20 січня 2017 р.

Досвід використання гліколевого пілінгу в домашніх умовах

Останнім часом догляд за шкірою за допомогою кислотних пілінгів став дуже популярним серед б’юті процедур багатьох дівчат. І це не просто так, бо процедура дуже дієва і дає майже завжди помітний швидкий результат. Сьогодні розповім про свій досвід використання пілінгу з 50-% гліколевою кислотою в домашніх умовах.
Досвід використання гліколевого пілінгу в домашніх умовах

Що таке гліколевий пілінг

Відомо, що пілінг від англійського “peel” означає “очищувати”. Це ексфоліація та позбавлення шкіри від відмерлих клітин верхнього шару епідермісу. Суть кислотного пілінгу в тому, що на шкіру наноситься розчин фруктових кислот, який активно діє на епідерміс, спалюючи старі клітини та активізуючи роботу організму з вироблення колагену. В той час, коли наш організм таким чином самостійно відновлює шкіру обличчя, такі недоліки як дрібні зморшки, прищі, нерівності або наслідки акне помітно розгладжуються з кожною процедурою.

Я використовую досить щадний кислотний пілінг - гліколевий 50% концентрації з ph 2,5 від білоруського виробника Беліта-Вітекс. Спочатку може налякати така концентрація кислоти, але насправді нічого боятись. Поясню чому.
Досвід використання гліколевого пілінгу в домашніх умовахСправа в тому, що гліколеву кислоту видобувають найчастіше з цукрового тростника. А за рахунок низької молекулярної маси, порівняно з іншими фруктовими кислотами, гліколева легко та швидко проникає в поверхневі шари шкіри та має мінімальний негативний ефект. При цьому, такий пілінг є поверхневим, тобто руйнує тільки клітини епідермісу.

Коли не рекомендується проводити пілінги кислотами:

  • при активному сонці навесні, влітку та на початку осені
  • під час вагітності та годування
  • наявності бородавок чи герпесу в загостреній стадії
  • при свіжій засмазі
  • при наявності пошкоджень чи поранень, або запальних процесів шкіряного покрову
  • при куперозі
  • при недощавно проведеному курсі гормональної чи хімічної терапії
  • при індивідуальній підвищеній чутливості на фруктові кислоти

Пілінг гліколевий 50% pH 2,5 від Беліта-Вітекс

Саме цей продукт, який підходить до всіх типів шкіри, я використовую вже другий рік поспіль. Пілінг має досить зручне упакування з дозатором та доволі великий об’єм - 300 мл. При великій економічності продукту вистачить дуже на довго (хоча термін придатності становить 24 місяці):
Гліколевий пілінг від Беліта Вітекс
Консистенція трохи густіша, ніж водичка, але рідкіша за гель, та має специфічний запах кислоти.
Серед активних інгредієнтів, крім гліколевої кислоти, присутня і гіалуронова, яка зберігає пружність шкіри та сприяє ефективному зволоженню:
Гіалуронова кислота в складі гліколевого пілінгу
Процедура з цим засобом доволі проста і не потребує нейтралізаторів та якогось спеціального підготовчого обряду. Курс складається з 4 до 10 процедур пілінгу через кожні 10-14 днів, не частіше ніж раз на півроку.

Як я роблю процедуру гліколевого пілінгу в домашніх умовах

  1. Очищую шкіру від макіяжу та забруднень звичним для себе способом.
  2. Витираю обличчя насухо.
  3. Для одного разу достатньо 3 мл продукту (1-2 натискання на дозатор), який я розподіляю по обличчю просто руками (за виключенням зони навколо очей та губ).
  4. Залишаю пілінг хвилин на 10-15. Але рекомендовано починати з 3-4 хвилин, поступово збільшуючи час, бо шкіра все ж таки звикає до кислотної дії і процедура стає не такою ефективною. Відчувається легке пощипування (так і повинно бути), але дискомфорту я не відчуваю.
  5. Далі просто змиваю водичкою (бо кислоти з рівнем ph вище 2 можна змивати водою), наношу зволожуючий крем і поки він вбирається в шкіру, готую альгінатну маску.
  6. Релаксую у зволожуючій масці.

Що маємо в результаті такого пілінгу

Ефект від гліколевого пілінгу дивовижний, дуже швидкий (його помітно одразу). У мене підвищився тонус шкіри, вирівнявся рельєф та колір обличчя (певно, за рахунок поліпшення кровообігу), зникли запалення. Взагалі, обличчя набуває чудової гладкості та свіжості, стає дуже приємним та зволоженим на дотик.
Ніякого почервоніння і лущення у мене не буває. Я неймовірно задоволена. Єдине, що пригнічує, -  не можна використовувати пілінг влітку ☺

Корисні поради щодо використання пілінгів з кислотами

  • не забувайте додати до свого догляду активний денний крем з  SPF захистом;
  • якщо після видалення пілінгу з обличчя ви відчуваєте дискомфорт, додатково можна протерти обличчя розчином з води з содою для нейтралізації;
  • продедуру краще проводити ввечері, бо можливі почервоніння до ранку вже стануть непомітними;
  • обов’язково використовуйте зволожуючу маску.

Отже, якщо ви бажаєте чудово виглядати, але не витрачати при цьому великі гроші на пілінги в салонах, дуже рекомендую придивитись до цього бюджетного, але дієвого гліколевого пілінгу від Беліта.

P.S. Виробник дещо змінив етикетку на упакуванні, але склад залишився без змін.  


UPD 2018: Спробувала цієї зими нову схему використання кислотного пілінгу (бо стара перестала на мені працювати). Отже, я зробила 7 процедур кожні 3 дні. Перед тим, як повністю змити кислоту з обличчя, змочувала ватні диски у воді та інтенсивно по масажних лініях проробляла всі зони обличчя, приділяючи особливу увагу місцям, де виникають чорні цятки. Після пілінгу наносила гіалуронову кислоту The Ordinary та товстий шар Вершків від Яка (огляд косметики ЯКА).

Через кілька годин після процедури шкіра стає мов "відфотошопленою". Отже, додавання такого масажу після пілінгу, який допомагає прибирати відлущенні часточки шкіри, дає дуже класний результат. Та й скорочення терміну між процедурами теж, думаю, зіграло певну роль. Та якщо маєте дуже чутливу шкіру, слід з обережністю робити подібні "експерименти" або, краще за все, звернутись до професійного косметолога.

Як ви ставитесь до подібних процедур? Чи є в вашому б’юті ритуалі кислотні пілінги?