13 березня 2017 р.

Догляд за зубами: іригатор Waterpik

Про іригатор я вперше почула від Естоніанни у її відео про фаворити літа. Але тоді я і не думала, що цю штуку порекомендує й мені мій стоматолог, бо після імплантації зубу догляд за ротовою порожниною має бути ще ретельнішим. Сьогодні розкажу, що таке іригатор, навіщо він потрібен і розповім історію придбання свого Waterpik Aquarius Water Flosser WP-660 в США.

irigator waterpik aquarius water flosser wp-660


Що таке іригатор та його переваги

Іригатор - це технічний винахід, що дозволяє здійснювати якісну гігієну порожнини рота за допомогою пульсуючого струменя води. Ця штука очищує зуби там, куди важко дістатись зубною щіткою, ефективно видаляє залишки їжі з міжзубних проміжків, м’яко видаляє зубний наліт, не травмуючи зуби. Також класно масажує ясна і таким чином покращується кровообіг. Ну і найголовніша перевага для мене - догляд за ортодонтичними конструкціями (імплантами, протезами, коронками, брекетами). Також іригатор рекомендовано використовувати людям з особливою будовою зубів (наприклад, скупченість).

Що таке іригатор та його переваги
Як користуватись іригатором
Іригатор складається з резервуару для рідини, змінних насадок, ручки для цих насадок і гідронасосу (або компресору). У резервувар треба залити чисту воду (різні ополіскувачі для рота краще не використовувати!), установити необхідну насадку та ввімкнути пристрій. Гідронасос створює тиск, під яким струмінь води через ручку та насадку попадає до рота. Потужність струму можна обирати.

Який я вибрала іригатор. Покупка в США

Іригатори бувають стаціонарні та портативні (дорожні). Останні працюють від батарейок та мають невеликі габарити. Стаціонарний іригатор працює від електрики і ідеальний для домашнього використання. Після ретельного вивчення цього питання, я зупинилась на іригаторі від Waterpik - Aquarius Water Flosser, WP-660:

Чи варто купувати Waterpik Aquarius Water Flosser WP-660 в США


Waterpik Aquarius Professional Water Flosser (Waterpik WP-660) - це доволі потужна модель 2015 року:
  • 7 насадок в комплекті, три з яких стандартні і відрізняються лише різним кольором окантовки. Це зроблено для того, щоб їх не плутали члени родини. Також WP-660 має насадку для чищення глибоких ясенних кишень, ортодонтичну для брекетів, насадку-щітку, та насадку для чищення імплантів
  • 10 режимів тиску
  • 2 режими пульсації (для очищення та масажу)
  • резервуар на 600 мл.
Комплект різних насадок Waterpik - Aquarius Water Flosser, WP-660

Свій іригатор ми замовили на Амазоні (зі знижкою він нам обійшовся у $60, а це більше ніж в два рази дешевше, ніж у офіційного представника в Україні!), а доставку оформили Новою Поштою. Чекали досить довго: замовили - 25 грудня, отримали 14 січня. Все було прекрасно запаковано, без нарікань.
Ну звісно, нам кортіло скоріше його випробувати. Розпакувавши стало зрозуміло, що електровилка американська зовсім не така, як європейська. Та нічого страшного, адже у нас є перехідник з фотіка! Чудово! Підключили, а воно не працює. Зовсім не реагує… Тільки після цього дійшло, що в Америці ж і напруга не така, як у нас, а значно менша (110-120 В проти наших 220). Вітаю, ми спалили новісенький іригатор...
Вже потім я помітила попередження на сайті офіційного представника марки Waterpik на території України, що продають вони іригатори, вироблені для європейського ринку і розраховані на 220 вольт. Присторої ж для американського ринку офіційною гарантією не покриваються.
Чесно кажучи, я не знала, що існує і європейський Амазон… Там то є наш іригатор, з “нормальною” вилкою. Прийшлось придбати трансформатор-перехідник, та шукати майстра, який взявся б відремонтувати іригатор.

Трансформатор-перехідник для іригатора 110-120 В
Незважаючи на додаткові витрати, ремонт та доставку, іригатор з Америки нам обійшовся дешевше, ніж ми купували б його тут. Я дуже задоволена придбанням, бо наш Waterpik виконує всі заявлені функції на відмінно.

Отже, якщо ви надумаєте купувати техніку з США, не забувайте про цю відмінність у напрузі, як ми. Будьте обачні! Іригатор можу порекомендувати, як додатковий ультрасучасний засіб для догляду за ротовою порожниною.

А що ви використовуєте у догляді за зубами? Флоси, зубні нитки, інтрадентальні міжзубні йоршики чи звукову або електричну зубну щітку? Діліться в коментах!