Сьогодні розкажу про рецепт повноцінного кексу, який можна з легкістю приготувати в мікрохвильовій печі. Якщо ви любите ніжну та пишну випічку, але не маєте духовки, якщо відсутність підсмаженої скоринки вас не засмутить, то цей рецепт кексу з вишнею в мікрохвильовці точно для вас ☺
Для приготування кексу з СВЧ нам знадобиться:
- 250 борошна,
- 2 ч.л. розпушувача (з гіркою),
- 100 г цукру,
- 1 пакетик ванільного цукру (10 г),
- дрібка солі,
- 2 яйця,
- 130 мл молока,
- 100 мл рослинної олії,
- 150 г замороженої вишні,
- силіконова форма.
Як приготувати кекс з вишнею у мікрохвильовці
- Просіємо борошно з розпушувачем, додаємо ванільний та звичайний цукор, сіль і все ретельно розмішуємо.
- Додаємо яйця та молоко й трохи розмішуємо тісто.
- Додаємо рослинну олію і знову розмішуємо. Тісто має вийти доволі густим, однорідним та без грудочок.
- Виливаємо його у форму, трохи змащену вершковим маслом. Найкраще підійде силіконова форма без середини, щоб кекс рівномірно пропікся. Важливо, щоб бортики були високі, бо тісто підіймається під час випікання.
- Зверху викладаємо заморожену вишню і трошки притоплюємо її у тісто.
- Випікаємо при потужності 800 приблизно 15 хвилин. Але через 10 хвилин краще кожні 2-3 хвилини перевіряти готовність кексу: дерев’яна паличка чи зубочистка має залишатись повністю сухою, а сам кекс легко відходити від країв форми. Це потрібно, аби не пересушити кексик (бо мікрохвильовки теж по різному працюють, не зважаючи на однакову потужність. Тут ще “гірше”, ніж з газовими духовками)).
Оригінал рецепту.
Кекс виходить дуже бліденький, але смачний і надзвичайно ніжний. Ось що у мене вийшло (на фото без цукрової пудри):
В цілому рецепт хороший для тих моментів, коли хочеться чогось смачного і швидко, але без особливих зусиль. Або якщо духовка зайнята.
До речі, цей кекс можна приготувати і в звичайній духовці при 180°С приблизно за 35-45 хвилин, а замість вишні можна додати, наприклад, заморожену смородину або консервовані персики. Також можна експериментувати із заміною рослинної олії на вершкове масло. Як це робити, я детально писала в пості про формулу гарбузової випічки.
Смачного!