7 вересня 2016 р.

Овочеві страви: печений перець з томатною підливою

Сьогодні поділюсь смачним рецептом приготування печеного болгарського перцю з томатною підливою. Так готує моя матуся, бабуся, і так само готувала моя прабабуся. Отже, це майже сімейний рецепт. Готується просто, а смакує неперевершено навіть у холодному вигляді!

рецепт печеного перецю з томатною підливою


Нам потрібно:
  • болгарський перець для запікання і кілька штук для підливи
  • помідори
  • морква
  • цибуля
  • часник
  • рослинна олія
  • сіль, цукор - за смаком
Перці треба вимити, витерти насухо, трохи змастити олією та викласти на деко, застелене фольгою. Запікаємо перчини при 180 градусах, періодично перевертаючи їх, приблизно 20 хвилин. Поки перці в духовці, підготуємо інші овочі для підливи: цибулю, перець і моркву нарізаємо кубиками (або останню можна потерти на терці), томати подрібнюємо блендером чи просто натираємо на терці або в м'ясорубці.

Готові перці виймаємо з духовки, даємо їм охолонути під кришкою у глибокій посудині (так вони пустять смачний сік, який ми додамо до підливи, і будуть легше очищуватись). Цибулю, перець і моркву обсмажуємо на пательні, потім додаємо помідори та готуємо помішуючи нашу підливу хвилин 5-8. Далі треба її підсолити та додати цукор за смаком (все залежить від кислоти томатів) та сік від запечених перців. Ще разок добре перемішуємо.

Очищений перчик викладаємо у каструлю та заливаємо його гарячою підливою. Притрушуємо зверху подрібненим часником, накриваємо кришкою та даємо охолонути і просочитися овочевими соками. От і все! Наш печений перець з томатною підливою готовий.

як можна подати на стіл страву з печеними болгарськими перцями

Смачного!

2 коментарі:

  1. яка смакота! дивлюсь - і вже їсти хочеться :) люблю перці, особливо печені!

    ВідповістиВидалити