Цей рецепт приготування картопельки я побачила на ютуб каналі Джеймі Олівера і не змогла пройти повз нього. Картопля, запечена за цим рецептом, дійсно виходить ідеальною: смачна хрустка скоринка, ніжніша серединка, а аромати просто зводять з розуму! До того ж, готується така ідеально запечена картопля дуже просто.
На 4 порції нам знадобиться:
- 1,5 кг картоплі (такої, щоб не розварювалась)
- 1 головка часнику
- оливкова олія (або соняшникова, або вершкове масло чи гусячий жир)
- морська сіль
- мелений перець
- пучок розмарину (забігаючи на перед, можу сказати, що й без розмарину виходить ну дуже смачно!)
Картоплю миємо та чистимо, великі клубні розрізаємо на кілька частин. Додатково змиваємо крохмаль холодною водичкою. Повністю заливаємо картопельку водою, солимо, доводимо до кипіння та варимо приблизно 10 хвилин.
Тепер на друшляк відкидаємо напівзварену картоплю, щоб з неї стекла зайва рідина:
Форму або деко трошки поливаємо олією та викладаємо в один шар нашу картопельку:
Трошки присолюємо, додаємо перець і запікаємо десь півгодини при 180-190°C .
Форму або деко трошки поливаємо олією та викладаємо в один шар нашу картопельку:
Трошки присолюємо, додаємо перець і запікаємо десь півгодини при 180-190°C .
Через 30 хвилин напівготову картоплю достаємо з духовки і придавлюємо трошки картоплем'ялкою. Сплюснувши так картоплю, ми збільшуємо площу зіткнення з деком, щоб вона більш рівномірно запеклась та утворила скоринку на більшій площі.
Листочки розмарину та неочищені зубки часнику збризнемо 1 ст.л. оливкової олії, перемішуємо і викладаємо на картоплю. Насправді, я частіше за все просто додаю зубчики часнику, без розмарину. Запікаємо в духовці ще 40-45 хвилин, до рум'яної скоринки.
Готову картоплю раджу відразу подавати до столу, гарячою вона смакує найкраще!
А як ви любите готувати картоплю?