29 березня 2017 р.

Книжки про красу. Корейські секрети від Шарлотти Чо та "Наука краси. З чого насправді складається косметика"

На початку року я писала про доволі корисну книгу “Б'юті-міфи” з категорії “про красу”, яка розвінчує поширені міфи в beauty-сфері. Сьогодні до вашої уваги маю ще дві книжки, які нещодавно прочитала і враженням від яких хочу поділитись. Це “Корейські секрети краси, або Культура бездоганної шкіри” від Шарлотти Чо та "Наука краси. З чого насправді складається косметика" авторства Тійни Орасмяе-Медер та Оксани Шатрової.
Корейські секрети краси, або Культура бездоганної шкіри” від Шарлотти Чо та "Наука краси. З чого насправді складається косметика" авторства Тійни Орасмяе-Медер та Оксани Шатрово

Корейські секрети краси, або Культура бездоганної шкіри

Шарлотта Чо, американка корейського походження, розповідає, як вона приїхала в Корею і просто закохалась в місцеву культуру краси та азіатський спосіб догляду за шкірою.

Авторка помітила, що на Заході зовсім інший підхід до догляду: іде постійна боротьба із недоліками, замазування прищів, маскування синців під очима тощо. На Сході шкіра сприймається навпаки, як союзник. В Кореї турбота про шкіру обличчя і тіла є серйозною інвестицією у власний добробут. Все це і надихнуло Шарлотту заснувати онлайн-магазин корейської косметики Soko Glam (один з перших інтернет-магазинів, який запропонував американському ринку корейські б’юті-продукти), а також написати книгу "Корейські секрети краси, або культура бездоганної шкіри".

У книжці Шарлотта Чо детально розповідає про корейські бренди, які подобаються саме їх, про корейські СПА-процедури та що таке чокчок. Ну і звісно, розповідає про відому 10 ступінчасту корейську систему догляду за шкірою:

10 ступінчаста корейську система догляду за шкірою
Що мене найбільше вразило у книзі:

  • Корейські споживачі рідко дотримуються одного бренду. Вони постійно в пошуках. Це призводить до великої конкуренції та спонукає виробників постійно вдосконалювати свою продукцію, виділятись за допомогою симпатичного упакування, щоб користування засобами приносило найбільше задоволення.

  • В Кореї з самого дитинства вчать правильно доглядати за шкірою. Тому задовго до підліткових сюрпризів у вигляді прищів, діти знають всі нюанси догляду: від пілінгу до зволоження та сонцезахисних засобів. Так формуються правильні звички від самого початку.

  • Шкіра для корейців - це головне мірило краси.

  • Очищення шкіри кореянки проводять обов'язково в два етапи: засобом на основі олії (тобто, гідрофільною олією) та вмивалкою на водній основі. Якщо зранку ви готові витратити час та сили на макіяж, то чому ж ввечері ваше обличчя не заслуговує такого самого ретельного догляду? Резонне зауваження.
Двоетапне очищення шкіри по корейськи

  • У Кореї гігієна порожнини рота - це не тільки частина ранкового і вечірнього ритуалу. У будь-якому офісі в туалетних кімнатах після обіду можна побачити співробітників, що чистять зуби. Це звичайна справа - побачити людину із зубною щіткою в громадському туалеті школи або торгового центру.

"Корейські секрети краси” написані дуже простою мовою, читається книга швидко та легко. Це як приємні теревені з подружкою: про все і про нічого. Вона поверхнево охоплює відразу всі аспекти культу краси в Кореї. Багато в чому в ній описується очевидне - важливість очищення, зволоження, захисту від сонця.
Равлик

Не можу сказати, що це “мастхев”, але й безглуздою її теж назвати не можу. Бо після читання відчуваєш особливе натхнення і ще більше бажання доглядати за собою. Найбільшу практичну цінність книга принесе, на мій погляд, дівчатам, які тільки починають розбиратися в косметиці.

Також ця книжка стане в нагоді тим, хто планує їхати в Сеул. Вона містить невеликий путівник по косметичних магазинах, ресторанах та місцях, які варто відвідати.


"Наука краси. З чого насправді складається косметика"

Книга "Наука краси” написана лікарем-косметологом та спеціалістом з косметологічної безпеки й розробки косметичних засобів Тійною Орасмяе-Медер та косметологом і дерматовенерологом Оксаною Шатровою. Свого роду, це продовження “Б'юті-міфів”.

Очевидно, що книга розповідає про косметичні інгредієнти. Сьогодні стало дуже популярним розбирати склади косметичних продуктів і мені ця тема доволі цікава (ось тут, наприклад, порівнювала склади засобів для зняття макіяжу). Тому книга "Наука краси” стала таким собі енциклопедичним довідником по косметичних інгредієнтах. Я дізналась багато корисної, цікавої та нової інформації.

Сподобалось, що книга структурована. Вона складається з 3 частин:
  • натуральні компоненти,
  • хімічні компоненти,
  • компоненти, отримані за допомогою біотехнологій.
Структура і зміст книги "Наука краси"

Про кожен інгредієнт розповідається:
  • історія відкриття,
  • як він застосовувався в косметиці раніше,
  • як використовується зараз,
  • які має цікаві та важливі характеристики,
  • які має протипоказання та показання.

Інформація подана дохідливо і цікаво.

Спочатку я думала, що просто продивлюсь книгу. Але насправді я уважно читала про кожний компонент. Мені здається, що буду повертатись до “Науки краси” знову і знову. Мабуть, це одна з небагатьох книжок, яку я хотіла би мати в паперовому вигляді (а читаю я з електронної книжки).

А як ви ставитесь до подібної літератури? Чи маєте свої улюблені книжки про красу/догляд/стиль?