11 січня 2017 р.

Carrot cake або як приготувати морквяний пиріг

Морквяний пиріг один з моїх найулюбленіших. До того ж, готувати його дуже просто: все змішати та випікати, а потім змазати легким кремом. Ідей та варіацій такого пирога є безліч, тому сьогодні я розкажу про 100% ідеальний для мене рецепт приготування морквяного пирога, який є плотним, трохи вологим і дуже ніжним, а також додам адаптовану лайт-версію торту для тих, хто на дієті.
Як приготувати морквяний пиріг

Для Carrot Cake візьміть:

  • 250 г тертої моркви
  • 200 г борошна (можна змішати кілька різновидів)
  • 100 мл рослинної олії
  • 100 г цукру (можна більше, якщо любите більш солодкі десерти)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. соди
  • 2 яйця
  • за бажанням в тісто можна додати дрібку солі, трошки апельсинової цедри, мускатний горіх, корицю, імбир, волоські горіхи або родзинки. Я зазвичай не додаю.

Смачний крем для морквяного пирога зробимо зі сметани:

  • 250 г сметани
  • 20 г цукрової пудри
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. кориці

Приготування Carrot Cake:

  1. Збиваємо цукор, яйця та олію за допомогою блендера приблизно 3 хвилини.
  2. Додаємо борошно, соду та розпушувач і ретельно перемішуємо.
  3. В останню чергу всипаємо в тісто моркву і за бажанням цедру та додаткові спеції. Знову ретельно перемішуємо і виливаємо у форму для випікання.
  4. Випікати пиріг при 180 градусах хвилин 35-40, або в мультиварці 45 хвилин.
  5. Для крему просто поєднуємо разом всі необхідні інгредієнти (сметану, цукор, ваніль та корицю). Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику на кілька годин.
  6. Коли готовий пиріг повністю остигне, змащуємо його кремом: розрізаємо пиріг на дві частини, промащуємо отримані коржі та верхівку кремом.
  7. Зверху можна притрусити трошки корицею.

Такий морквяний пиріг, точніше вже торт, чудово підійде як для ласування у сімейному колі, так і в якості десерту на святковий стіл:

Рецепт приготування морквяного пирога

Морквяний пиріг зі сметанним кремом


Лайт-версія морквяного торту для тих, хто на дієті

  • 200 г тертої моркви
  • 2 яйця
  • 100 г вівсяного борошна (або змелених вівсяних пластівців)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. кориці
  • 20 г водички
  • підсолоджувач та мелені волоські горіхи -  за смаком
Змішуємо всі інгредієнти разом і залишаємо на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Випікаємо в мультиварці 40 хвилин, або в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Остудити та змазати сметанним кремом. Відправити в холодильник на кілька годин:  
Морквяний пиріг для тих, хто на дієті

Дієтичний морквяний пиріг теж смачний та ніжний, але менш солодкий та менш вологий.


А ви любите морквяну випічку?
comments powered by HyperComments