9 вересня 2016 р.

Овочеві страви: ікра з баклажанів

Цього літа одним з овочевих фаворитів у мене стали баклажани. А найулюбленіша страва з них - смачнюча ікра за рецептом Оксани Путан. Це прекрасна закуска, яка однаково смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. Отже, рецепт ікри з баклажанів.

Овочеві страви: ікра з баклажанів


На 1 кілограм баклажанів нам знадобляться:
  • 2 цибулини
  • 1 салатний перець
  • 2 великих помідора
  • 1 головка часнику
  • 80 грамів рослинної олії
  • 1 чайна ложка солі з верхом
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка яблучного оцту
  • 1 пучок кропу (за бажанням)
Для початку запікаємо баклажани. Для цього їх треба промити, видалити плодоніжки та зробити неглибокі розрізи по всій довжині з чотирьох сторін. Викладіть баклажани на деко і поставте в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Потім даємо повністю їм охолонути. Після цього розрізаємо баклажани на 4 частини і знімаємо шкірку (у добре запечених баклажанів шкіра легко відділяється, і м'якоть зіскоблюється звичайною ложкою). Нарізаємо м'якоть баклажанів невеликими шматочками.

очистити запечені баклажани можна за допомогою звичайної ложки

Окремо очистіть цибулю, перець і часник. Нарізаємо середнім кубиком цибулю і перець, а зубчики часнику - кружечками. Викладіть овочі в глибоку сковороду або сотейник. Влийте олію та обсмажуйте овочі 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

обсмажувати овочі краще на топленому вершковому маслі

Лайфхак: якщо замість олії використовувати топлене вершкове масло, страва вийде ще смачнішою!

Помідори поріжте середнім кубиком, додайте їх до овочів та обсмажуйте ще 5-8 хвилин.

додавання помідорів до обсмаженої цибулі, часнику та перцю

Потім додайте нарізану баклажанну м'якоть, сіль, цукор та оцет. До речі, яблучний можна замінити звичайним або бальзамічним. Готуємо все разом, помішуючи періодично, ще 5 хвилин.

Нарізана м'якоть баклажанів та обсмажені овочі для ікри

Дрібно нарізаний кріп всипте в сковороду з овочами, перемішайте і відразу ж зніміть сковороду з вогню. Ікра з баклажанів готова! Це нереально смачно! Спробуйте ☺

ікра з баклажанів може зберігатися в склянках в холодильнику

2 коментарі:

  1. баклажанчики! з мого сімейства чомусь ніхто мене не підтримує, проте таку смакоту я готова готувати лише для себе :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. от як можна не любити баклажани?))) Чесно кажучи, теж готую їх тільки для себе, бо так само моя половинка їх не дуже шанує)

      Видалити