4 вересня 2017 р.

Кекс з вишнею з мікрохвильовки

Сьогодні розкажу про рецепт повноцінного кексу, який можна з легкістю приготувати в мікрохвильовій печі. Якщо ви любите ніжну та пишну випічку, але не маєте духовки, якщо відсутність підсмаженої скоринки вас не засмутить, то цей рецепт кексу з вишнею в мікрохвильовці точно для вас ☺
Як приготувати кекс з вишнею у мікрохвильовці

Для приготування кексу з СВЧ нам знадобиться:

  • 250 борошна,
  • 2 ч.л. розпушувача (з гіркою),
  • 100 г цукру,
  • 1 пакетик ванільного цукру (10 г),
  • дрібка солі,
  • 2 яйця,
  • 130 мл молока,
  • 100 мл рослинної олії,
  • 150 г замороженої вишні,
  • силіконова форма.

Як приготувати кекс з вишнею у мікрохвильовці

  1. Просіємо борошно з розпушувачем, додаємо ванільний та звичайний цукор, сіль і все ретельно розмішуємо.
  2. Додаємо яйця та молоко й трохи розмішуємо тісто.
  3. Додаємо рослинну олію і знову розмішуємо. Тісто має вийти доволі густим, однорідним та без грудочок.
  4. Виливаємо його у форму, трохи змащену вершковим маслом. Найкраще підійде силіконова форма без середини, щоб кекс рівномірно пропікся. Важливо, щоб бортики були високі, бо тісто підіймається під час випікання.
  5. Зверху викладаємо заморожену вишню і трошки притоплюємо її у тісто.
  6. Випікаємо при потужності 800 приблизно 15 хвилин. Але через 10 хвилин краще кожні 2-3 хвилини перевіряти готовність кексу: дерев’яна паличка чи зубочистка має залишатись повністю сухою, а сам кекс легко відходити від країв форми. Це потрібно, аби не пересушити кексик (бо мікрохвильовки теж по різному працюють, не зважаючи на однакову потужність. Тут ще “гірше”, ніж з газовими духовками)).
Оригінал рецепту.

Кекс виходить дуже бліденький, але смачний і надзвичайно ніжний. Ось що у мене вийшло (на фото без цукрової пудри):
Рецепт кексу з мікрохвильовки

В цілому рецепт хороший для тих моментів, коли хочеться чогось смачного і швидко, але без особливих зусиль. Або якщо духовка зайнята.

До речі, цей кекс можна приготувати і в звичайній духовці при 180°С приблизно за 35-45 хвилин, а замість вишні можна додати, наприклад, заморожену смородину або консервовані персики. Також можна експериментувати із заміною рослинної олії на вершкове масло. Як це робити, я детально писала в пості про формулу гарбузової випічки.

Смачного!