Морквяний пиріг один з моїх найулюбленіших. До того ж, готувати його дуже просто: все змішати та випікати, а потім змазати легким кремом. Ідей та варіацій такого пирога є безліч, тому сьогодні я розкажу про 100% ідеальний для мене рецепт приготування морквяного пирога, який є плотним, трохи вологим і дуже ніжним, а також додам адаптовану лайт-версію торту для тих, хто на дієті.
Для Carrot Cake візьміть:
- 250 г тертої моркви
- 200 г борошна (можна змішати кілька різновидів)
- 100 мл рослинної олії
- 100 г цукру (можна більше, якщо любите більш солодкі десерти)
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. соди
- 2 яйця
- за бажанням в тісто можна додати дрібку солі, трошки апельсинової цедри, мускатний горіх, корицю, імбир, волоські горіхи або родзинки. Я зазвичай не додаю.
Смачний крем для морквяного пирога зробимо зі сметани:
- 250 г сметани
- 20 г цукрової пудри
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. кориці
Приготування Carrot Cake:
- Збиваємо цукор, яйця та олію за допомогою блендера приблизно 3 хвилини.
- Додаємо борошно, соду та розпушувач і ретельно перемішуємо.
- В останню чергу всипаємо в тісто моркву і за бажанням цедру та додаткові спеції. Знову ретельно перемішуємо і виливаємо у форму для випікання.
- Випікати пиріг при 180 градусах хвилин 35-40, або в мультиварці 45 хвилин.
- Для крему просто поєднуємо разом всі необхідні інгредієнти (сметану, цукор, ваніль та корицю). Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику на кілька годин.
- Коли готовий пиріг повністю остигне, змащуємо його кремом: розрізаємо пиріг на дві частини, промащуємо отримані коржі та верхівку кремом.
- Зверху можна притрусити трошки корицею.
Такий морквяний пиріг, точніше вже торт, чудово підійде як для ласування у сімейному колі, так і в якості десерту на святковий стіл:
- 200 г тертої моркви
- 2 яйця
- 100 г вівсяного борошна (або змелених вівсяних пластівців)
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. кориці
- 20 г водички
- підсолоджувач та мелені волоські горіхи - за смаком
Змішуємо всі інгредієнти разом і залишаємо на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Випікаємо в мультиварці 40 хвилин, або в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Остудити та змазати сметанним кремом. Відправити в холодильник на кілька годин:
Дієтичний морквяний пиріг теж смачний та ніжний, але менш солодкий та менш вологий.
А ви любите морквяну випічку?
ой какой торт красивый и аппетитный!
ВідповістиВидалитиМені теж так до душі припала та картинка з морквами, що аж закортіло попрактикуватись в прикрашанні такого торту) Наступного разу теж обтрушу боки свого "вироба" горіхами, і, можливо, наліплю морквинки з мастики ☺
ВидалитиДякую за рецепт! останнім часом люблю експерименти з випічкою, а тут ще й такий цікавий варіант!
ВідповістиВидалитиПрошу! Смачного!
Видалитияка смакота)
ВідповістиВидалитиДякую)
Прошу! Він справді смачний!
Видалитиніколи не готувала такий пиріг :)
ВідповістиВидалитиале робила подібний з гарбуза :) ну тепер я просто зобов'язана спробувати з морковки :) цікаво, чи вийде таке ж смачне з бурячка? ще горіхів туди всерединку накидати...
З бурячка теж виходить смачно, я багато разів готувала буряково-шоколадний пиріг (треба й на блог закинути улюблений рецептик). Головне, не забути спочатку буряк запекти в духовці, або на пару приготувати, а потім зробити з нього пюре. Пропорції приблизно такі самі, тільки додатково пару ложек какао, для шоколадності) Ну і без крема я його подаю)
ВидалитиОчень люблю морковный пирог, но сама его никогда не готовила. Большое спасибо за рецепт, думаю, как-нибудь обязательно испеку. Сохранила себе в закладки:)
ВідповістиВидалитиСпробуй обов'язково! Він дуже простий і завжди виходить ☺
ВидалитиДавно хочу его испечь.
ВідповістиВидалити☺ Отже, треба пекти)))
Видалити