28 листопада 2016 р.

Рецепт найшоколаднішого торту з мультиварки - "Бісквіт на окропі"

Сьогодні поділюсь рецептом смакоти, яку обожнює мій чоловік. Ну а мені подобається те, що зробити цю смакоту можна дуже швидко і просто: не треба нічого окремо збивати, інгредієнти просто перемішуються разом в одній мисці. Це легкий, надзвичайно смачний и супер шоколадний торт, який ми зробимо за основі шоколадного бісквіту на окропі.
Рецепт шоколадного Бісквіту на окропі для мультиварки


Бісквіт виходить дуже насичений, з вологою пористою структурою, пишний та високий, тому його легко можна нарізати на коржі та перемастити кремом. Отже, прихильники шоколаду, приготуйтесь до солоденького!

Для того, щоб зробити шоколадний бісквіт на окропі нам знадобиться*:
  • 2 склянки борошна
  • 2 склянки цукру (я кладу трохи менше)
  • 2 яйця
  • 1,5 ч.л. соди
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 6 ст.л. з гіркою какао
  • 1 склянка молока
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • ⅓ склянки рослинної олії
  • 1 склянка окропу
*У мене агрегат Panasonic SR-TMH10 з каструлею об’ємом 2,5 л, тому за склянку я приймаю ту мірну, що йшла в комплекті, на 180 мл. В оригінальному рецепті 1 склянка дорівнює 250 мл.

Рецепт приготування шоколадного бісквіту на окропі відрізняється від звичної “бісквітної” схеми. Як я зазначила вище, всі інгредієнти (окрім окропу) змішуються в одній посудині за допомогою вінчика. Потім додаємо склянку окропу і розмішуємо. Тісто стає дуже рідким, але не хвилюйтесь, так і має бути. Саме ця склянка окропу розчиняє какао, посилюючи тим самим шоколадний смак майбутнього бісквіту, та робить тісто більш легким.
Одразу виливаємо в каструлю мультиварки, змащену тоненьким шаром вершкового масла, та печемо на режимі “Випічка” впродовж 60 хвилин. Після сигналу, не відкриваючи кришку, залишаємо ще на 20 хвилин на режимі “підігрів”.
Випікати шоколадний бісквіт на окропі можна і у духовці (приблизно 25-30 хвилин за температурою 185 градусів). Особисто мені зручніше використовувати для цього все ж таки мультиварку.

Підіймається шоколадний бісквіт на окропі під саму кришку мого панасоніка. Зазвичай, я розрізаю його потім на 2-3 коржі. Крем для шоколадного торту підійде будь-який. Сьогодні пропоную вам два простих варіанти: сметанне просочення та шоколадний крем.

Сметанний крем-просочення

Для сметанного крему я змішую 350-400 г сметани з половиною склянки цукру та пакетиком ванільного цукру. Ставлю його хвилин на 20 до холодильника, а потім промащую коржі торта.

Шоколадний крем

Для шоколадного крему на водяній бані розтоплюю плитку чорного шоколаду, а потім перемішую її з 350 г нежирної сметани:
найкращий рецепт шоколадного торта, який тане в роті

Готовий торт відправляємо у холодильник на кілька годин, а краще на ніч. На сьогодні, як на мене, це найкращий рецепт шоколадного торта, який просто тане в роті! Ніжний, соковитий, в розрізі схожий на пористий шоколад, а за смаком це суміш повітряного бісківту, ніжного брауні та тістечка “Картопля”.
Смачного!


11 коментарів:

  1. Ммм, как же вкусно выглядит! Рецептик уташила себе, обязательно попробую приготовить:))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Спробуйте обов'язково, він насправді смачнючий ☺

      Видалити
  2. Вид у него просто пальчики оближешь) беру на заметку, побалую семейство))

    http://beyoutiful.com.ua

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Смачного! Сподіваюсь, сімейство буде задоволеним ☺

      Видалити
  3. ой как я люблю такую шоколадную прелесть))))

    ВідповістиВидалити
  4. О яка смакота! Я щось подібне саме збираюсь приготувати зараз - шифоновий бісквіт називається :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, я пам'ятаю, ти збиралась його пекти. Чекатиму на рецептик ☺

      Видалити
    2. ох, вчора не вийшло, а я так хотіла... буде на вихідні, бо все одно треба :) обов'язково пофоткаю і викладу детально все :)

      Видалити
  5. О,Боже, как он аппетитно выглядит! я обожаю подобные шоколадные торты)) Спасибо за рецепт. Мне он показался очень простым в изготовлении))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Так, він дійсно дууууже простий у приготуванні))

      Видалити