26 вересня 2016 р.

Осінній антіейдж догляд за шкірою - крем з ретинолом

Восени, коли сонечко вже не таке активне, можна переходити до “важкої артилерії” в догляді за шкірою обличчя. Сьогодні розповім про один з бестселерів сайту iherb - відновлюючий ретиноловий крем з вітаміном А від Life Flo Health - Retinol A 1% Advanced Revitalization Cream.
бестселер iherb - ретиноловий крем Advanced Revitalization Cream Retinol A 1%

Чим корисний ретинол

Ретинол - це поширена сьогодні назва вітаміну А, який дуже широко використовується в косметології. Серед корисних властивостей ретинолу виділимо наступні:
  • підвищує тонус шкіри
  • відновлює епідерміс
  • пом’якшує, живить, захищає та регенерує шкіру
  • відлущує мертві клітини
  • розгладжує зморшки на інші нерівності
  • загоює висипання та їхні наслідки
  • зменшує запалення
  • зміцнює тканини
  • надає еластичності

Тобто, одночасно засоби з ретинолом виконують дві дії:
  1. відлущують роговий шар шкіри, роблячи її більш тонкою і менш пористою, зменшують пігментацію та акне (вирівнюється тон шкіри),
  2. стимулюють відновлення клітин, розлагоджуючи тим самим зморшки та інші дефекти (відновлення шкіри).

Рекомендації щодо застосування кремів з ретинолом

Використовувати такі засоби необхідно лише ввечері, бо ретинол фототоксичний, і тільки на суху шкіру. Саме вночі клітини шкіри найбільш чутливі до цього компоненту. Обов'язково вдень використовуйте SPF захист. Це дуже важливо!
Якщо шкіра досить чутлива, то починати використання ретинолових кремів треба з одного-двох разів на тиждень, поступово збільшуючи кількість нанесень до щоденного. Не слід наносити крем на крила носа, біля контуру губ та очей, щоб не наробити шкоди і не заробити собі опіків. Та якщо така біда сталась, у такому випадку добре допомагає пантенол, засоби з алое, календулою та ромашкою.

При використанні ретинолового кремчику може відчуватись поколювання та лущення шкіри. До речі, багато хто каже, що на початку використання шкіра майже злазить шматками, відновлюючись таким чином. Я на собі такого ефекту лущення не помітила зовсім. Може трошки поколювання і все. Ніяких подразнень або дискомфорту. Отже, все досить індивідуально, тому такі засоби слід використовувати з посиленою обережністю.
Протипоказаннями є стан планування вагітності, вагітність та годування немовляти.
Рекомендації щодо застосування крему з ретинолом

Щодо безпосередньо крему Advanced Revitalization Cream Retinol A 1%, то продукт має об’єм 50 мл, використовується дуже економно, а пахне як вітаміни Ревіт у дитинстві. Кремчик містить необхідну концентрацію вітаміну А, який добре зволожує шкіру, зменшує прояв мімічних, вікових зморшок, а також нерівностей шкіри. Пори та кілька шрамів від постакне стали практично непомітними, білі підшкірні запалення теж зникли і не виникають повторно.
Економне використання крему Retinol A 1%
Склад засобу посилений зеленим чаєм, який досить відомий своїм антиоксидантними властивостями, та маслом ши. Моїй шкірі цей крем дійсно надав здорового сяяння і більшої пружності. Вбирається дуже швидко і не залишає липкої або жирної плівки.

Я вже придбала другу баночку крему і планую користуватись ним в компанії з гліколієвою кислотою. Саме такий дует має потужну антивікову дію. А влітку хочу спробувати роликовий серум Retinol A 1% Roll On або сироватку того ж виробника.

А ви користувались засобами з ретинолом?

4 коментарі:

  1. з часом теж задумуюсь про анти-ейдж. ретинол також розглядала.
    півтора роки користувалась серією холі ленд альфа-бета-ретинол. подобалось. але з часом захотілось змін.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а цю серію ти постійно використовувала чи курсами?

      Видалити
    2. постійно. денний, нічний креми, лосьон Супер (назва у нього така).
      і ще минулої зими робила курс пілінгу з їх продуктами - передпілінговий лосьйон, сам пілінг і два наступні засоби, які відновлюють шкіру після опіку кислотою.

      Видалити
    3. ааа, як нейтралізатор, зрозуміла.
      Прикольна назва у лосьону :-D

      Видалити