на санках скатиться, а потом всё, опять давайте лето))

    ВідповістиВидалити
  4. вмаламурю - отличное слово :) У каждой поры свои плюсы и минусы. Я осень люблю теплую. Но если выбирать между - 30 и +30 даже не знаю что бы выбрала))) Люблю умеренность)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. То я нахапалась з улюблених "Тореадорів" Нестайка ☺
      Помірність - то дійсно було б круто у будь-яку пору року)))

      Видалити
  5. Я дуже люблю кожну пору року. Кожну - по-своєму.
    Я от також щойно вхомнячила хурму :) обожнюю цю зимову фрукту :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От якби не хурма, може я б зовсім не примусила себе хоч трошки полюбити зиму)))

      Видалити