9 листопада 2016 р.

Альгінатна маска для обличчя

На альгінатні маски більш як півтора роки тому мене “підсадила” моя сестричка (за що їй превелике дякую)). Тепер в осінньо-зимовий період я вже не уявляю свого щотижневого догляду без процедури гліколевого пілінгу та альгінатної маски. Отже, що таке альгінатні маски і чим вони корисні для шкіри розберемо далі.
Альгінатна маска для обличчя


Що таке альгінатна маска і з чого вона складається

Альгінатна маска - це професійний косметичний засіб, який має досить широкий спектр дії. Альгінати, або екстракти бурих водоростей, з яких і складаються альгінатні маски, широко використовуються в косметології. До речі, альгінат натрію (або альгінова кислота) - це побічний продукт, який було отримано англійським біохіміком Муром Стенфордом під час видобутку йоду з морських водоростей. Сьогодні ж цю речовину спеціально добувають промисловим способом для косметології з бурих та червоних водоростей.
Спочатку альгінатна маска має вигляд сухого дрібного порошку, який потрібно розводити водичкою. Альгінова кислота об’єднує молекули води та утворює гелеву речовину, що містить багато мінералів, вітамінів та білків.
Сухий порошок, з якого готується альгінатна маска

Переваги альгінатних масок

Альгінатна маска дуже ефективно впливає на нашу шкіру:
  • глибоко живить, знімає запалення та зменшує почервоніння, покращуючи тим самим колір обличчя;
  • моделює контур обличчя та фіксує його, запобігаючи процесу, коли личко “пливе вниз”;
  • розгладжує мімічні зморшки, стягує пори, надаючи обличчю гладкості;
  • усуває сухість та підвищує еластичність шкіри;
  • посилює дію косметичних препаратів, нанесених безпосередньо під неї;
  • помітний результат можна отримати вже після першої процедури. Саме тому масочка чудово підійде, коли треба швидко надати обличчю свіжості та підтягнутого вигляду;  
  • це натуральний, нешкідливий та цілком екологічний продукт.
Отже, в результаті застосовування альгінатних масок ми отримаємо чудову профілактику передчасного старіння шкіри та підтримку обличчя в ідеальному стані. До того ж, такі маски універсальні, підходять до будь-якого типу шкіри. А ще їх дуже зручно використовувати.

Як правильно зробити та нанести альгінатну маску

Головне правило - перед процедурою необхідно ретельно очистити шкіру від макіяжу та інших забруднень! Якщо ви вирішили нанести під маску додатковий засіб, обов'язково треба дочекатись, коли він вбереться. Тоді вже починаємо готувати нашу альгінатну маску.
Розводять порошок у воді кімнатної температури в співвідношенні, як правило, 1:3 (точну пропорцію треба дивитись на етикетці). Консистенція має бути як у густої сметани, без грудочок, та сильно не розтікатись.
Як правильно зробити альгінатну маску
Накладаємо альгінатну маску товстим рівномірним шаром за допомогою косметичного шпателя по масажних лініях та залишаємо на 20-30 хвилин. Процедуру проводять лежачи. Не забувайте, що таку маску можна (та й треба!) наносити й на шию та зону декольте.
Коли маска починає застигати, вона стає схожою на гуму, перетворюється в щільну плівку, під тиском якої корисні речовини проникають вглиб шкіри. Неприємних відчуттів під час процедури зовсім не виникає. Змивати альгінатну маску не потрібно: знімається вона легким рухом від підборіддя до чола. Важливо! Не змивайте маску в унітаз, бо вона може забити каналізацію. Краще її просто викинути в сміття.
знімається альгінатна маска легким рухом від підборіддя до чола
Якщо потрібно, після маски можна протерти шкіру тоніком та нанести сироватку або легкий крем (але я пропускаю цей етап, бо моя шкіра і без цього почуває себе легко та приємно). Ну от і все! Шкіра свіжа та відпочила, а відчуття при цьому просто чудові!
Щоб закріпити такий ефект, альгінатні маски роблять курсами. Кількість процедур та їхня регулярність залежать від потреб шкіри (може бути від 5 до 15 процедур, проведених від одного до чотирьох разів на тиждень). Я зараз роблю альгінатку раз на тиждень, після гліколевого пілінгу.

Види альгінатних масок

Хоча альгінатні маски дуже корисні для шкіри обличчя й самі по собі, часто виробники збагачують їхній склад додатовики складовими. Наприклад, колагеном, чайним деревом, вітаміном С, гіалуроновою кислотою, різними оліями та ін.
У мене були корейські колагенова та з маска з деревним вугіллям від Verikos. Особливої різниці між ними за ефектом я не помітила. Єдине, вони відрізнялись кольором. Обидві чудово працювали, нарікань на них не маю: маски відмінно зволожують, заспокоюють та підтягують шкіру.
Суттєво за відчуттям та текстурою після застигання відрізняється від корейців французька альгінатна маска Alginmask. Мені неймовірно подобається приємний холодок на шкірі та запах чайного дерева. “Французик” має більш щільну структуру та швидше застигає, тому розмішувати та наносити таку маску слід якомога скоріше.
Французька альгінатна маска Alginmaskсклад альгінатної маски та її застосування
Моя версія має у складі, окрім альгінату, гіалуронову кислоту та масло чайного дерева. Для жирного типу шкіри масочка чудово підходить. До речі, саме з цієї маски почалось моє знайомство з “альгінатками”, і ось я знову до неї повернулась ☺.


Донедавна відчути на собі розкіш ефекту від подібних процедур можна було тільки в косметичних салонах. Сьогодні альгінатні маски - це доступна альтернатива дорогим салонним процедурам та чудовий експрес-догляд, який має найкращий комплексний вплив на шкіру обличчя.  

4 коментарі:

  1. Интересно как! Давно слышу об этих масках, но сама еще не пробовала... А надо бы, кожа сигнализирует о необходимости срочно что-то предпринимать...
    Спасибо за полезную информацию:)
    livelovelook.ru

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Рада бути корисною ☺ Обов'язково спробуйте! Альгінатки - це така собі частинка "спа"-догляду вдома))

      Видалити
  2. Я якось раз спробувала - не пішло мені, не вийшло зробити.
    Мені традиційні маски якось зручніше :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну так, там з консистенцією треба трохи "почаклувати" іноді. А я вже не пам'ятаю, коли робила традиційні)) Треба згадати!

      Видалити