6 січня 2017 р.

Поради з книги про "Б'юті-міфи". Частина друга

Про першу частину і огляд книжки про "Б'юті-міфи" я писала у минулому пості, а сьогодні, як і обіцяла, ділюсь цікавими порадами та фактами, яких в книзі достатньо. Дещо для мене стало одкровенням і я взяла собі ті відкриття та цікаві факти на замітку.
Поради з книги про "Б'юті-міфи"

1. Використання праймерів для захисту

Всі ми знаємо, що праймері містять в складі силікон, який покриває поверхню шкіри плівкою. Коли є зовнішня агресія - сильний вітер, сильний мороз або, як, наприклад, в літаку, дуже сухе повітря, - силікон працює як щит. Він запечатає вологу і не дасть їй випаровуватись (виступає мов термоподушка, бо в шкіру не вбирається). Але постійно (вдома або в офісі, якщо там не дуже активно працюють кондиціонери) засобами з великою кількістю силікону краще не користуватися.

2. Догляд за шкірою в зимовий період

Якщо ви не проводите багато часу на вулиці та не маєте дискомфорту, немає необхідності повністю змінювати догляд взимку. Можна перед виходом додатково припудрити обличчя розсипчастою пудрою, що створить ефект «повітряної подушки». Але коли плануєте довго гуляти, ліпити снігову бабу, кататись на лижах чи якусь іншу фізичну активність на морозі, доцільно нанести більш щільний крем (можна навіть нічний).

3. Вплив перепаду температури на шкіру

Коли ми з холоду потрапляємо в тепле приміщення, це не менш шкідливо, ніж коли ми з дому виходимо на вулицю. Коли перепад температури перевищує 20 градусів, шкіра теж зневоднюється (коли обличчя після морозу наче палає, то є вірна ознака пошкодження). Якщо є можливість, треба вмитися водою комфортної температури і нанести зволожуючий крем, краще додатково збагачений компонентами, що укріплюють судини (екстракт кінського каштану, червоного винограду, зеленого чаю, центелли азіатської).

4. Як позбавитись мішків від очима

Тут теж найкраще працюють засоби з підсилюючою дією на тонус і еластичність судин.Найпростішим засобом експрес-допомоги є 10-хвилинні примочки з венотоніками - троксевазином чи з іншою маззю від варикозу чи геморою. Так-так, найефективніші засоби від таких проблем під оченятами - це фактично лайт-версія кремів від геморою, бо вони містять такі самі активні компоненти і додатково збагачені зволожуючими та поживними.
Отже, змочуємо в холодній воді або фізрозчині шматочок марлі, накладаємо на нього гель-венотонік, зверху кладемо ще один шар сухої марлі. Однак, використовувати такі компреси не слід більше двох разів на тиждень, і не довше кількох тижнів поспіль.

5. Конкретні поради, що (і чому) слід робити перед польотом і після нього

Взагалі то, якісь спеціальні заходи напередодні польоту слід приймати, якщо в повітрі належить провести більше трьох годин і якщо сам політ сприймається як стрес. Якщо ж летіти менше, то здорова шкіра сама впорається з усіма неприємностями. А от після чотирьох годин польоту рівень зволоженості повітря в салоні стає таким же, як в одній з найбільш сухих пустель у світі, тому доцільно вживати додаткових заходів.

6. У книзі по поличках розкладено все про SPF

Від сонця нас захищають фізичні фільтри (діоксид титану та оксид цинку), які  працюють на поверхні шкіри, та хімічні, які можуть проникати вглиб шкіри. Слід пам’ятати, якщо до складу засобу з діоксидом титану входить кісточкова олія, це змінює коефіцієнт заломлення світла титановими частинками і фактично захисний фактор буде знижено.
SPF 30 не є вдвічі ефективнішим за SPF 15, бо індекс показує кількість заблокованого кремом ультрафіолетового випромінювання. Тобто з SPF 15 на шкіру потрапляє 1/15 усіх променів (7%), з SPF 30 - 3,3%, а з SPF 50 - 1/50 (лише 2%, а 98% крем поглине). Та навіть ті 2% ультрафіолету можуть викликати почервоніння шкіри, а 7%, що пропускають креми з SPF 15, достатньо для серйозних опіків.
Відкриттям стало те, що "старечої крупи" на руках варто побоюватися більше тим, хто ретельно уникає сонця, і те, що всі сонцезахисні засоби гарантовано працюють тільки дві години, незалежно від індексу SPF.

7.  Існує залежність антицелюлітних заходів від менструального циклу

У першу фазу циклу, коли в організмі переважають естрогени, краще використовувати засоби-ліполітикі (з кофеїном), а у другу фазу, після овуляції, дієвіше працюють судинні препарати, що розганяють кров і лімфу та підвищують тонус судин (вони містять ментол, камфору, екстракт кінського каштану, екстракти червоного винограду, зеленого чаю).

8. Шкода, яку можуть нанести бальзами для губ

Якщо постійно користуватись бальзамами для губ, нехтуючи процедурою скрабування, можна спровокувати утворення сухого рогового шару. Користуватися бальзамами варто тільки в екстремальних умовах: в дуже вітряну чи морозну погоду, та на пляжі (з SPF-фільтрами).

9. Правильне користування масляними текстурами і оліями

При використанні олійок для обличчя або для тіла, треба регулярно робити пілінги, бо на мертвих клітинах вони утворюють плівку, що зневоднює шкіру, а також можуть забити пори, викликати запалення та погіршити колір обличчя.

10. Вартість деяких косметичних продуктів

Від емульсії-бази, у яку додають активні компоненти, залежить не тільки текстура продукту, а також те, наскільки активні інгредієнти зможуть проникнути куди їм потрібно. Деякі засоби, наприклад, простий захисний чи зволожуючий крем для неушкодженої шкіри, не вимагають ні дорогої бази, ні спеціальних дорогих активних компонентів. Щоб вони прекрасно працювали, іноді досить правильного співвідношення масел і вітамінів. А от крем для чутливої ​​або старіючої шкіри, а також крем для очей, повинні мати дорогу базу, щоб бути ефективними.

11. Силові навантаження найкращим чином впливають на тонус шкіри

Підвищення тонусу м'язів верхньої третини плеча (дельти), грудних м'язів і м'язів верхнього преса буде посилювати тонус м'язів, відповідальних за овал обличчя. Аеробні навантаженя (біг, плавання або ходьба) після 20 хвилин стимулюють в організмі посилений синтез гіалуронової кислоти та білка елеїдину, який забезпечує гарний підтон шкіри, те саме сяйво, що йде зсередини. Зазвичай після 25-27 років його вироблення в організмі сповільнюється, але якщо займатися спортом, то цей процес буде продовжуватись.
Силові навантаження і тонус шкіри

Отже, книга “Б'юті-міфи” непоганий нон-фікшн, написана дуже просто у формі “запитання-відповідь”, прочитати її цікаво, але не забувайте підключати і власне критичне мислення. Загалом, це може стати гарним подарунком для подруги, яка цікавиться косметикою та доглядом за собою. Ну це як придбання красивих кулінарних книг, які приємно мати на своїй кухні.  

20 коментарів:

  1. Для мене відкриття - метод боротьби з мішками під очима, пробувала вже все, а от креми від геморою не пробувала :) Обовязково ще трохи почитаю на цю тему і буду експерементувати :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я теж була здивована такій паралелі між засобами від геморою та від мішків під очима) Просто ніколи не замислювалась над цим ☺

      Видалити
  2. я "за" спорт :) будь-який :)
    з венотоніком треба буде спробувати.
    Наталочко, загалом мені сподобалось, як ти розказала про книжку :)

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже цікава інформація! Відкрила для себе багато нового)

    ВідповістиВидалити
  4. Бальзами для губ тільки в екстремальних умовах? Щось це викликаєв мене сумніви Оо
    а всі інші лайфхаки дуже навіть корисні)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щодо бальзамів я також скептично ставлюсь до тієї подачі інформації, бо в книжці там взагалі ну дуже однобоко подано, типу: "саме користування бальзамами для губ викликає їхню сухість, бо намазані бальзамами губи жінки часто облизують". Ну це, як на мене, зовсім непрофесійно сказано)) А то те, що губки теж треба ніжно скрабувати, тут згодна.
      Рада, що інші лайфхаки є корисними! Дякую за фідбек ☺

      Видалити
    2. Наташа, в тему вышесказанного: как раз выбираю скрабик для губ. Возможно, можешь какой то посоветовать? Сама пробовала только в Мэри кэй, если ничего другого не подберу, приобрету набор этой ТМ, потом поделюсь впечатлением)
      Снежана.

      Видалити
    3. Снеж, честно говоря, я в качестве скрабирования губ использую...зубную щетку) Просто периодически по вечерам во время чистки зубов делаю легкий массажик, вазюкая по ним зубной щеткой) Специальные скрабы для губ не юзала, если честно, так что от себя пока не могу что-то посоветовать((( Но я исправлюсь)
      А как тебе Мэри Кей? Понравился? Очень интересно узнать твое впечатление ☺

      Видалити
    4. Пробовала только один раз) Закажу, попробую в более долгосрочной перспективе, напишу)
      Зы. Спасибо за идею с зубной щеткой)

      Видалити
    5. Океюшки! Буду ждать твоего отзыва ;)
      Зы. Всегда пожалуйста)))

      Видалити
  5. Интересные факты, прочитала кое-что новое для себя! Спасибо, Наталья!

    ВідповістиВидалити
  6. мне 1 и 9 пункт понравились, тоже интересно эту книгу почитать

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я сама була приємно здивована такою можливість роботи праймерів) Ніколи б не подумала.
      А прочитати можна в інеті, скачати я не знайшла де, а от просто в браузері можна почитати.

      Видалити
  7. Цікаві поради. Про коеми від геморою під очі давно чула. Такий метод дуже часто викристовують дівчата на конкурсах краси. Нібито дуже швидкий ефект від набряків.
    https://lolazas.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  8. Четвертий пункт дууже зацікавив)) Я от також не вірю щодо бальзамів для губ. В мене їх багато і використовую їх постійно, навіть в приміщенні, а губи скрабую один раз в 2-3 тижні. Поки що нічого страшного зі мною не сталося)

    ВідповістиВидалити